RSS Feed

I don’t care. I just need, like, one great sentence

vezi toate articolele de
28 Sep 2011 la 13:01 62 comentarii 1398 vizualizari.

Nu m-a indignat reclama cu fluturele. Nici pentru că e copiată şi nici pentru că te face să plângi pentru un telefon mobil.

Nici nu m-a impresionat peste măsură: tuşele sunt cam îngroşate pentru gustul meu. Un declic s-a produs însă, pentru că în ciuda a toate de mai sus (ni se vând convorbiri telefonice cu lacrimi furate, ambalate într-un dramatic aproape vulgar), e adevărat ceea ce spune şi cam doare: de prea multe ori uităm.

Asta e mesajul pe care l-am reţinut eu. Nu e unul nou, nu are miros de epifanie, ci constituie mai degrabă un reminder emoţional. La fel ca refrenul unei melodii proaste sau ca replica dintr-un serial poliţist de pe AXN.

Cinism

Spuneam mai demult: nu mai îţi iei poezia din cărţi, ci din statusurile de pe Twitter sau panourile din intersecţie. Ideile vin din interviuri cu staruri rock, întrebările se nasc din tabloide.

Aşa văd eu urmaşii postmoderniştilor: liberi să deconstruiască orice, suficient de cinici încât să dea la o parte întregul care li se vinde.

Apropo de asta, Jason Schwartzman spunea într-un interviu: „Probably it’s also a generational thing, but I don’t really crave—I don’t need an artist to be amazing all the time, or I don’t even need an entire song to be good. Honestly, I think this emphasis on everything having to be really good all the time—it’s just not interesting to me”.

Mai spune: „I don’t care. I just need, like, one great sentence, one great melody”.

(La nivel ironic, cam la asta s-a redus interviul lui de mai multe pagini, pentru unul din cititori: la un citat pe care, până la urmă, putea să îl spună oricine altcineva).

Originalul pierdut

Tot la capitolul ce mai mi-a atras atenţia în legătură cu subiectul despre care scriu, într-un film foarte frumos, ajungi la întrebarea: “Fără cópii, câţi am ajunge să stăm faţă în faţă cu originalul?”.

Valabilă nu doar pentru opere de artă, dar şi pentru bucăţi de viaţă: relaţii, decoruri, scenarii, cópii inconştiente ale altora (trecute, văzute) până ajungi să crezi că trăieşti originalul. (Şi, de altfel, îl trăieşti).

Valabilă nu doar pentru cópii, ci pentru toate mesajele cu care ne întâlnim, în fiecare zi, indiferent de dorinţa noastră. (Un reminder fals e mai bun decât nici unul).

Ce vreau să spun: întâlnirea cu declicul e suficientă. Nu mă deranjează originalul pierdut, nu am nevoie nici de contextul potrivit pentru el. Din contră, uneori, decorul impropriu îl face cu atât mai autentic.

Matrioşca

Există, mai ales aici, în mediul online, nevoia insistentă a proprietăţii. Gânduri aruncate în 140 de caractere, preluate apoi, în alte medii, generând indignare. „Eu am dat primul ştirea. Eu am spus primul gluma. Eu am postat primul un youtube care exista din 2004, dar căruia nu i-a dat nimeni atenţie până acum şi pe care l-am întâlnit pe un blog uitat la capătul internetului, citat pe un forum pentru copii şi găsit pe stumble”.

Sursele ştirilor, dacă le urmăreşti atent, sunt matrioşca. Huffington care citează un blog de pe Forbes, care pleacă de la o ştire Reuters care preia o analiză de pe Financial Times care începe cu un editorial din New York Times.

E jocul ultim: vânătoarea de sens. Proprietarii (autorii) devin irelevanţi, dar nici măcar mesajul în sine nu mai are statuie. Organe decupate de-ale lui se propagă nestingherite, dând naştere la copii (puneţi ce accent vreţi aici) de nerecunoscut. Cam asta e răzbunarea consumatorului.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


Etichete: , , ,


62 comments
 • 1

  Aşa văd eu urmaşii postmoderniştilor: liberi să deconstruiască orice, suficient de cinici încât să dea la o parte întregul care li se vinde. – hm, mie mi se pare că nu prea dăm la o parte mai nimic. Mai degrabă, aş zice că suntem bulimici, numai că nici măcar nu mai conştientizăm când plecăm capul deasupra vasului de toaletă şi “dăm afară” tot doar pentru a ne “îndopa” la loc.

  În rest, ce să zic, e un fel de dictatură a sloganului. A formulării scurte, dar intense, uşor de memorat. Adevăruri esenţiale despre viaţă şi despre orice în limita a 140 de caractere. Vorbim în statusuri.

  Uite, dacă aia n-ar fi fost o reclamă, dacă n-ar fi ţinut 3 minute, ci 90, aş fi numit-o siropoasă, aş fi acuzat regizorul pentru că loveşte punctele cele mai evidente, enervant de evidente, aş fi observat lipsa de subtilitate etc etc. Dar aşa, pentru că ţine doar 3 minute, pentru că declicul, cum spui tu, funcţionează, am fost mult mai, să zic, indulgentă şi mult mai receptivă la “mesaj”. Bine, am înghiţit-o, laolaltă cu câteva alte zeci de emoţii, probabil, iar seara am “vărsat” tot. Cât loc să ai şi pentru “statusuri”? Sunt ele scurte, dar, vai, atât de multe! :D

 • 2

  ce pwla mea de titlu e ăsta?

 • 3

  aha. nu exista ghilimele pe stoc! “Proprietarii (autorii) devin irelevanţi,” adica… daca io pun un filmuletz la mine pe blog.. se inzamna ca io is miezu? imediat ma duc sa pun fo doua-tri.

 • 4

  Nora, “Vorbim in statusuri”. Cam asa. Eu sper ca in multimea asta mare sa existe si cativa care sa dea la o parte, sa decupeze etc. Care nu iau de a gata si dau mai departe mecanic. La urmasii aia ma refeream. Cam ce faci si tu aici de exemplu :P

  Adrian G, titlu nu are ghilimele, ca ironie a textului

 • 5

  nu mai îţi iei poezia din cărţi …

  Tot la capitolul ce mai mi-a atras atenţia …

  Ce naiba, măi Alexandra!

 • 6

  No,uite cum vine…

  Tăcerea spune totul…ori dacă n-ai ce spune, mai bine-i să taci ?

  Mai bine să spui, decât să le faci…ori mai bine să faci,să nu fi prost, să zaci ?

 • 7

  @Cosa Nostra: dic! domnu invatator. pwla mea… parca ii o invatatoare batrana (cu tzatzele lasate) care masoara cu liniarul, distanta corecta dintre litere. Pwla mea… pai.. din cauza asta are lipsuri la capitolul “idei”. Ce pwla mea inseamna “idei” ? Io cred ca ii ceva combinatie… care se trage de la “idile”

 • 8

  erata: parca esti

 • 9

  da alexandra…ai dreptate…un citat e de multe ori suficient (nici macar nu e mai interesant daca il dai in engleza…what’s the point???…apropous :) hai sa epatam ) @nora: de ce folosim ghilimele peste tot, dar nu folosim la “bulimici”??? IAR MA DEZAMAGESTI!!!Durata standard pentru o reclama, in Romania sau aiurea e de 30 de secunde!BINE DE STIUT!DAR PUTEM INVENTA SI APA CALDA! @ adrian g-folosesti foarte mult in “vorbire” un organ care iti lipseste in viata reala! :)

 • 10

  @Nora: Gasesc si eu un articol mai interesant pe aici ? Am ajuns chiar sa nu mai am ce sa comentez ? Tu mai traiesti ? Mai scrii si tu ceva sau dormi ca toti ceilalti in papucei ?

 • 11

  @laurentiu: Ce nostim esti ! Intr-adevar , ai dat o replica buna , dar doresc continuarea de la Adrian !

 • 12

  Cosa Nostra, am gresit.

  Seva, aia care nu stiu sa faca si sa taca, scriu.

  laurentiu, dupa cum spuneam la sfarsit. asta e razbunarea cititorului. deci ai dreptate

  DANNY, si eu ii spun acelasi lucru. daca suntem doi, poate o convingem?

 • 13

  @Alexandra Badicioiu Matei:

  youtube.com/wat../

  alt Till Eulenspiegel
  2011-09-29 10:34:18 | Raporteaza
 • 14

  @Alexandra Badicioiu Matei: Buna , pregatesc un text , cum fac sa-l postez ? Sa-mi dai detalii ! Tu ce mai faci ? Cam rar intri pe aici , odata te-am intrebat ceva ,ti-am si scris pe email , dar n-ai raspuns !

 • 15

  Till, aaaa, multumesc :)

  DANNY, in sectiunea Schimb de tabara, sub texte, exista linkul Propune un articol. Da click si de acolo ar trebui sa fie simplu.

  Intru rar, dar citesc comentariile. Doar ca in ultima perioada am amanat sa fac ceva in privinta asta.

 • 16

  @Alexandra Badicioiu Matei: O vom convinge ! Va scrie in octombrie ! Vei vedea !

 • 17

  @Alexandra Badicioiu Matei: Iti multumesc pentru informatii . Ar fi bine sa intri mai des pe aici si sa dialoghezi cu noi ! Este lucrul care-mi place cel mai mult : comunicarea !

 • 18

  Alexandra,

  Mai suntem şi noi, ăilalţi, nestatutoşii. Anorexicii. Anacronicii. Nealiniaţii. Răspărătorii.

  Noi, adică tu, Nora, Andreea, eu…

  Jacques Derrida-cii unde or fi?

 • 19

  Ana, Viva! Stiu.

  Dar, de fapt, textul meu cred ca zicea asta: unde e mesajul ala atat de intens incat sa nu poata fi decapitat, iar mediul sa nu ii poata deforma corpul?

  semneaza bipolara

 • 20

  @Alexandra – Deci ce e asta? Justificare gen “copiem noi, dar o facem totusi …original”?

  Am vaga impresie ca, in mai bine de o luna, prostia aia cu fluturele …preluat a fost singurul “hit” al Pandorei. Oh, stai, ca scrie Danny! Mda, cu asta sigur reveniti la succesuri. ;)

  PS: Am un program de scos virgulele si de despartit textele interminabile in paragrafe (daca te intereseaza). La continut nu ma bag. Dar, la ce banalitati apar constant pe-aici in ultima vreme, se va incadra totusi in peisaj. ;)

 • 21

  Florin, of. da

 • 22

  @Florin: Nu stiu cum naiba se face , ca a trebuit sa apari si tu pe aici , bineinteles , spunand lucruri fara sens , prostii , cum , numai tu stii sa le spui ! Daca nu ma insel , la tine este noapte acum , o noapte din aceea adanca , care te imbie la somn ! Sper sa te incadrezi cat mai urgent , pe orizontala , in peisajul tau nocturn , profund american ! Eu iti urez , de pe acum , noapte buna !

 • 23

  Mesaje infailibile nu sunt. Intensitatea e înlăuntrul receptorului până la urmă. Şi înlăuntrurile astea sunt aşa de mari şi atât de diferite, plus într-o forfotă continuă, încât uneori înghit intensităţile, alteori le resping, iar de prea multe ori le decapitează în zbor, înainte de a le primi. Dacă eşti călău de mesaj, ca profesie de bază, arunci tomahawkul îndată. E (prea) simplu.

  Despre corp… numai de bine. Aici stă lumea cu şablonul în dinţi. Se încadrează ori ba. Şi gata. Şi mai simplu.

  L-am citit pe Mihnea Boştină şi mi-a plăcut. Zice el acolo ceva despre priveghiul vocabularului. Luntrea lui Caron. Aşa îl văd eu.

 • 24

  Linisteste-te, Danny. ;)

 • 25

  Ana, ai dreptate. Daca o iau invers si ma gandesc la razbunarea mesajului, imi vine in minte 1984.

 • 26

  Noapte buna , Florin ! Eu sunt foarte linistit , se pare ca linistea noptii nu-ti prieste , totusi , incearca sa profiti de ea ! A treia oara nu-ti voi mai ura !

 • 27

  Laurenţiu, mă plictiseşti. Ia dă tu un search şi vezi cât are reclama de la Cosmote. Şi pe bune, cât de jalnic să fii să te împiedici de amănunte de genul ăsta? Cam ca tine de jalnic. Alea trei minute erau generice. Aşa, să ştii că sunt şi filme mai lungi de 90 de minute, dar şi mai scurte. Şi există şi scurt-metraje. Hai, pa!

 • 28

  @Alexandra – Apropo de “pwla” lui Gherman, ca tot si-a scos-o mai sus din pantaloni la 2-3 cuvinte…

  Spune-mi si mie: eu daca i-as spune direct “p#117la” (am scris-o cum face Cosa, cred deci ca trece de filtru), mi-o sterge repede adminul sau pica in cazane. Daca scrie asta “pwla”, nu se jeneaza unul, de parca am/ati fi tembeli. :D

 • 29

  @Alexandra – (Tot eu, dar ma ierti, ca-ti dau un spil :D )

  Uite, asta era subiect baban rau (nou-noutz, de cateva ore numai): money.cnn.com/2../

  Cate ati sarit pe el pe-aici, ca nu vad niciuna?!

 • 30

  Florin, nu inteleg de ce trebuie scoasa, indiferent de formele ei grafice, si de ce este atat de necesara in comentarii incat dezvolta aceasta discutie circulara, care, se pare, devine cea mai importanta de pe pandoras

 • 31

  Florin, am citit aseara stirea, dar nu m-a inspirat in nici un fel. In privinta asta, am ramas cu un picior in trecut: prefer cartile de hartie.

 • 32

  Florin: eu nu înţeleg de ce le tragi pe autoare la răspundere că nu scriu de aia sau de ailaltă.

  1. Pandora’s nu e un ziar, fiecare scrie despre ce vrea şi despre ce simte nevoia şi când vrea.

  2. Pandora’s nu are o redacţie propriu-zisă, să existe şedinţe şi propuneri de subiecte. Nici vreo direcţie editorială nu pare să fie.

  3. Din câte ştiu, munca de aici e pro-bono. Gratuită. Cam cum e şi lectura noastră.

  Pretenţiile mele se reduc la cunoaşterea limbii şi la grija minimă pentru exprimare.

  Dacă vrei subiecte babane, informaţie, anchetă şi corespondenţă din Afganistan, te invit pe New York Times, pe Guardian, alte alea.

 • 33

  @Alexandra – Tocmai ca NU trebuie. Dar nu asta era ideea. Ci cat de insensibili devenim cand se schimba lejer sintaxa, semantica ramanand exact aceeasi. :D

  La Kindle …asa mi-a spus si consoarta, pana ce i-am incarcat Kindle-ul cu peste mia de carti gratuite (engleza si romana), iar azi, la numai o saptamana, e cam la a cincea carte si nu mai vrea sa mi-l dea inapoi. :lol:

  @Nora – Parca esti …Danny! :P Poti mai mult.

 • 34

  Nu. Nu m-ai înţeles. Poţi să critici, poţi să dezbaţi, să ironizezi etc. Dar nu să le spui despre ce să scrie şi ce subiecte să trateze atâta timp cât nu există un profil predeterminat al platformei.

  Cred că nu prea ştii ce e aia o platformă de bloguri.

  Sunt convinsă că şi tu poţi mai mult. Recte să-mi spui unde anume mă înşel eu.

 • 35

  Florin, recunosc: chiar am devenit insensibila la subiectul asta :P

  Nora, nu ocoli comentariile care cer raspuns :)

 • 36

  Nora – A fost o opinie, da? Nu “tras la raspundere”, nici “sa le spun despre ce sa scrie” etc. Ia compara cu tifla pe care i-ai tras-o tu recent Luminitei si lasa ipocrizia subita, ca (stii ca) nu ma impresionezi:

  “Mai urmează multe articole care se bazează pe propoziţii de tipul “femeile sunt aşa”, “bărbaţii sunt aşa”? Eu zic să le marcaţi cumva, să le faceţi un semn, o steluţă, ceva. De exemplu, la cel de faţă, poate un stiletto înfipt într-un testicul în timp ce pe toc se prelinge o lacrimă.”

  PS: Ai draci pe tine? Ce-ti veni iar?… Sau ai auzit de “pwla” si n-aveai de cine sa te iei? :P

 • 37

  Aaaa, scuze, Alexandra. Îmi scăpaseră comentariile cu pricina.

  Nu e vorba de convingere, am avut doar o perioadă mai agitată, când n-am avut răbdare eu cu mine :P . Trebuie să mă mai liniştesc puţin. Uof!

  Pe bune, o să vină. :)

 • 38

  Nora, intre timp aliniez planetele.

 • 39

  Da, Alexandra. Aşa să faci. Aliniază-le bine, adică bine amestecate. ;)

 • 40

  …Si mai lasa atata Bjork, poate de-asta iti iesi frecvent din pepeni. :P Iata ceva mai vesel:

  youtube.com/wat../

  PS: Chit ca top commentul la video e “i find this difficult to masterbate too”. La mine a mers! :D :D

 • 41

  Florin: a fost pe naiba o opinie. Ai trântit linkul cu ştirea despre Kindle şi ai şi întrebat de ce n-a scris nimeni despre asta. De parcă ai fi redactor-şef aici.

  Luminiţei i-am criticat (deşi e mult spus) articolul. Dar nu i-am spus că ar trebui să scrie despre X sau Y. Scrie despre ce vrea, iar eu am dreptul de a mă declara plictisită, excedată. Cum îl ai şi tu.

  Normal că nu te impresionez. Suntem “impresionabili” de lucruri foarte diferite între ele.

  Mă tem că-mi scapă “gluma” din PS.

 • 42

  Ana, Alexandra: vrăjitoarelor muzo-cosmice! :lol:

 • 43

  “De parcă ai fi redactor-şef aici.”

  Ohoho! Doar sefii pot pune linkuri si face sugestii, nu? :lol:

  …ai avut clar o zi nasoala, te iert. :P

  PS: (alt PS) Acum 2-3 zile trimisesem eu si un text, dar far’ sa vreau (luasem un paharel in plus) intrasem in chestii mult prea personale si i-am rugat a doua zi sa mi-l stearga. Daca stiam totusi ca urmeaza trei aparitii “aim” la rand, poate ma razgandeam. :P

 • 44

  Mai …istetzelor, sa va mai zic asta, “sefelor”, si ma duc sa ma culc. Vorbeati de “a fi pe faza”, de “great sentences” si de alte blablauri. Doar ca feminismul si artzagul va face sa nu vedeti podoaba de atatia copaci.

  Pai bine, fraierelor, anunta unii (Amazon) o tableta la aproape o treime din pretul actual al celei mai ieftine (Apple), iar voi nu considerati asta eveniment? In saptamanile/lunile urmatoare doar de-asta o sa se vorbeasca!

  Amazon fac asta fiindca au prea mult content si au interes ca lumea sa bage bani in el. Dar, pt consumator, e chilipir sa-ti iei tableta cu $200!

  …Phii, noroc ca nu-s femeie! :P

  PS: Acum vreo luna, articolul fetei asteia (si nu altul) m-a facut sa ma interesez si sa-mi comand totusi un Kindle:

  voxpublica.real../

  Gandeam la fel, ca “altceva e cartea” etc. Ei bine, nu pic eu pe spate la toate cellphoanele astea si toata puzderia de gadgeturi, dar experienta e-Ink-ului si-a unui mic rahat, de purtat in geanta, care poate contine (pe gratis!) tot etajul unei biblioteci mai mari (vedeti si gutenberg.org!), e inedita.

  Ce stiti voi insa. “Fluture” si alte prostioare…

 • 45

  @nora: esti pe langa de tot nora, nu te mai baga unde nu stii.Te faci de ras!vezi-ti dracu de virgule!Cam atat stii bine!!!

 • 46

  Sa stii , Florin , ca nu e obligatoriu sa comentezi la toate articolele de pe Pandora’s ! Daca , intr-adevar nu ai ce spune , te poti abtine ! Daca Fefceac se urca , precum gaina , in varful gramezii si-si lasa aberatiile acolo , nu inseamna ca si tu il poti imita , marcandu-ti teritoriul , in dreapta si-n stanga la orice articol ! Cu cat , apari mai rar pe aici , cu atat , devii mai valoros ! Mai mediteaza la acest aspect !

 • 47

  @Florin: Referitor la comentariul 28 , daca Gherman si-a scos instrumentul din pantaloni , tu de ce trebuie sa i-l cuprinzi in brate si sa fluturi cu el in fata fetelor ? Nu-ti apartine , nu-ti ajunge instrumentul tau si te dai la altii ? Pe bune , tu mai ai nevasta acasa ? Dupa felul in care te exprimi pe Pandora’s am impresia ca de 1 an iti lipseste ! Ia vezi , noaptea cand dormi in pat , simti pe cineva langa tine sau stai gol degeaba ?

 • 48

  Cine sunt ”noi” cand vorbesti despre ”uitam” sau ”plangi” cand vezi un astfel de promo? Cine sunteti voi? Eu nu sunt asa, cu tot cu cont de facebook, inca traiesc in realitate si am timp sa-mi ascult parintii. Voi cine sunteti?

 • 49

  Așa ca chiestie…de ce trebuie să ne linișim,am să aștept…sunt dracuului tăbăcită…

  și iar spun,what*s your point…cred că multe trebuiesc traduse…că să moară mama*dacă mai înțeleg o iotă :roll:

 • 50

  Mai Sevo,

  cand folosesti asteriscul ala *, parca faci trimiteri la note de subsol, ma duc si nu gasesc nimic jos, smechero! :)

  alt Till Eulenspiegel
  2011-10-01 09:21:39 | Raporteaza
 • 51

  Si las-o pe Alexandra, ea scrie intr-un stil simbolist ermetic, nu-l inteleg decat cateva persoane pe-aici.

  E ca si cum, tu, hamesita de foame te duci intr-un restaurant frantuzesc si aia vin cu farfurii pictate cu sosuri si cu cate-o frunza-n mijloc, cand tu, de fapt, ai manca un ciolan cu fasole si cu varza murata!

  Sa le fie de bine, pofta buna!

  alt Till Eulenspiegel
  2011-10-01 09:31:04 | Raporteaza
 • 52

  A murit Pandora’s şi nu recunoaşteţi ca să nu ne chemaţi la pomană. Zgârciţilor!

  Comentatorilor la propun ceva: Să ne dăm procurori şi să anchetăm fiecare cazul. Să găsim cauzele morţii şi autorii.

  La urmă să propunem şi câte o pedeapsă.

  Hai, care se bagă?!

 • 53

  debutul bolii a fost marcat de obligativitatea înscrierii pe sait, dacă doreai să-ţi apară comentariile prompt. a fost ca şi cum Pandora s-ar fi măritat. dintr-o dată, n-a mai avut haz. s-a măritat cu mine şi cu Nora, cu Cosa, cu Seva, cu Bratu, cu danny şi cu alţii… îi numeri pe degete. de la mîini. cred că nu şi de la picioare.

  pe cine naiba mai interesează o nevastă plicticoasă! chiar nevasta nu se mai interesează de ea însăşi. şi aşa, a ajuns să gătească numai ciorbă şi tocană şi să se îmbrace neglijent…

 • 54

  @ cosa nostra :cand ai dreptate, ai!Eu ma bag!

 • 55

  Si-aaaa murit Dumitruuuuu

  Si-aaaa murit in baieeeee

  Cuuuu mana pe Dannyyyyyyy :lol:

  … Phii, parca sunteti la priveghi. :( Cine-a murit, dom’le, cine? Se da coliva?

 • 56

  Si-acu serios, cauza 1 (a decesului): fete si femei acre!! Fara sare si piper, simt al umorului, de talent (la orice, ca de scris nici nu poate fi vorba) nu mai zic.

  Si nici macar nu se f*te. :D

 • 57

  Eu cred ca e din cauza noastra, a comentasilor. Am devenit isterici.

  Cine oare sa mai aibe curaj sa scrie ceva, cand probabilitatea de a primi un cap in gura este de 1000 la 100? Chiar si daca spui o propozitie simpla, ca de ex:

  “Arta poate fi localizată în descendenţa unei tradiţii, atât româneşti cât şi externe, asumate ca matrice corespunzătoare genotipului său creator: o exuberanţă expresivă, temperată de ţesături şocante, dezinvolte, unde libertatea pensulaţiei, întâlneşte rigoarea compoziţiei, asocieri cromatice porţionate matematic. Întregul, deşi pare dispersat, ca în urma unei explozii sufleteşti, se încheagă intr-o nouă structură, sub care întâlnim o altfel de realitate, imaginea trăită.”

  alt Till Eulenspiegel
  2011-10-03 08:18:56 | Raporteaza
 • 58

  DĂŞTEPTULE! ASTA S-O CREZI TU! HABAR N-AI DE NIMIC! ŞI DE CE NE FACI ISTERICI PE TOŢI?!! EU ŞTIU CEL MAI BINE!! UITE CE E ARTA:

  “Arta descrie stari, conflicte, dezorientare, confuzie, panica, angoasa, sufocare, frica, vertij. Apropierea adesea maladiva fata de subiectele abordate creeaza un scurtcircuit in cadrul unui realism neurotic alienant plin de obsesii si contradictii. Delirul, cautarea perpetua, revolta contureaza o rivalitate intelectuala continua vazuta ca o forta ce atrage si macina in acelasi timp. Arta contureaza viziunea unei umanitati dureroase, sfartecate, in care individul este mereu singur, iremediabil singur.”

 • 59

  Voila de vezi :)

  alt Till Eulenspiegel
  2011-10-03 09:08:31 | Raporteaza
 • 60

  Eu cred că acolo, în loc de virgulă trebuia două puncte.

 • 61

  adevărul e că expresia asta, “libertatea pensulaţiei”, mi-a dat un brînci în groapa melancoliei matinale…

  e “trebuia” sau “trebuiau”?

 • 62

  @Florin: A murit Bratu , mai Florine , iar sansele Pandorei sa-si continuie drumul istoric au crescut ! Sa-ti fie coliva usoara la rontait si mai putin acra decat fetele care nu vor sa se f-te !

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
În presă, de prin 2003
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!