RSS Feed

2013 de-a râsul/plânsul

vezi toate articolele de
30 Dec 2013 la 19:13 comenteaza acum 706 vizualizari.

România lui 2013

Liderii USL s-au certat, contrazis și demascat pentru populisme tot anul 2013, de la părerile diferite față de o eventuală intrare la guvernare a UDMR, la pactul de coabitare cu Traian Băsescu, conducerea DNA, Ministerul Justiției, Sorin Roșca Stănescu, Proiectul Roșia Montană, Legea Amnistiei, șefia TVR, etc, etc.

Fiica președintelui României, Ioana Băsescu a primit singurul credit de un milion de euro acordat de CEC Bank (banca de stat) în 2013. La schimb, românii s-au ales cu o mega paradă militară de 1 decembrie în București în valoare de un milion de euro. Cu mai puțini mici și ciolan anul acesta.


Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a primit, anul acesta, trei condamnări definitive, toate de la judecătorii instanţei supreme. În dosarul schimbului de terenuri au mai fost condamnaţi, la câte doi ani de închisoare cu executare, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Pe lista foştilor miniştri condamnaţi în 2013 se află Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, ambii “foşti” la Agricultură. În 25 februarie, instanţa supremă i-a condamnat la câte trei ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie în dosarul “Caltaboşul”. Pentru și mai multe condamnări din 2013 intrați aici.
Noul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, care se numeşte “New Europe”, a fost inaugurat la data de 14 iunie şi va fi exploatat de o societate mixtă româno-bulgară. Conform estimărilor, peste 100.000 de vehicule ar urma să traverseze anual podul. În 2014 ne putem aștepta deci la un serial româno-bulgar de tipul Broen. Autostrăzile românești cumulează la finalul lui 2013 – 530 de km. Nu-i bai, chinezii ne-au promis că se vor ocupa ei de asta. Și se pare că prin 2022 vom avea o super infrastructură, să ne vedem sănătoși și voioși în 2022 atunci. Sau măcar …să ne (mai) vedem :)
Sute de mii de tineri absolvenți români au sărbătorit terminarea liceului, facultății, școlilor de stat sau particulare și anul acesta. Dintre ei, ca într-un ritual bine stabilit, cel puțin 80% au descoperit după ce aburii tricolori ai marelui eveniment s-au mai risipit că exact ca cele câteva sute de mii de absolvenți din 2012, 2011, 2010 și ei au devenit șomeri cu acte în regulă și că singurele opțiuni sunt: emigrarea sau mutarea înapoi cu părinții.

Televiziunile generaliste sau de știri din România încă nu pot face diferența dintre Maramureș și Satu Mare deși chiar și pe Wikipedia s-a scris despre ambele JUDEȚE. Îmi vine în minte replica cuiva (maghiar) care-i spunea altcuiva (român) când a venit vorba despre Ardeal și cui ar trebui să-i revină acesta: Problema voastră nu e cu istoria domnul meu ci cu geografia :) Nici nu știam pe atunci câtă dreptate avea! :)
Protestele anti exploatare a gazelor de șist la Pungești. Au început pe data de 14 octombrie, cu doua zile înainte să vină utilajele Chevron care urmau să pregăteasca terenul pentru a fi instalat echipamentul pentru exploatare. Ele continuă, iar din data de 2 decembrie, dată la care utilajele Chevron au intrat în comuna Pungeşti însoţite de jandarmi, principiile de bază şi reglementările Uniunii Europene au fost încălcate în mod constant. Asta n-o spun doar eu ci și un grup de unsprezece europarlamentari verzi din şase ţări – Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Belgia şi Luxemburg și peste 40 de mii de semnatari ai unei petiții care au trimis o scrisoare deschisă către Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schultz, semnalând abuzurile făcute de Guvern împotriva cetăţenilor comunei Pungeşti, pentru a proteja interesele unei companii private, Chevron. Mai exact gluma s-a cam îngroșat după ce Jandarmeria a declarat zona de la Pungești zonă specială și au încălcat dreptul la liberă circulație, dreptul la proprietate privată și dreptul la integritate fizică.

Super campania publicitară pentru Vodafone cu ciobanul Ghiță a strâns zeci de mii de like-uri pe pagina de Facebook a acestuia încă de la primele apariții tv. Și după Crăciun însuși premierul României, Victor Ponta s-a pozat cu Ghiță (împreună cu familia). Asta m-a luat total prin surprindere, presupun că și pe Ghiță.

Externe 2013
A fost ales noul Papă, argentinianul Jorge Mario Bergoglio care și-a luat numele Francisc I după alegeri. Încă nu-mi dau seama dacă discursurile sale sunt sincere sau sunt menite să atragă popularitatea Vaticanului însă cel puțin am auzit un reprezentant al unei biserici îngrijorându-se de inegalitățile și nedreptățile sociale din lume ceea ce e reprezintă deja un mare WOW.

Proteste masive au avut loc peste tot în Europa din cauza crizei economice. Acuma nu știu dacă aliniamentul galaxiilor Andromeda și Sombrero față de Calea Lactee a avut vreun cuvânt de spus în toate astea dar cu siguranță 2013 a fost doar începutul și în 2014 protestele vor continua.

S-a născut bebelușul regal și mass-media a fost extaziată, am văzut primele poze înainte de naștere, după naștere, cu moț, fără moț, cu dădaca, fără dădacă, etc. Spectacolul a fost comentat de cine te-ai fi așteptat și cine nu pe micile ecrane și tabloidele din toată lumea.
S-a lansat pe piață iPhone 5 și toată lumea s-a zbătut să-și cumpere noul model care se presupune că te ajută să călătorești în timp. Cel puțin un lucru nu s-a schimbat: nu pot cei de la Apple să scoată atâtea modele de telefoane noi cât pot oamenii să se înghesuie la cozi pentru ele. Fără legătură (ptr. că nu știu ce fel de telefon deține) Cancelarul Germaniei Angela Merkel i-a acuzat pe americani de spionaj și ascultarea telefonului.

La înmormântarea lui Mandela, președintele SUA, Barack Obama s-a gândit să-și facă o poză selfie alături de David Cameron și Helle Thorning-Schmidt. Termenul care descrie un autoportret foto realizat cu telefonul mobil şi postat apoi pe reţelele de socializare online, a fost ales cuvântul anului 2013 de Dicţionarele Oxford. Noroc că n-a câștigat termenul rival – twerk – cel care descrie un dans sexy sugestiv (gen Miley Cyrus) că cine știe ce ieșea.


Pentru o analiză completă, serioasă și punctuală a anului 2013 intrați aici. Dacă aveți sugestii, mai jos e spațiu pentru toate. Vă doresc un an 2014 mai ales sănătos, drăgăstos și tot ce vă doriți și voi în rest. La mulți ani 2014!

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai recente

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!