RSS Feed

Fără finalizare

vezi toate articolele de
09 Aug 2011 la 00:44 54 comentarii 3121 vizualizari.

Călătorim împreună două sute de kilometri. Eu conduc, în dreapta mea stă vărul Theo, olandez de ăla cu “van” în nume, în spate stau ei. El are 27 de ani, 1,95, brunet, absolvent de studii superioare (master), angajat la stat. Ea are 26 de ani, 1,75, e blondă, foarte frumoasă, absolventă de studii superioare (master), angajată la stat. Sunt iubiţi şi locuiesc împreună, el e din Braşov şi s-au lipit de noi să-i ducem în weekend până la părinţii lui.

Conversaţia stagnează, eu am poveşti mitocăneşti, Theo râde cu ochii în smartphone, ei au un aer rece, superior. Atunci întroduc în cd player “Căldură mare”, în lectura lui Marin Moraru. Observ în oglinda retrovizoare că au ciulit urechile şi au un aer amuzat. E de bine, îmi zic. Cum uneşte cultura oamenii, dom’le… Am şi crescut în ochii lor, nu-i aşa, acum că au văzut că apreciez valorile acestei ţări, eu, o venetică.
Se termină “Căldură mare” şi pun “Două loturi”, tot în lectura lui Marin Moraru. Theo observă că ai noştri companioni de drum sunt de-a dreptul hipnotizaţi şi mă întreabă despre ce e vorba în piesă. Îi povestesc rapid în “olandeză” încurcătura lui Lefter cu biletele şi mă întorc apoi către cei doi: “i-am făcut un rezumat, dar n-are cum s-o savureze cu adevărat”. Ei dau din cap înţelepţi, fără să scoată o vorbă.

Ajungem la Braşov şi opresc în faţa blocului indicat de tânărul domn. Primesc mulţumiri grăbite, uşile se deschid şi cei doi rămân cu câte un picior coborât din maşină. Şi stau aşa, privind spre bordul maşinii. Secundele trec şi mă gândesc că se pregătesc să ne invite sus. Îmi compun un set de scuze în cap şi mă întorc către ei, pregătită de fandare. Nu, n-au de gând să ne invite nicăieri, ascultă “Două loturi” şi nu se îndură să plece, intuind că finalul e undeva aproape. Privirea mea îi trezeşte, şi se hotărăsc să coboare. Ea mă întreabă, totuşi, cu o voce gâtuită: “Şi cum se termină până la urmă?”

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 

Etichete:


54 comments
 • 1

  Si de ce-i gasesti si pe-astia “Niste cretini” (vad la Etichete)? Ca s-au amuzat mai bine la Moraru, decat la poveştile tale mitocăneşti?

  Daca si lor le-oi fi aruncat superior chestii inutile gen “vărul Theo, olandez de ăla cu “van” în nume”, fii multumita ca nu ti-au spus ceva de la obraz.

 • 2

  @Florin Bratu: De serviciu? Tiii, ce va mai exploateaza astia…

 • 3

  Nu, iubire, sunt singurul pe-aici mai din vest, cand Romania doarme.

  Dar alt raspuns mai inteligent ai? Sau e de-ajuns “vanul” din nume, iar tzaranii astia rumani nu mai stiu sa respecte titlurile?

 • 4

  Data viitoare… crezi ca te vor evita ?!

 • 5

  @Florin Bratu: Ai norma la comentarii?

 • 6

  Stai linistita, mi-am luat popcornul si caut sa nu mai intervin. Te las pe mana celor din tara (remarci ca eu am fost bland). :D

 • 7

  Foarte tare…titlul!NE-AI OBISNUIT DEJA CU TITLURI F TARI!In rest…care-i finalul?

 • 8

  Nu cred ca asta e o problema, ca n-au stiut cum se termina “Doua loturi”. Si eu pot sa gasesc nu stiu cate schite sau piese de teatru celebre la care nici tu nu le cunosti finalul, sau chiar nici eu, ptr ca le-am uitat. Important e ca au vibrat si le-a placut.

  Puteai scoate in evidenta insa alt aspect, faptul ca doi tinerei cu patalamele la mana, la care viata le-a decurs in cel mai frumos mod pana acum, cu ajutorul pilelor si relatiilor intra intr-un sistem privilegiat fara sa aibe nici cele mai mici competente. Viata lor roz continua.

  Apucaturile celor de stat se transmit astfel din generatie in generatie, adica nemunca, incompetenta, iresponsabilitate, aroganta etc.

  Eu nu as angaja pe nimeni la stat decat dupa un stagiu de cel putin 5-10 ani la privat, in asa fel incat sa fie in stare sa cunoasca viata reala cu greutatilor ei. Sunt convins ca alta le-ar fi atitudinea.

 • 9

  mînca-i-ar mama de bibiloi bine orientaţi!

  parcă-i văd: fermecători, apatici, cu creierul neted şi adaptaţi perfect la noua ordine socială.

  sînt invidioasă, ăsta-i adevărul…

 • 10

  @Ioana, hai la o cafea. Dar sa aduci si cd-urile, a aflu si eu cum se termina. :-) ))

 • 11

  “Conversaţia stagnează, eu am poveşti mitocăneşti, Theo râde cu ochii în smartphone, ei au un aer rece, superior”

  Ceva povești porno cu bărbați grași și transpirați? Nu-i de mirare că totul s-a terminat cu un soi de “coïtus interruptus “…

 • 12

  Păi şi dacă era cu finalizare mai scăpai tu cu faţa curată? E că?

  Acuma am şi eu o dilemă: finalizarea face bine la ten sau la digestie?

 • 13

  @andreea: si eu sunt invidios, ca n-am 1,95 si nici 27 de ani si nici macar nu sunt brunet

 • 14

  @Habarnam:

  Ai face bine să fi mai reservatus că se poate și fără finalizare, vezi bine!

  Oricum ,am mai învățat ceva, mașina mea n-a fost niciodată cu “Două loturi” șofată.Sau -mă rog- ș’o fată.

 • 15

  Hmmm…Si eu ce sa inteleg?

  Sa inteleg ca faci o pledoarie in a expune doi tampiti ? Si nu doi tampiti oarecare,ci anume doi tampiti absolventi de masterat (sic!) ce lucreaza la stat (foarte important pentru tine) ?

  Eu,in frustrarea mea autentica ,neagra si justificata,ma bucur enorm cand vad sau cand imi sunt aratati idioti.Daca idiotenia e feminina sau ,ma rog,si feminina atunci chiar sunt fericit.

 • 16

  Sunt siderată. De unde aţi tras voi concluzia că cei doi erau nişte incompetenţi şi nişte cretini? Textul nu ne spune decât că erau angajaţi la stat şi că ascultă cu atenţie audio-book-ul, curioşi fiind să afle cum se termină. De când e asta un defect?

  Andreea: tu de ce îi vezi neapărat aşa? Apatici şi cu creierul neted?

 • 17

  Ba…ce sa zic? Mie mi-a placut povestea. Din ciclul “povesti cu final neasteptat”. E surprinzator totusi ca nu au citit prea mult Caragiale. Bine….si ascultatul de scenete in masina…e surprinzator. Eu recomand altceva pentreu drum: youtube.com/wat../

 • 18

  Eu nu ma mir ca d-soara asta n-are prieten. In primul rand, foarte putini barbati de pe lumea asta, ar asculta nuvele in masina. Dar aceasta culta d-soara se mira, cum aia cu master si angajati la stat, nu stiau cum se termina “Doua loturi”. Ce inculti erau aia…:)) Dupa parerea mea, multi absolventi de liceu, nu stiu cum se termina “Doua loturi”, dar poate mai tin minte definitia aminelor, cum sa transforme un nr zecimal in hexazecimal, etc… Eu d-soara iti recomand, daca tot fug barbatii de tine, sa platesti pe cineva. Poate iti revii, dupa ce se consuma actul.

 • 19

  Poate erau economişti. Sau arhitecţi. Ok, n-au citit cele două scrieri. Şi ce? Poate se pricep la altceva. Poate sunt buni la altceva. Eu am făcut matematică, dar habar n-am să mai rezolv o integrală. Mă face asta să fiu cu creierul neted?

  Am apreciat mai degrabă faptul că au ascultat, că n-au părut plictisiţi, că erau deschişi decât faptul că, ce să spun, nu ştiu cum se termină nuvela.

 • 20

  păi, Nora, din trei motive:

  1. pentru că aşa sînt 95% din generaţia lor;

  2. pentru că ştii şi tu ce respect am eu pentru Caragiale;

  3. pentru că m-am întors la muncă, na! :) şi am şi eu răutăcisme de reacomodare…

 • 21

  @andreea: La aia cu respectul pentru Caragiale.Nu se cam prea vede.

 • 22

  a, da? şi cum ar fi dacă s-ar vedea?

 • 23

  Aveau, totuși un aer rece și superior cu privire la poveștile mitocănești și se pare că nu se delectau nici cu smartphone-ul, drept pentru care…

 • 24

  @andreea: In cuvintele mele cau cu bun simt?

 • 25

  cu bun simţ, bineînţeles!

 • 26

  Atunci iti fac “un catar” imaginii tale proprii si te las in plata sfintei Pandorici,deoacamdata.

 • 27

  era catîr? nu era măgar? ragăm.

 • 28

  Andreea: Ah, deci aveai tu informaţii extra-text.

  Da, ştiu ce respect ai tu pentru Caragiale.

  Alexandru: tu eşti mâncat rău de tot. Peste tot numai conspiraţii şi pile şi mâncătorii. De unde ştii tu că ăia doi nu-şi meritau posturile? Că nu citiseră Caragiale? Mă faci să râd.

  Vedeţi atâta rău în jurul vostru încât îl proiectaţi asupra oricui. Bleah! Cereţi execuţii mereu, continue, cu suc şi sânge. Chiar şi atunci când nu aveţi niciun fel de dată, de informaţie care să vi le îndreptăţească.

 • 29

  curat informaţii extra text!

  cel mai bine ar fi ca Ioana să ia legătura cu cei doi, să le arate textul şi apoi să comenteze şi ei. să se dezvinovăţească. să-şi pună cenuşă în cap. să dea citate. ar fi foarte interesant. :lol:

 • 30

  @Alexandru: asa e, n-ar fi o problema daca asta nu s-ar studia in scoala primara. Aia inainte de master … Vad din alte comentarii ca in scoala primara n-ar fi trebuit sa dea “cornu’ si laptele” ci direct popcornu’!

 • 31

  @andreea: Magarul sunt eu.Si sunt unul autentic.Urecheat,incapatanat,un autentic exemplar al speciei mele.

  Catarul ,dupa cum scrii,se pare ca esti matale.Esti asa ,ca o corcitura de femeie in pragul menopauzei ,plina de ea in raport direct cu cat e de plina de celulita si sunci.

  Ma aburesti,privind peste ochelari ,cum cat esti tu de elevata si erudita ,insa uiti ca eu port izmene si ma pis din picioare.Astea cu “respectul dumitale fata de caragiale” sunt fix ca “rrrromania” lui Caragiale.

  Nu te duci tu mai degraba sa-ti storci tampoanele de lacrimi prin gineceul altor pandorici? Tii tu ,in mod complet masochist,sa te jignesc,sa rad de tine ,sa-ti racai prostia de pe limba si sa o pun in vitrina?

  Nu e ma intelept,la senectutea matale,sa-ti strangi cozile intre picioare,si sa te scurgi ,ca zoaia de pe geam,departe de mine?

 • 32

  Andreea: să se dezvinovăţească de ce anume? Să-şi pună cenuşă în cap din ce motiv?

  Ooka_emor: şi? e greu să ai şi izmene şi să faci şi pipi din picioare? Pari cam surmenat de condiţia asta. :roll:

 • 33

  Nora: nu mai ştii de glumă?

  Ooka_Emor: ok, măi, o să mă ţin departe, că te văz tare nervos…

 • 34

  @Nora: Da,e greu…E greu pentru ca uite,i-am oferit posibilitatea stimabilei Anfdreea sa iasa cu obrazul curat.S-a incapatanat insa sa ma provoace…E greu sa cobori in mijlocul lumii ei,sa-i vorbesti pe limba ei in asa fel incat sa inteleaga ca nu cu un ac de par te poti da la urs.

  Mie imi e usor sa scuip,insa aleg calea mai grea si avertizez mereu cand sunt gata sa scuip…Unii “nu intelege” ,insa.

 • 35

  @andreea: Ma tem ca-i cam tarziu…

 • 36

  Andreea: scuze. V-am văzut aşa ca o haită şi mă ştii doar. Damă miloasă, gata să sar în apărarea celor neajutoraţi. :D

  Ooka_Emor: delirezi grav. Tu eşti ăla cu obrazul murdar aici, nu Andreea. Şi mă tem că nu prea mai ai cum ieşi din asta.

  Urs nu-mi pari, doar un mic râs. Vezi că te scuipi singur.

 • 37

  hîc! să trăiască coana Nora, că e damă bună! aşa e! :)

 • 38

  Andreea: ce faci? Reuşişi să desfaci berea în deplină siguranţă? :P

 • 39

  Citesc si ma frec la ochi. N-a sesizat nimeni ce-a deranjat-o de fapt pe-a noastra Ioana van Amstel?

  Mie n-o sa-mi spuna (ca-mi numara deja comentariile), dar am o banuiala ca “finalitatea” aia privea un nivel minim de educatie lipsa a romanul din tara, obisnuit doar sa primeasca. O invitatie la o cafea (indiferent daca ar fi fost refuzata), un numar de telefon sau “va lasam adresa, poate treceti candva pe la noi” e chestie curenta prin alte tari sau in familiile mai rasarite.

  Bun, acum daca si la astia s-o fi uitat cu aerul ca le-ar trage o racheta peste ochi, ca n-au picat pe spate cu hăă-hăă-hăă la povestile ei neindoielnic picante (le cunoastem), tot ce se poate ca au luat-o oamenii la fuga. Ar fi fost, da, interesanta, si relatarea lor. ;)

  PS: Observ cu bucurie ca dusmaniti azi mai mult prin tara bugetarii decat pe “occidentali”. :D

 • 40

  sigur, Nora. şi cred că o să mai desfac una. şi încă una. pentru că mor de frică la gîndul că o să vină Seva şi o să citească ce am scris şi pentru că-s în pragul menopauzei. oooooof, viaţa meaaaaaa…. :)

 • 41

  Florin Bratu: eu n-am zis nimic de asta pentru că nu reiese din text în ce fel de condiţii s-au “lipit” cei doi (expresia îi aparţine autoarei).

  Iar “finalizarea” am privit-o ca referindu-se la lectura neterminată a lui Caragiale.

  Şi mai termină şi tu cu generalizările privind “românul din ţară”. Sunt român din ţară şi nu-s deloc obişnuită să primesc. Şi ştiu mulţi ca mine. Nu e cazul să faci educaţie de-asta pe aici. Ah, iar atunci când iei oameni la “autostop” (nouă ni se întâmplă destul de des când călătorim numai noi doi), cel mai adesea ne oferă bani. Pe care îi refuzăm, bineînţeles.

 • 42

  Credeam ca te referi la altceva. Oricum, proasta chestie. Am citit, recitit. Erau doua ciori privind pe calea ferata o a treia cioara moarta: ei draga, ce sa iti spun… Ana Karenina. E greu.

 • 43

  Nora – Of si tu. Mi-e lene sa tot adaug mereu “mai sunt si exceptii”. Doar nu-ti inchipui ca v-as vedea pe toti o apa si-un pamant, ca pana si-n Corul Vanatorilor unii-s soprane, alto etc. :P

  PS: Ai facut progrese. Acum te-ai referit la “educatie”, n-ai mai zis “morala”. Tot e ceva, admir. :D

 • 44

  @Alexandru: Corect este: “piese de teatru CARORA nici tu nu le cunosti finalul…” si “A CAROR viata a decurs…”. A, si “fara sa AIBA”.

 • 45

  să mă bată norocu’, dacă-nțeleg ceva! o fi vîrsta?! că de băut, n-am băut nimic…

 • 46

  bonjur, musiu marcel! :)

  hai că-ţi explic eu. întrebare: e îngrijorător, ba chiar dătător de spaime, că doi tineri şcoliţi ai zilelor noastre nu cunosc nuvela lui Caragiale, au ba?

  asta e tot. restul sînt floricele.

 • 47

  bonjur, andreea!

  aaaaa, păi, dacă-i așa, treaba e simplă și de-nțeles chiar și pentru mine: “cine mănîncă poporul să meargă la cremenal!”. am zis.

 • 48

  vezi, marcel, ce bine ţi-am zis eu de la… facultate? tînără, tînără, da’ coaptă!

 • 49

  Cât de amărât poţi fi, astfel încât la 27 de ani să stai cu una de 26?!

 • 50

  @ioana brancu!esti interesanta!nu am mai intilnit o femeie asa de agresiva!cred ca ar fi trebuit sa fi barbat!!!sincer ai prea multa masculinitate in tine!!poate ar trebuii sa stai mai mult timp intre femei!ca sincer nu iti sta bine ca femeie cu carcterul tau!de fapt de fiecare data cand te citesc ma amuz!tine o tot asa!hi hi!esti simpatica!!!

 • 51

  De ce sunt niste cretini? Sau mai bine, cine sunt cretinii? (n-a c-am pus intrebarea cea mai vulgar de evidenta).

 • 52

  @andreea…#40 de ce dragă mori de frică de mine :roll: și cum ți-am mai spus…cere bere la pahar…cu toate că berea te face să transpiri și să ai bufeuri mari în timpul somnului(femeilor în pragul menopauzei)…numai spun că trebuie să te scoli prea des ptr….a te așeza pe tron… :lol:

 • 53

  @Ioana Brancu… Presupun că oricum ați avut de când o călătorie spre locurile natale…persoane care știu să exploateze momentul,prin propuneri„s-au lipit de noi să-i ducem până la părinții lui” se întâmplă oriunde și este sinonimul auto-stopului…tu la ce te așteptai :roll:

  Așteptând într-un aeroport american plecarea către Paris…cu conecțiune către București…aud un cetățean vorbind la cell-phone…”dă-l bă în aia mea…mi se rupe și ce îmi ia..caii de la bicicletă…wtf..” M-am bucurat când l-am auzit ? Nu,știindu-l acum român crezi că mi-ar fi făcut plăcere să îl am „companion de drum” :(

  Altădată am cunoscut o studentă dintr-o familie bine înstărită în România,venise în USA ptr.Master…unde am cunoscut-o ? La biserică…acolo unde preotul pleda că avem printre noi„noi sosiți” și este creștinește să ajutăm cât de puțin…deci o învit pe cheltuiala mea la un magazin…nu,nu era de mâna a doua gen Thrift Store ori Junk Store…

  Și-a ales doar câteva,sugerăndu-mi în schimb că la Sacks ori 5th Avenue au hăinuțe de mai multă calitate și în trend…apoi i-am cumpărat alimente ca ptr.o săptămână.. desigur am stabilit o altă întâlnire.. de care am uitat să mă țin de cuvânt…

  Ioana,știi cum au făcut acei doi companioni ai tăi? Exact când plecam eu de la socrii mei din zona Buzăului…eram opriți de zece ori până la sfărșitul satului…țața Leana ne dă o butelie de aragaz să o încărcăm,nea Velicu ne dă un pachet să-l dăm lui fiisu* din Berceni,tanti Mița ne întreabă dacă nu putem să îl înghesuim și pe Sorinel în mașină că tot mergem la București…

 • 54

  Un titlu, fara ironie, tare !Mai bine fara “finalizare” ,nu meritau sa afle …finalul !

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala urmareste-i pagina de Twitter
Nascuta in 1983 in dulcele targ de pe Amstel
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!