RSS Feed

Mamă cu orice preţ

vezi toate articolele de
16 Jul 2012 la 12:45 16 comentarii 2589 vizualizari.

De ce vor oamenii să facă copii?

Am realizat un sondaj culegând răspunsurile date pe diverse forumuri de către bărbaţi şi femei de diferite vârste. Sondajul se referă la împrejurările prin care au ajuns să aibă copii sau care ar putea fi motivele pentru care ar dori să aibă copii. Răspunsurile au fost date atât din punct de vedere personal, cât şi din experienţa unor cazuri cunoscute de persoanele respective şi iată care sunt ele:

 • pentru perpetuarea speciei
 • pentru a avea grijă de părinţi la bătrâneţe
 • pentru ca acei copii să realizeze ce nu au reuşit părinţii
 • pentru a li se îmbogăţi viaţa
 • pentru a avea cu cine să se  joace copilul singur deja existent
 • pentru salvarea unei relaţii
 • ca mijloc de şantaj
 • ca să fie în rând cu lumea sau că aşa e tradiţia
 • din dragoste
 • pentru că femeile iubesc dependenţa pe care o are micuţa fiinţă faţă de ele
 • e un instinct, un fel de „chimie a creierului”

La începutul anului 2005, românca Adriana Iliescu intra în cartea recordurilor ca cea mai bătrână mamă, dând naştere, la vârsta de 66 de ani şi 7 luni, unei fetiţe. Genetic, ea nu e mama biologică a copilului, căci ovulul şi sperma au provenit din donaţii anonime. Acest caz a iscat controverse asupra dreptului pe care îl poate avea o femeie aflată aproape de limita speranţei de viaţă a unei femei, în România, de a avea un copil şi asupra dreptului copilului de a creşte într-o familie organizată, de a beneficia de protecţie până la cel puţin vârsta majoratului şi de a-şi cunoaşte mama şi tatăl biologici. Adriana Iliescu nu era căsătorită, nu mai avea alţi copii, nu avea rude apropiate, dar încă profesa cu dispensă la o universitate privată. Au trecut de atunci 7 ani de zile şi fetiţa a început să observe că mămica ei nu este la fel cu cele ale colegilor de grădiniţă şi şcoală şi îşi întreabă mama ce vârstă are. Adriana Iliescu este o femeie educată(provine dintr-o veche familie boierească din Craiova) şi a găsit o formulă cochetă de răspuns: „Nu i-am spus câţi ani am. I-am spus că femeile trecute de 40 de ani nu-şi spun vârsta”. Micuţa mai întreabă şi unde este tăticul ei. „I-am spus că tati este plecat în străinătate să lucreze.” La nici 6 ani, fetiţa a fost dată la şcoală, înainte de vârsta obişnuită pentru aceasta în România, doborând astfel un alt record spre mândria mamei ei.

În iunie 2008, făcea înconjurul lumii ştirea că un „bărbat” a născut un copil, o fetiţă sănătoasă. „Bărbatul” Thomas Beatie era de fapt un transsexual, născut femeie, sub numele de Tracy LaGondino, în urmă cu 34 de ani. Ulterior, el/ea a mai dat naştere la încă doi copii. Spune că şi-a dorit mereu să fie bărbat, dar a fost o adolescentă şi o tânără cochetă care a participat şi a fost finalistă la miss Hawaii. De pe la 22 de ani a început să-şi facă injecţii cu testosteron pentru a semăna cât mai mult cu un bărbat, iar în 2002, la 28 de ani, şi-a făcut mastectomie(şi-a extirpat sânii), dar şi-a păstrat aparatul reproducător feminin. Mai târziu, mai mulţi medici şi psihologi au spus că decizia lui de a fi bărbat şi dorinţa de a fi mamă, în acelaşi timp, sunt contradictorii şi că ori ar fi trebuit să aibă mai multă consiliere, ori nu ar fi trebuit făcută schimbarea de sex. Thomas s-a căsătorit cu antrenoarea sa de body-building şi pentru că aceasta nu putea rămâne însărcinată, s-a hotărât să aducă pe lume copii. Şi iată cum a decurs conceperea, care dintr-un act magic de iubire dintre un bărbat şi o femeie s-a transformat într-o procedură mecanică, lipsită de orice sentiment. A cumpărat flacoane de spermă de la un donator anonim prin intermediul unei bănci de spermă şi s-a înseminat acasă cu o seringă cumpărată de la un veterinar şi folosită de obicei pentru a hrăni păsările.

În anul 2009, o tânără femeie în vârstă de 34 de ani, Nadya Suleman, a şocat şi a scandalizat o bună parte a opiniei publice şi a comunităţii medicale, dând naştere la 8 copii-gemeni prin inseminare artificială. Ea mai avea 6 copii, toţi concepuţi prin aceeaşi metodă, nu era căsătorită şi depindea de ajutorul social. Deoarece numărul maxim admis de embrioni implantaţi era de maxim 3, medicului care a realizat procedura i s-a ridicat ulterior licenţa. Nadya a fost copil singur la părinţi şi tatăl a divorţat de mamă când ea avea câţiva ani. Ea spune că a dezvoltat încă din copilărie o tulburare obsesiv-compulsivă de a aduna, a tezauriza. Dificultăţile materiale şi stresul creşterii şi educării acestor copii – deşi beneficiază de ajutorul mamei sale şi a unor bone – au făcut-o ulterior să recunoască că visul ei de a avea o familie mare s-a transformat într-un coşmar. În plus, trei din gemeni au un anumit grad de handicap pentru care ea a solicitat ajutor social. Mai recent, Nadya Suleman a început să facă şi filme porno pentru a reuşi să-şi achite datoriile şi să-şi întreţină familia numeroasă.

Din anul 1978, când s-a născut primul copil conceput in vitro, au apărut pe lume zeci sau poate sute de mii de astfel de copii. Pentru fiecare sarcină, mama a fost supusă unor lungi tratamente hormonale, unor investigaţii şi proceduri neplăcute sau chiar dureroase, cu efecte pe termen lung. Pentru fiecare copil născut, au existat alţi embrioni care nu au mai ajuns să devină copii şi un grup de oameni au hotărât asta. Cea mai mare parte dintre copiii născuţi astfel nu îşi cunosc şi nu îşi vor cunoaşte niciodată părinţii biologici. Unii s-au născut în familii formate dintr-un singur părinte, alţii au părinţi la o vârstă la care puteau fi bunici sau străbunici, alţii au părinţi transsesxuali sau homosexuali. Sunt însă şi multe familii tinere care au avut astfel şansa de a avea un copil căruia să-i ofere dragoste şi educaţie. Nici unul din aceşti copii nu ar fi existat fără intervenţia omului. Din multele comentarii şi păreri ale medicilor, psihologilor, teologilor, sociologilor şi oamenilor de rând pe care le-am citit, o să vă redau doar comentariul unui transsexual, al unei femei care a ales să devină bărbat:

„Credeţi sau nu, cei mai mulţi dintre transsexualii adevăraţi nu sunt de acord cu Beatie(femeia devenită bărbat care a născut trei copii). Hormonii pe care el i-a luat au determinat schimbări permanente în chimia corpului său şi modificări serioase, care afectează în mod direct ovarele. Oricare ar fi sexul copiiilor care ies din pântecele său, ei sunt deja afectaţi de consumul de testosteron, oricât de mult timp în urmă l-a luat. Şi dacă el nu poate să alăpteze, aceşti copii vor avea grave deficienţe imunitare atunci când vor fi mai mari. Eu sunt de asemenea, o „transmen”(femeie transformată în bărbat) şi am probleme teribile ale sistemului imunitar. Transsexualii bărbaţi care au copii după ce au luat hormoni nu gândesc logic sau ştiinţific, nici nu gândesc ce fel de vieţi aduc pe lume. Acum, dacă Beatie ar fi născut înainte de a lua hormoni şi înainte de operaţie, ar fi fost o poveste diferită. Dar el nu este în situaţia asta şi din acest punct de vedere, el nu este nimic, doar o lesbiană masculinizată. Eu şi prietenii mei care am ales să fim bărbaţi ştim că bărbaţii nu sunt purtători de copii şi nici nu ne-am dorit vreodată să naştem copii noi înşine. Există un motiv pentru care am vrut şi am simtit nevoia să trăim ca bărbaţii. Oameni ca Beatie pot fi o a treia categorie, între femei şi bărbaţi. Dar asta nu e pentru mine, nu, mulţumesc. Eu sunt un bărbat şi masculii umani nu nasc.”

P.S: Acest material este extras din conferinţa susţinută la Congresul Astrologilor din România în octombrie 2011: http://www.astrele.ro/2011/10/28/maternitate-distorsionata/ . Este vorba de un studiu amplu despre cum se vede în astrogramele cazurilor prezentate dorinţa de avea copii, capacitatea de a procrea, ca şi amprenta pusă asupra psihicului şi destinului acestor copii.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


16 comments
 • 1

  Iresponsabila Beatie,hormonii pe care ia luat cauzând schimbări genetice permanente chiar mutilații unele de-a dreptul monstruoase ! Eu una aș da o lege,de-aș fi cineva ptr.interzicrea procedurilor acestor persoane care iresponsabil aduc pe lume copii,fără se se gândească la urmările catastrofale a viitorului copil și implicit al societății !

 • 2

  @Seva Tudose, greșești. Și Iisus s-a născut pentru a fi răstignit și pentru a-i baga soldații aceie pl.. în coaste. Și creștini s-au născut pentru ca Imperiul Roman să pună femeile creștine și sclave să se .. cu maimuțe în Coloseum (sau în Arenele Romane). :? Și Spartacus s-a născut pentru ca să crape cricificat. Așa că mucles..

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-16 16:22:01 | Raporteaza
 • 3

  Se nasc pentru ca să învețe să dea din coate. Dacă nu vor, atunci pe ei/ ele, și zda mami lor.

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-16 16:24:09 | Raporteaza
 • 4

  Până vă va ieși ateismul prin toți porii cvrului mânca-mi-ați pl.. :lol:

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-16 16:28:03 | Raporteaza
 • 5

  #2 limbricule,tu ești întreg la minte,tu debitezi niște prostii care nici tu nu le crezi ;) cu astfel de limbaj nici nu te mai aștepta că voi continua conversația cu tine,dacă asta o dorești ;)

  a aduce pe lume un copil,fiind femeie și poți purta/reproduce un copil dar fiind conștiientă că luând hormoni, poate veni pe lume un copil monstru :roll:

  dacă la Colloseum fie Arenele Romane gladiatorilor li se ofereau câte „o partidă de sex” înainte de lupta decisivă fiind chiar aducându-i moartea,acela era un act de prostituție ! Nicidecum că aș fi de acord cu sclavia, proxenetism, că asta era cel ce-i oferea ca ultimatum o femeie să facă sex cu forța,chiar dacă gladiatorul era African !

 • 6

  @Seva Tudose, ești prea nevinovată ca să pricepi ceva. Vezi de cratiță! :?

  alt limbricul rozaliu
  2012-07-16 22:54:12 | Raporteaza
 • 7

  Seva Tudose. o fi rămas unul să nu te ia pe tine la plă , hoașca bătrână ?

  alt limbricul argintiu
  2012-07-17 01:29:25 | Raporteaza
 • 8

  Cred ca fiecare ar trebui sa aibe dreptul sa faca ce vrea cu corupul sau si sa aibe cati copii vrea. Nu sunt de acord sa i se interzica cuiva sa se reproduca. Doar pentru ca nu-ti convine tie ? Nu merge asa. Copii cu malformatii (eu nu ii numesc monstri…imi pare rau) se pot naste si din oameni care nu au consumat nimic (nici droguri, nici alcol, nici mai stiu eu ce). Oare copiii lui Beatie sunt “monstri”? Nu cred. Deci toata pseudostiinta ta s-a dus pe Dunare

 • 9

  ioana: Daca ai citit cu atentie materialul, ai putut sa constati ca nu am emis nicio parere pro sau contra. Totusi, corect, moral, umanitar, etic este sa poti face tot ce vrei cu corpul tau atata timp cat numai tu suporti niste consecinte. Este oare moral sa ai dreptul sa aduci pe lume un copil cand medical sunt constatate riscuri de malformatii? Este oare moral sa privezi un copil de dreptul de a avea o familie completa, din start? nu e totuna cu cazurile in care unul dintre parinti moare.

 • 10

  si incepeti cu concluziile, fara enuntarea unei pareri personale?

 • 11

  I really wanted to compose a quick comment so as to appreciate you for all the fabulous tricks you are giving out on this website. My prolonged internet investigation has finally been rewarded with brilliant details to exchange with my family. I would say that we website visitors are rather blessed to exist in a fabulous network with very many outstanding people with very helpful pointers. I feel very much lucky to have seen your web pages and look forward to some more fabulous times reading here. Thank you once again for a lot of things.

 • 12

  I have to convey my affection for your kindness giving support to men and women that require assistance with this matter. Your personal commitment to passing the solution all-around appears to be particularly insightful and have consistently empowered workers much like me to achieve their aims. Your amazing informative key points implies this much a person like me and far more to my office workers. Regards; from all of us.

 • 13

  I just wanted to compose a simple note so as to express gratitude to you for all of the nice steps you are writing on this site. My time consuming internet search has finally been honored with incredibly good content to write about with my pals. I would tell you that many of us website visitors are extremely fortunate to live in a perfect place with many brilliant individuals with helpful advice. I feel extremely blessed to have encountered the website and look forward to so many more awesome times reading here. Thanks a lot again for all the details.

 • 14

  I simply needed to thank you very much yet again. I do not know what I might have done without these secrets revealed by you regarding such area. It previously was a very depressing matter for me, nevertheless seeing the specialized technique you handled the issue took me to cry for joy. Now i’m grateful for the advice as well as sincerely hope you recognize what a powerful job you have been providing educating most people using your webblog. More than likely you have never met any of us.

 • 15

  I wanted to post you this bit of note in order to give thanks over again for these great knowledge you’ve shown above. It was so extremely generous of you to grant publicly just what a number of people would have advertised for an e book in making some money for themselves, mostly since you could possibly have tried it if you ever desired. The guidelines likewise acted like the easy way to recognize that many people have the identical eagerness similar to mine to realize significantly more concerning this matter. I’m sure there are thousands of more fun periods ahead for those who start reading your website.

 • 16

  I wish to express my appreciation to the writer just for rescuing me from this particular predicament. Right after checking through the world-wide-web and coming across ideas which are not beneficial, I believed my entire life was well over. Existing without the answers to the difficulties you have sorted out as a result of your good blog post is a serious case, as well as the kind which could have badly damaged my entire career if I had not noticed the website. Your good know-how and kindness in playing with almost everything was excellent. I’m not sure what I would have done if I had not discovered such a subject like this. I’m able to now look ahead to my future. Thanks so much for your expert and amazing help. I will not be reluctant to recommend your blog post to any individual who desires support about this issue.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
M-am născut acum 50 și ceva de ani, într-o toamnă, în singurul oraș din România care are străzile dispuse în formă de păianjen și pe care oricare ai merge, ajungi la Dunărea albastră și plină de pește, pe acea vreme. Este vorba de Brăila, orașul salcâmilor și al fetelor frumoase, al lui Panait Istrati, Fănuș Neagu, Mariei Filotti, Vasilicăi Tastaman, Ștefan Mihăilescu-Brăila și altor oameni de seamă care sunt o mândrie pentru orice român.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!