RSS Feed

Testamentul amânat al lui Năstase

vezi toate articolele de
27 Jun 2012 la 13:45 15 comentarii 2381 vizualizari.

Tocmai când mi-am luat angajamentul, consfinţit şi printr-un bileţel pus deasupra biroului, că nu mă mai uit la nicio emisiune de ştiri şi nici nu mai citesc nimic pe net despre Adrian Năstase, un mail venit de la o cunoştinţă mi l-a adus iarăşi în conştiinţă. Mesajul nu mi-a fost adresat mie special şi este evident că a fost diseminat către toţi din agenda respectivei persoane şi la cât de viral este, probabil că va fi primit de zeci de mii sau sute de mii de oameni în zilele următoare.

Oricum, îmi rămăsese în memorie o imagine şi un comentariu făcut de cineva care fusese prezent la o minimanifestaţie proNăstase: o femeie fără dinţi în gură, în vârstă şi clar cu posibilităţi materiale reduse şi cu o educaţie pe măsură, spunea că Adrian Năstase a fost cel mai mare om de stat din ultimii 22 de ani, un om cu nişte calităţi nemaiîntâlnite încă la niciun politician. În acelaşi timp, pe lângă grupul de manifestanţi, care erau cam toţi în acelaşi ton cu vorbitoarea, trecea maşina lucioasă, un Audi A8, a lui Andrei Năstase, fiul celui adulat de mica mulţime.

Documentându-mă pentru alegerile din Franţa, citisem despre socialismul francez şi aflasem astfel de acuzaţiile ziariştilor la adresa lui Dominique Strauss-Kahn, considerat că este un „socialist de caviar”. Domnul DSK a dus şi cred că nu face penitenţe nici acum, un stil de viaţă luxos: i-au plăcut maşinile scumpe şi costumele de 25.000 euro, pe lângă femei de orice fel: albe-negre, intelectuale sau simple cameriste. Provine dintr-o familie de evrei francezi şi s-a căsătorit cu Anne Sinclair, moştenitoarea unei familii de negustori de artă. Tare fain se mai găsesc dânşii! El şi soţia lui au multe proprietăţi impresionante. Ce înseamnă pentru ei a fi socialist? L-or fi citit pe Marx şi Engels? Ştiu ce înseamnă lupta de clasă? Dar cărei „clase” aparţine domnul DSK, ca şi domnul Adrian Năstase?

În fine, dau drumul testamentului atribuit lui Adrian Năstase şi deşi nu am cum să verific valoarea proprietăţilor enumerate, despre majoritatea s-a scris în ultimii ani că aparţin acestuia. Mă îndoiesc însă că acesta este testamentul care ar fi fost citit în faţa spitalului Floreasca.

Subsemnatul Adrian Năstase, în deplinătatea facultăţilor mintale şi în completă cunoştinţă de cauză am încheiat azi 20 iunie 2012, următorul testament în varianta în care în viitorul meu apropiat s-ar putea produce un eveniment neprevăzut. Prezentul act este încheiat în prezenţa avocatului Ion Cazacu şi a notarului Alexandra Grecescu.

Astfel prin prezentul testament se va împărţi averea totală de 15.459.300 euro 15 case – 9,2 milioane de euro, 7 maşini, 10 terenuri, tablouri, bijuterii, artefacte.

 1. 1. Vila de pe str. Av. Jean Texier nr.4, sector 1 Bucureşti, în valoare de 500.000 de euro va rămâne în proprietatea lui Andrei Năstase.

  2. Locuinţa de pe pe str. Pictor Negulici nr. 18, etaj 1, ap. 2, sector 1, în valoare de 300.000 de euro va rămâne tot în proprietatea lui Andrei Năstase.

  3. Locuinţa de pe str. Maresal Prezan nr. 4, et. 1, ap. 2, sector 1 Bucuresti, în valoarea de 500.000 de euro va rămâne în proprietate Danei Năstase.

  4. Tot Danei Năstase îi va rămâne în proprietate domeniul Cornu.

  5. Apartamentul de pe str. Naum Rimniceanu nr. 2, bl. 5, ap. 130 sector 1 Bucuresti, în valoare de 70.000 de euro va rămâne lui Mihnea Năstase.

  6. Tot lui Mihnea îi va rămâne şi apartamentul din Primăverii, str.Jean Baptiste Moliere nr. 10 în valoare de 65.000 de euro.

  7. Dana Năstase va moşteni imobilul în valoare de 450.000 de euro care a aparţinut mătuşii Elena Ciolan.

  8. Apartamentul mamei mele în valoare 350.000 de euro îi va rămâne Danei Năstase.

  9. Tot Dana Năstase va moşteni şi imobilul din Zambaccian nr.16 în valoare de 947.000 de euro.

  10. De precizat că apartamentul lui Andrei Năstase tot din blocul Zambaccian în valoare de 210.000 euro cumpărat de Alexandru Ion Ţiriac va rămâne definitiv în proprietatea lui.

  11. Cele trei apartamente moştenite de la mătuşa Tamara în 2006, în valoarea de 400.000 de euro vor fi moştenite fiecare de Dana, Andrei şi Mihnea, de comun accord între ei.

  12. Apartamentele de la mătuşa Aurelia Zachir vor fi astfel moştenite – cel din Bucureşti de 70.000 de euro îl va primi Andrei Năstase iar cel din Predeal în valoare de 130.000 de euro, Mihnea Năstase.

  13. Conturile în valoare de 125.300 de euro vor vi astfel împărţite: 25.300 Dana Năstase, Andrei şi Mihnea câte 50.000 de euro fiecare.

  14. De precizat că bunurile din apartamentul din Zambaccian (tablouri, mobile, carti, statuete etc.) în valoare de 5 milioane de euro vor rămâne Danei Năstase.

  15. În plus, pictura modernă şi contemporană (uleiuri pe pânză) în valoare de 18.287 RON (obţinute până în 1989 ) şi 56.629 euro (în perioada 1990-2004), precum şi uleiuri pe lemn în valoare de 12.900 RON şi 14.700 dolari, ce totalizează 77.800 euro vor fi moştenite tot de Dana Năstase.

  16. Terenul din Cornu – 350.000 euro îi va rămâne Danei Năstase.

  17. Cel de-al doilea teren din Cornu, intravilan în valoare de 500.000 de euro îi va reveni lui Andrei Năstase.

  18. Terenurile din Baloteşti în valoare de 2,63 milioane euro îi vor reveni lui Andrei Năstase iar cele din Corbeanca de 2,3 milioane de euro lui Mihnea Năstase.

  Testamentul continuă cu maşinile, terenurile din Bucureşti….şi se întinde pe încă patru pagini

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


15 comments
 • 1

  Eu prefer să „oftic” sinuciderea și pe cine îndeamnă la așa ceva. Este un gest de pr0st gust. Este că dracul îl face pe om să creadă că nu există dracul. Apoi omul se îngânfează și se face ateu jmecheraș (deși numai dracul în final se întâmplă să nu aibă parte de Moarte). Astfel evoluționiștii ajung să crape încercând să-l inventeze pe D-zeu, pentru a lua fața și maul fraerilor. Aceasta însă presupune un efort colosat, pe care isteții în pun doar în cârca pr0ști. Iată se face Raiul pe Pământ, cât despre prea-naltele Ceruri D-zeu cu mila. :lol:

  alt limbricul rozaliu
  2012-06-27 14:49:06 | Raporteaza
 • 2

  Limbricule, unde scula lui Hector ai umblat? Ca se temea lumea ca ai crapat dracului.

 • 3

  Doamne,câtă avere a putut să „agonisească” bietul fost premier :cry:

  Ceaușescu avea mai mult sau mai puțin când a fost executat :roll:

  și de ce numai doi ani ???

 • 4

  Seva dragă, nu începe şi tu! Pe aici lumea-i acuma de două feluri, spalatorii de cadavre şi profanatorii. Unii l-ar canoniza, altii l-ar canoni.

  alt Nastasia Filippovna
  2012-06-27 16:16:06 | Raporteaza
 • 5

  eu nici nu l-as canoniza pe Nastase, nici nu l-as canoni pe Nastase; nici nu l-as canoniza pe Basescu, nici nu l-as canoni pe Basescu ci doar m-aş bucura la fel de reţinut (ptiu, ce exprimare am!) pentru o decizie similara a Justiţicăi in cazul lui Basescu.

 • 6

  …nimic pentru niste batrini sau copii orfani??? la cite actiuni de caritate organiza d-na ,nu au invatat ca trebuie sa intorci ceva si societatii …macar in memoria matusilor care numai pe el l-au avut in mosteniri…atita egoism si nerecunostinta…la un om asa educat,vaaai !

 • 7

  Acilișa fu vorba de sinucidere. Ca orice și ce a dracului găoroaie întunecoasă și vizuină a cugetului o mai fi și asta. E o bătaie de joc, pe cine bade gândul la sinucidere mai bine i-ar fi fost dacă nu se năștea și pentru a avea „neșansa” de a-i fi fost dat un suflet cu care să se înfățișeze la judecată. Dacă vă place să faceți legi pentru fraeri. Ați face bine să răspundeți „lipsa de transparență” legislativă. Lua-v-aș legea în .. :evil:

  alt limbricul rozaliu
  2012-06-29 21:05:32 | Raporteaza
 • 8

  Prea multe legi pestrițe ascund defapt fărădelegea. Degeaba trâmbițați că necunoasterea legii nu dezvinovățește pe nimeni (fie și analfabet/ ă). O svlă, o mvie de legi ditamai codul de procedură să te stergi la cvr..

  alt limbricul rozaliu
  2012-06-29 21:11:24 | Raporteaza
 • 9

  Vreți Chivotul cu legi sau Graal-ul?! Iată D-zeu a rezidit lumea prin cele zece porunci înscrise în piatră (schelete). Așa se face că și voi sunteți Chivotul celor zece porunci. Dacă nu ar fi scris D-zeu legile pe „scheleți” nu s-ar fi prins carnea pe osicioarele voastre ca să prindeți viață. Legi simple.. ca să priceapă fiecare, chiar și andicapații mintal. ;)

  alt libbricul rozaliu
  2012-06-29 21:32:14 | Raporteaza
 • 10

  Mâncai-ați tortul de colivă în arhitectura cavoului lu’ mătușica Tamara.. :lol:

  alt libbricul rozaliu
  2012-06-29 21:37:13 | Raporteaza
 • 11

  I enjoy you because of all of your hard work on this web page. My aunt take interest in setting aside time for investigations and it’s easy to see why. A lot of people notice all about the powerful method you render worthwhile ideas via the web site and as well as improve contribution from other ones on this subject matter plus my girl is now understanding a great deal. Enjoy the rest of the new year. You’re the one performing a very good job.

 • 12

  Thanks for all of the hard work on this web page. Ellie loves conducting internet research and it is easy to see why. Most people know all about the lively form you render good guidelines through your blog and therefore strongly encourage response from other people about this area of interest then my princess has been discovering so much. Enjoy the remaining portion of the new year. You’re the one performing a splendid job.

 • 13

  I as well as my guys were actually following the great tips and tricks from the blog while the sudden I had an awful suspicion I never expressed respect to the site owner for those techniques. Most of the ladies were definitely for this reason glad to see all of them and have in effect actually been loving them. I appreciate you for turning out to be simply accommodating and also for opting for certain high-quality ideas millions of individuals are really needing to be aware of. My honest apologies for not expressing appreciation to you earlier.

 • 14

  I just wanted to write a simple message so as to say thanks to you for these splendid tricks you are showing on this website. My long internet investigation has finally been recognized with wonderful points to write about with my good friends. I ‘d state that that many of us readers actually are unequivocally lucky to dwell in a fantastic website with very many brilliant professionals with interesting guidelines. I feel very fortunate to have used the web pages and look forward to tons of more fun minutes reading here. Thanks once more for a lot of things.

 • 15

  Thanks a lot for providing individuals with such a spectacular chance to read articles and blog posts from this site. It really is very awesome plus packed with a great time for me personally and my office fellow workers to search your web site at a minimum three times per week to find out the fresh stuff you will have. And indeed, I’m just actually amazed for the exceptional points served by you. Certain 1 tips in this article are unquestionably the simplest we’ve had.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
M-am născut acum 50 și ceva de ani, într-o toamnă, în singurul oraș din România care are străzile dispuse în formă de păianjen și pe care oricare ai merge, ajungi la Dunărea albastră și plină de pește, pe acea vreme. Este vorba de Brăila, orașul salcâmilor și al fetelor frumoase, al lui Panait Istrati, Fănuș Neagu, Mariei Filotti, Vasilicăi Tastaman, Ștefan Mihăilescu-Brăila și altor oameni de seamă care sunt o mândrie pentru orice român.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!