RSS Feed

Ce păstrez şi ce arunc din mine?

vezi toate articolele de
10 Dec 2010 la 10:54 100 comentarii 1817 vizualizari.

Întotdeauna am avut o predilecţie pentru personajul negativ şi mult timp l-am jucat, cu pasiunea actorului mediocru, care intuieşte că a prins rolul vieţii lui. Întâmplarea a făcut ca în piesa mea să fie distribuiţi prea mulţi oameni buni, care m-au lăsat să-mi joc rolul de scorpie şi m-au aplaudat la rană deschisă, cu bătăi frenetice de inimă, ori de câte ori scenariul îmi cerea să-i lovesc. Încurajată, am devenit din ce în ce mai bună în tot ce era rău.

La un moment dat mi-am dat seama că sunt o nemernică. Am mai trăit aşa o vreme, gândindu-mă ce să fac cu mine. A urmat decizia. Şi am început să fac curat.

Din lungul şir de greutăţi cu care te încearcă procesul de curăţire, prima e dată de însăşi direcţia schimbării. Contrar aşteptărilor, a şti ce nu vrei nu înseamnă automat că ştii ce vrei. Negaţia nu este constructivă. Cum îţi dai seama ce este bine? Tu, tânăr care ai ajuns să nu te mai placi şi vrei să fii mai bun, mai ştii ce-i bun? Mai poţi să distigi? De unde îţi iei reperele?

Cu un strop de înţelepciune, îţi vei da seama că nu din lumea lipsită de repere.

Cu puţina isteţime, vei ocoli capcana discursului clişeu despre „lipsa de valori a societăţii” şi nu te vei alătura corului care se lamentează, în timp ce se prinde în aceeaşi horă.

Cu trăirea vie a inimii tinere, vei căuta răspunsul autentic în lucrurile ce îţi aduc împlinire şi linişte, nu în vijelia materialismului impus de cei ce merg cu valul.

Cu mintea liberă şi curioasă, vei privi spre cer şi vei găsi scări pe care să urci.

Cu o sinceritate dură, vei recunoaşte că persoana pe care ai tratat-o cu cea mai mare îngăduinţă, până acum, eşti chiar tu şi te vei întreba dacă „aşa sunt eu!” chiar este o scuză validă.

Aşa am pornit şi eu, în anii adolescenţei mele târzii, în căutarea a ceea ce rămăsese bun în mine.  Cu privirea înăuntru şi cu mâinile unite a rugăciune, am început să sper la reabilitarea facultăţilor intuitive de recunoaştere a binelui şi a raului. Mi-am întărit credinţă, care îmi dă şi mătura şi făraşul şi şmirghelul cu care să răzuiesc petele de pe zidurile fiinţei mele. Curăţenie fac în fiecare zi şi tot mai am de lucru, cel puţin o viaţă. Cad destul de des în câte-o baltă, mă murdăresc din cap până-n picioare, îmi vine să plâng de ciudă apoi, dar o iau de la capăt.  Iar când mi se pare că nu mai pot înainta, pentru că nu ştiu încotro, îmi aduc aminte că am la îndemână o învăţătură simplă, care poate da oricând un sens de pornire: „ce ţie nu-ţi place, altuia nu face!”

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 


Etichete: , ,


100 comments
 • 1

  Uf, Irina, bine ai revenit!

  Sa stii ca si eu sunt cam miloasa cu mine. Ce mai lacrimez, ce mai suspin… Si strang tot felul de chestii si nu prea imi vine sa arunc nimic! Sunt ca nebunii aia obsedati de cumparaturi, care-si umplu casa cu de toate si dupa aia vin unii de la o emisiune, cu un camion si un psiholog, si ii ajuta sa se vindece. :D

  Ma sufooooc!

 • 2

  Nora, cred ca la un moment dat se produce fenomenul de preaplin si habar n-am daca asupra lui avem vreo posibilitate de control. Asa ca ma gandesc ca este mai bine sa alegem noi ce vrem si ce nu sa “dea pe dinafara”. :)

  Irina Burdusel
  2010-12-10 11:18:36 | Raporteaza
 • 3

  irina:

  multumesc!

 • 4

  @Irina Burduse

  Oamenii nu isi schimba firea: ticalosii raman ticalosi, iar marinimosii mor marinimosi.

  In cazul pledoariei tale pentru curatirea deprinderilor mai putin simpatice pentru cei din jur, ai scris cuvantul “adolescenta”, cuvant care explica si preferinta ta pentru rolul personajului negativ, precum si pornirea de a domoli pornirie acestuia. Deci procesul respectiv l-as traduce drept maturizare, devenire, depasirea acelei perioade critice a adolescentei.

  A+

 • 5

  @Andrusk…bine ca esti tu adult mama…ce mi-e sila sa mai aud chestii de genul:

  “aaaa eu am trecut prin asta” “si eu am facut asta la inceput dar acum mi-am dat seama ca…” “lasa ca stiu, dar o sa treci peste si o sa faci cum fac eu acum”

  ;) ))) baaaaa ma lasati ma iluzia timpului si maturizarii voastre ?! ;) ))) nu realizati nimic din nimic ! lumea asta e o etapa …as putea spune ca nu exista in contextul suprapunerii lumilor mult mai expresive decat aceasta…voi sunteti precum calatorii care urcati intr-un tren…desi e f sigur ca vor cobora la o statie …va puneti si varuiti cuseta, mutati mobilierul, va instalati de parca ati fi eterni in tren si tot ce judecati judecati prin prisma acestei iluzii ;) )))

 • 6

  şi eu care-am crezut că e vorba despre dulapurile nostre adevărate, pe ale căror rafturi se sufocă înghesuite haine de acum 10 ani. haine care îşi aşteaptă stăpîna să binevoiescă să le mai acorde atenţie…

  deci nu e vorba despre asta…

  biiine, atunci promit ca azi să fiu bună. dar numai azi. şi numai cu tine. :) eventual o să încerc să răzui pata “cosa nostra” de pe peretele dinspre sud, cel mai cald, al casei male.

 • 7

  @psyche:

  Si chiar asa de hidoasa pare lumea de acolo din vagonul restaurant de unde ne scrieti? Cum de m-am prins? Probabil dupa apelativele “mama” si “baaaa”…

  Pacat totusi ca nu ati inteles ce am scris in comentariul precedent!

  A+

 • 8

  @Andrusk – nu stiu daca e nevoie ca oamenii sa isi schimbe firea; de cele mai multe ori este nevoie doar sa si-o descopere, pentru ca eu cred ca in firea noastra exista acea “samanta de dumnezeire”, din care putem creste, ca oameni. nu este vorba despre maturizare.

  @psyhe – dupa ce mi-ai spus cum suntem noi, m-ai facut foarte curioasa sa aflu cum esti tu.

  @andreea – tocmai peretele cald vrei sa-l razuiesti? :) cosa nostra poate fi doar “pata” de culoare.

  Irina Burdusel
  2010-12-10 13:27:06 | Raporteaza
 • 9

  @Irina Burdusel:

  Firea tine de instincte. Instinctele pot fi cel mult domolite dar nu si adormite pe veci.

  A+

 • 10

  @psyche: Pisicule ai un facies de thriller psihologic, esti expresiv rau de tot !

 • 11

  Bine este sa arunci ce nu-ti foloseste si sa tii ce nu iti trebuie. Cu siguranta la asta e mult de gandit daca nu te apuci de treaba. Eu arunc ce nu-mi mai place sa folosesc si “cumpar” ce-mi mai trebuie. Desi cateodata cumpar exact ce-am aruncat pentru ca eram intr-un fel atunci cand am aruncat. Per total, defapt pastram pe toate doar ca le controlam mai bine asa.. mai chibzuit fiecare fatza, mai bine fiecare rol. Iar reperele raman tot poezia (care poezie trebuie sa fii aflat fiecare), oamenii intelectuali (best of: N. Djuvara), greselile, nu in ultimul timp greselile proprii. Cam atat apropos de post. Mental si psihic. @Nora: daca ceva din oricare trecut apasa umpic pe vre-un gand, o sa reusesti sa vezi ca apasarea aia nu e chiar asa grea daca o accepti sau daca o ierti. Si asta e usor, frumos si te imprietenesti cu propria istorie, spre o uimire a balantei care se crede doar cu greutati :) p.s. na am zis. ca sa nu zic ca n-am zis.

  Caldura, zambete si pace !

 • 12

  ce pacate aveai irina? nu te duceai la cursuri? copiai la examene? sper ca nu te pocaisi. chiar sunt curios ce pacate majore poate avea o persoana tanara, normala.

 • 13

  @pcritique: egoism, vanitate, indiferenta, minciuna. printre altele.

  Irina Burdusel
  2010-12-10 21:19:12 | Raporteaza
 • 14

  irina: … preacurvie ar adauga popa :)

  De cind minciuna e ceva negativ? Serios acuma.

 • 15

  @costelus: popa ar adauga multe. tot serios. :)

  daca ma intrebi pe mine, raspunsul e: dintotdeauna.

  Irina Burdusel
  2010-12-10 21:55:33 | Raporteaza
 • 16

  Sigur? Daca un doctor ti-ar spune “mai ai 3-4 luni de trait”, ai avea aceeasi parere?

  Ca mi-am adus aminte, daca vrei sa vezi ceva cu adevarat deosebit, incearca asta:

  youtube.com/wat../

  E lunga, vreo ora si ceva, da-i ceva unic. Promit!

 • 17

  @Irina Burdusel: esti simpatica. iar articolul este f bine scris, uitasem. ai grija totusi ca represia este cale sigura catre nevroza.

 • 18

  @pcritique: :) foarte rar mi se spune ca sunt simpatica.

  Irina Burdusel
  2010-12-10 23:39:48 | Raporteaza
 • 19

  @Irina Burdusel: da, este din cauza ca asocierea talentului cu defecte (ma refer la cele nepenale) este fermecatoare. te-ai gandit vreodata sa le cultivi? nu este ca si cum ai scapa de ele daca le ignori. sa faci un dîner de cons fara repros, sa faci pe cineva sa se indragosteasca de tine si sa-i dai papucii cu un gest plictisit ca peciorin iata arta care da justificare existentei defectelor si metoda de a le transforma din accidente in filozofie de viata. :-)

 • 20

  irina ai idei si le transcrii foarte frumos, felicitari!

 • 21

  Irina, uite cum se traduce articolul tău conform dicţionarului meu de termeni şi situaţii pe care mi l-am alcătuit într-o viaţă:

  De la 16 la 26 de ani, vă repeziţi să consumaţi fără discernământ tot ce vă place.

  Şi cel mai mult vă place pula. Chestie firească, deoarece aşa a lăsat Dumnezeu.

  Societatea, aşa cum era ea organizată pe vremea bunicilor mei, ţinea seama de acest fapt. Femeile se căsătoreau încă de tinere, astfel încât această perioadă nu putea fi decât benefică pentru ele.

  Convenţiile sociale şi ordinea lucrurilor în societatea actuală nu mai permit acest lucru. Mă rog, îl permit, dar femeia ar trebui să renunţe la educaţie [sau să-şi continue educaţia cu eforturi uriaşe] şi la libertatea relaţiilor sexuale, mult dorite în acest interval de vârste.

  Condiţii în care, o femeie ajunge să se consume toată, să facă 18 avorturi şi să se trezească la 26 de ani, fără posibilitatea de a mai avea copii, uzată şi deprimată.

  Deprimarea survine şi din cauza faptului că simte că o perioadă minunată e pe sfârşite şi nimic similar nu va mai întâlni.

  Trist: la femei, sfârşitul vine mult mai repede ! Viaţa lor e minunată, dar durează cât un meteorit strălucitor !

 • 22

  @Cosa Nostra: Pentru prima data, te-am suspectat ca nu ai inteles ce am vrut sa spun. Dar m-am gandit apoi ca ai ales din tot doar o parte, fara ca asta sa insemne ca ai ratat esentialul. Voi raspunde, asadar, la ceea ce ai semnalat:

  Sunt perfect de acord cu descrierea stadiului 16-26 la femei, dar vad cu totul invers sensul devenirii lor de dupa aparitia discernamantului de care vorbeai. Tu spui ca la 26 femeia si-a terminat “perioada minunata” si asta insemna sfarsitul vietii ei. Eu spun ca perioada care se concretizeaza in avorturi, depresii, uzura fizica si psihica este incompatibila cu atributul “minunata” si ca abia sfarsitul ei, marcat de aparitia discernamantului, poate aduce revenirea la viata. Intoarcerea.

  Depinde acum de optica fiecaruia asupra “stralucirii”.

  Irina Burdusel
  2010-12-14 13:19:07 | Raporteaza
 • 23

  @ Irina, gandesti frumos, dar trebuie gandit si autentic, adica la intelesul vorbelor pe care le folosesti/folosim…. @cosa nostra, gasesc aici in ultima postare a ta, a dumneavoastra( poate varsta nu-mi permite sa tutui ..), formulari la care eu dau nota mare dom’ne , mare… p.s.ma duc la @Ana sa anunt fetele de acolo sa te citeasca in acest post…care nu se “leaga”cu prezenta lor.. pps. vezi, incep sa fiu descurcareata, poate-poate…

 • 24

  Uite, eu nu m-am deprimat la 26 de ani. Am fost precauta si m-am deprimat “preventiv” inca de la 18.

  Nu ca asta m-ar feri de viitoare pericole.

 • 25

  @ancao: nu stiu daca inteleg corect ce ai vrut sa zici, dar iti pot spune ca intai gandesc si apoi formulez, deci vorbele sunt folosite pentru intelesul lor.

  Irina Burdusel
  2010-12-14 13:33:16 | Raporteaza
 • 26

  @Nora: pe mine m-a nimerit cu 26. a fost atunci un moment de cotitura, in care, in sfarsit, am inceput sa pun in practica ceea ce incepusem pe la 18-19. iar la mine “depresia” a fost constructiva si nu a cuprins nici urma de nostalgie fata de ceea ce avusese/fusesem.

  Irina Burdusel
  2010-12-14 13:38:18 | Raporteaza
 • 27

  Ei, la mine a fost o depresie “anticipativa”. Daca pot spune astfel. Adica plangeam ceea ce nu pierdusem inca.

 • 28

  voi, cu depresiile voastre…

  eu m-am deprimat la… 50. :mrgreen:

  v-am păcăliiiit!

  oricum, vorba soacrei mele, căţărată pe scară să culeagă via: “hai, măi copii, ajutaţi-mă, că nu mai am 8o de ani!”

 • 29

  @Andreea: spirituala soacra mai ai!

 • 30

  Nora, păi nu ştii că spiritul se moşteneşte de la soacră la noră? :roll:

 • 31

  @Andreea: Ahaa, deci sa ma uit mai cu atentie la ce soacra imi aleg!

 • 32

  Nora,

  Soacra nu se alege. Soacra se primeşte, ca şi fraţii, verii et c.

  Aşa că nu mai fii atentă şi du-te să te rogi la biserica cea nepuntincioasă.

 • 33

  Da’ mirele mi-l aleg, nu?

  Pai atunci, prin extensie, se alege si soacra.

  Cum adica “biserica cea neputincioasa”?

 • 34

  Irina,

  Ce spui tu e posibil: sunt fete care scapă cu bine din această perioadă.

  Şi am avut dreptate, cu perioada minunată. Fetele trăiesc aşa deoarece aşa le place şi le e chiar necesar. Pentru ele e minunat. Mai târziu, când pragul de sus se iveşte negruţător, totul capătă alt sens.

  De unde şi cotitura de care spui tu. Care se manifestă diferit de la o femeie la alte. Şi evident la alte vârste. Eu mă refeream la o medie într-un context statistic.

 • 35

  @Cosa Nostra: Am inteles. Dar la barbati cum sta treaba? Tu ai facut distinctia, referindu-te exclusiv la femei, de aceea te intreb pe tine.

  Irina Burdusel
  2010-12-14 15:31:25 | Raporteaza
 • 36

  nana,

  ai cam dat-o pe bla-bla. asta e: nu in fiecare zi sintem geniali.

  hai sa le ascultam pe distinsele noastre conlocu[i]toare: cred ca stiu mai bine decit noi ce si cum.

 • 37

  Irina,

  Nu ştiu bărbaţii cum sunt, dar eu mi-am schimbat continuu personalitatea până târziu de tot !

  Nu am avut perioade de dezmăţ sau de abţineri. Nu am fost îngrădit în starea mea la un moment dat de nicio convenţie socială.

  La mine, acestea [convenţiile] au picat la momentul potrivit. Când am început să mi-o trag, sătul fiind de atâta labă, a fost propice şi din punct de vedere al statutului social.

  E mai complicat şi mai mult de discutat. Concluzie: acum, la această vârstă, îmi place cel mai mult . N-aş vrea să mai am 30 de ani. Că de 20 nici nu vreau să aud !

 • 38

  Nană,

  Ştiu, dar nu vor recunoaşte sub nicio formă !

 • 39

  Bine mă, ştiu că nu mi-a ieşit, nu mi-am exprimat bine ideea în cuvinte. Chestia asta numai Sahâr poate s-o facă.

  Dar, uite ce vroiam să spun de fapt:

  Bă, ştiţi de ce mi-am propus eu ca ţintă categoria celor cam de 26 de ani ?! Pentru că vreau lângă mine o femeie care să se bucure de viaţa asta, fără temeri de tot felul, fără crize de ficat anticipate şi cu aproximativ toţi dinţii în gură.

  Ştiindu-mă pe mine şi ce pot oferi, eu cred că merit. Şi vă e clar că îmi e din ce în ce mai greu să găsesc. Adică, na, douăzeci şi ceva de ani diferenţă e cam naşpa.

  Dacă vreau peste 26 de ani, găsesc mai uşor, dar, peste ce dau ?! Peste femei tinere la ani, dar consumate fizic şi psihic de nu pot să vă desenez:

  Utilizate la greu de către toată zona geografică de băieţoi. Fumând câte un pachet de ţigări pe zi, cu stresul continuu creat de părinţii care, mai subtil, mai pe faţă, o suspectează că va rămâne fată bătrână, cu serviciul la care e nevoită să-şi ia pule-n cur una într-una de la tot felul de şefi libidinoşi, cu … nu vă mai spun bă că intru şi eu în depresie !

 • 40

  Băi, la Sahâr boicot ! Haideţi să nu mai ratăm şi de data asta !

 • 41

  @Cosa Nostra: mai bine impartiti toata agoniseala la saraci, luati o carte mai de capatai in traista si luati calea pustiei…, acolo o chilie mica.., cat ii trebuie unui om…? Cu femeile astea e tare greu…,nu reusesc ele insele sa se inteleaga, .. vorba aia…, daramite altfel…, auzi, si 26 ani, si dintii sanatosi, si pura si virgina, si cu ficatei fragezi, si cu psihicul netulburat… nu prea cred!

 • 42

  @Cosa Nostra (40): Te inteleg. Dintr-un motiv asemanator, eu evit barbatii care au trait “marea iubire”. De exemplu, stiu sigur ca niciodata nu as putea fi cu un barbat care a fost casatorit. Unii zic ca sunt ciudata… :)

  Irina Burdusel
  2010-12-15 10:42:15 | Raporteaza
 • 43

  Irina,

  Nu pot să cred !

  Dacă eviţi bărbaţii care au trăit marea iubire, nu-ţi mai rămân decât nişte … nedefiniţi.

  Şi asta deoarece majoritatea bărbaţilor îşi trăiesc marea iubire la vârste la care nici nu-i poţi băga în seamă.

  Iar eu am fost căsătorit, dar nu am rămas cu urme sentimentale, deoarece n-am fost căsătorit cu marea mea iubire.

  O eventuală nouă căsătorie [improbabilă, de altfel] nu ar fi cu nimic influenţată de căsătoria precedentă.

 • 44

  Irina,

  Nu cred că putem arunca nimic din noi. Suntem istorii. Arhive. Vii. Totul e în noi, chiar dacă în încăperile în care nu mai intrăm. Sau credem că nu mai intrăm.

  Nu eşti o ciudată. Eşti reticentă. E dreptul tău. Îţi doresc să poată fi şi o alegere potrivită reticenţa. Nu e deloc plăcut, dar alegerea este fapta noastră de căpătâi. Iar jocul preferat şi riscant este convingerea că nu noi am ales.

 • 45

  Ana,

  Mai ales la femei, reticenţa poate fi foarte păguboasă. Vezi tu, tot căutând să alegi, trece timpul peste tine şi te trezeşti fără nici un argument pe care să-l aduci în demonstraţie atunci când, în sfârşit, găseşti.

  Şi ce te faci ?! Dacă nu vrei să rămâi o reticentă singură şi cam … matură, scazi nivelul categoriilor de bărbaţi din care să-ţi alegi.

  Şi reiei ciclul, şi-l reiei până …

  Vezi, eu cred că tot în noroc vă e speranţa !

 • 46

  @Cosa Nostra: Asta sunt. Ii prefer nedefinti, decat “consumati”. Nu sunt mandra ca functionez asa si daca as putea sa schimb lucrul asta in mine, as face-o.

  Irina Burdusel
  2010-12-15 11:58:49 | Raporteaza
 • 47

  Irina,

  Între nedefiniţi şi consumaţi sunt epoci. Cu oameni în ele cu tot.

  Sfatul astrologului: fugi cât poţi de neisprăviţi (aici în sensul propriu)!

 • 48

  @ana barton: “Iar jocul preferat şi riscant este convingerea că nu noi am ales.” Cat de mult ma atrage jocul asta, dar printre regulile lui e una pe care nu o pot indeplini: sa iti tai voia proprie. De aceea nu cred ca voi atinge vreodata “convingerea”, ci, cel mult, speranta ca nu eu am ales.

  Irina Burdusel
  2010-12-15 12:05:07 | Raporteaza
 • 49

  @Cosa Nostra: mergea si “ele insesi” daca as fi comentat la unii cu pretentii, da’aici la amatori “merge si asa”, orcum e mai putin suparatoare aceasta forma “ele insele” decat sa dai cu bata’balta sau maci”n fasole , asta-i parerea mea . @Ana , spune tu ca esti ma desteapta ca noi doi la un loc .

 • 50

  Ana, multumesc pentru sfat! O sa-l tin minte ( si nu e doar un raspuns cliseu).

  Irina Burdusel
  2010-12-15 12:07:17 | Raporteaza
 • 51

  Alegerile sunt înspăimânătoare (sigur, când nu dormi). Dar pot fi luate dimineţa şi seara la spălat, la prânz se scutură măcar şi se învaţă temeinic prin repetiţie că ele depind de tine, iar nu invers vreodată. N-o să fie nicio prietenie între noi şi ele niciodată, însă un parteneriat pe faţă e de preferat unei concurenţe nefireşti şi fără excepţie păguboase. Ele câştigă mereu datorită primatului abstracţiei. Noi urlăm la fel de mereu, ulterior şi figurativ.

 • 52

  @Irina Burdusel:

  Eu iti dau un sfat : nu asculta de nici un sfat (inclusiv de-al meu).

  Inima ta o sa fie cea care o sa-ti spuna ce, cand si cum.

  Daca o sa fie, o sa fie pe cale naturala.

  alt Radu D. L. Popescu
  2010-12-15 12:23:12 | Raporteaza
 • 53

  @Radu D. L. Popescu: Una dintre schimbarile pe care mi le-am propus recent este sa invat sa primesc sfaturi. Pentru mine este o etapa necesara.

  Irina Burdusel
  2010-12-15 13:07:02 | Raporteaza
 • 54

  esenţial mi se pare să încercăm să aruncăm din noi absolut orice dăunează celor din jur. şi nu mă refer doar la cei dragi şi apropiaţi, ci tuturor celor cu care intrăm într-un fel sau altul în contact în decursul vieţii. primul pas, cel mai greu de fapt, este conştientizarea, pentru că sîntem ghidaţi de o oarecare doză de egoism.

 • 55

  val_one,

  vorbeşti cumva despre fumători?!?

 • 56

  Andreea,

  Eşti o muză rea. Uite-aşa! Faci oamenii să se simtă vinovaţi şi nevolnici.

 • 57

  nu la fumători m-am gîndit, Andreea. de fapt, nu neapărat la vicii mă refeream. de alea e cel mai greu de scăpat. :)

 • 58

  ei, nu mă certaţi, mi s-a părut că e un manifest anti-fumat… :) de altfel, eu am vicii mai rele… :shock:

  so,

  la ce te refereai, val_one?

 • 59

  la atitudini, Andreea. în special la atitudini, obiceiuri, tabieturi, limbaj. tot ce subordonează propriei fiinţe restul universului.

 • 60

  Val_One,

  Aferim!

  Deşi a durut. Sau tocmai de-aia. Parcă eram masochişti, nu?

 • 61

  Ia uite,

  cand ma uit la pozele voastre, parca-as fi din nou la kindergarten ! :)

  alt Radu D. L. Popescu
  2010-12-15 14:46:43 | Raporteaza
 • 62

  ana (53),

  citesc randurile pe care le-ai scris si ma trec fiori. pentru ca rezonez perfect cu ce spui tu aici.

  au fost cateva alegeri pe care a trebuit sa le fac si care mi-au schimbat viata. definitiv.

  nu regret nimic, dar cat de greu mi-a fost!

 • 63

  Dana,

  Eu le-am făcut, deşi n-a trebuit. Din prostie pură, nedreaptă şi niciodată simplă. Şi le regret amar. Nici vorbă să mă împac nici cu ele, nici cu mine (din cauza lor).

 • 64

  vedeţi, de aia prefer eu întotdeauna să aleagă altceneva pentru mine. :(

 • 65

  nu, ana, trebuie sa invatam sa ne impacam cu ele. si mai ales cu noi. pentru binele nostru.

 • 66

  Dana,

  Să mă împac eu cu mine spui? Nu merit!

 • 67

  n-am zis ca e usor! dar bineinteles ca meriti. esti o persoana minunata.

 • 68

  Da’ de unde! Dezmăţ continuu. (Eu numesc „dezmăţ“ autovivisecţia – a dez-măţa egal a scoate…, hai că nu spun, dar îmi place mai mult cum sună asta).

 • 69

  Ana, aşa?

  trilulilu.ro/ro../

  :roll:

 • 70

  @val_one:

  Daaaaaaaaaaaaaaaa!

 • 71

  Bă, nu mai vorbiţi în dodii filozofice !

  Concret:

  Ce procent din gagicile care au între 26 şi 30 de ani sunt cam terminate ?!

  Asta era tema articolului. Să vă văd !

 • 72

  Pe de altă parte, cine vrea să asculte ceva important la telefon să dea un bip. Număr până la 10:

  1, 2, …

 • 73

  Mai, Cosa Nostra, cred ca am citit articole diferite.

  Si oricum cum crezi tu, practic si aplicat vorbind, ca am putea efectua un astfel de studiu sociologico-amoros? Eu una, incadrandu-ma in intervalul tau, nu recunosc nimic! Carevasazica eludez statistica. Sau, poate, ea ma eludeaza pe mine? :roll:

 • 74

  Nora, bănuiam eu că eşti cam neieşită din casă !

  Să înţeleg că:

  Ai cam toţi dinţii tăi în gură, când te trezeşti dimineaţa nu te doare nimic şi nici cine ştie câte avorturi nu ai la activ.

  Naşpa !

 • 75

  Cosa Nostra: tu ai un fix cu avorturile alea. Cum sa-ti spun eu, mai delicat asa, generatia mea a beneficiat de minunile contraceptiei. Si de cele ale stomatologiei!

 • 76

  @Cosa Nostra: si mie tot asa imi plac femeile: tinere, cu dinti naturali si daca se poate fara pacate mari….ca de barbati , ce sa zic…, nu cred ca exista cum imi place mie…da’cine stie… @Nora, sa stii ca si contraceptia chimica, pastilutza , tot cu avortul se ocupa, pt. ca p[astilutza aia nu e anti-conceptionalaci e anti-gestationala,nu ? sau nu se gandeste nimeni asa la rece, la chestia asta…

 • 77

  Stiu ca exista teorii care sustin ca pilula impiedica nidarea embrionului deja format, de unde si calificarea ei drept abortiva. Deci lumea se gandeste, ancao. Exista doua tabere, iar eu una, recunosc, nu stiu ce sa cred.

  Si tot o minune mi se pare mai ales comparat cu epoca anterioara, a avorturilor pe masa din bucatarie.

 • 78

  @Cosa Nostra: cum demonstreaza cineva in scris care ii este sexul, a ? dand detalii despre tehnica vopsitului de unghii la picioare sau despre epilatul intre sprincene sau despre cele 10 strategii de cucerire pe care, vai, tocmai le-a descoperit intimplator intr-o revista pentru femei?? Prefer sa fiu considerata un “baietoi”decat sa practic cele de mai sus… @Nora, daca consideri aspectul moral…, chiar nu conteaza daca se savarsest “curat”cu pilula sau daca e pe masa din bucatarie cu andreaua !!

 • 79

  @Cosa Nostra: Ha -ha ! te-am facut ! cand nu mai ai replica , o vari pásta cu pwla, da ma-n treb io, tot facand caz de asta, oare mai ai ce baga …o intrebare retorica sa-t fie rusine pentru ca apelezi la mizerii daca vezi ca omu’ti-a dat replica cea mai IREFUTABILA !!

 • 80

  A, scuză-mă ! Nu văzusem #81.

  Păi se poate demonstra, cum să nu se poată ?!

  Ia dă tu cu curul prin adresa aia de mail pe care mi-o ştie toată lumea, să vezi ce metode mişto de a demonstra orice, găseşti acolo !

 • 81

  @Cosa Nostra: vad ca te porti foarte urat , vorbesti murdar , esti dispretuitor pt. ca am spus: “lucrez intr-un atelier de croitorie”, dar te-ai grabit .., ca n-am specificat ca sunt croitoreasa …Si apoi cted ca te porti frumos doar cu cele batrane si intelepte, exact cum fac de regula femeile ajunse la o anumita varsta…adica, din pataniile mele spun, daca esti o femeie tanara ( si frumoasa sic!) printre unele trecute de 40 de ani, atunci e vai si amar ..cate rautati si uratenii trebuie sa suporti !Asa e si pe pandora’s , intr-un fel….Eu intentionam sa sriu aici cateva din versurile mele , dar vad ca unii dintre voi aveti pornirea de a sari la atacuri rautacioase, fara sa aveti ragazul sa cunoasteti starile, motivele, prilejurile care l-au inspirat pe respectivul sa scrie ..si sa impartasesca cu altii…. Nu vreau sa luati tonul meu ca pe unul plingacios, ci doar ca pe o constatare a realitatii…, sau cine stie..poate nu inteleg eu anumite mecanisme..poate e ca la tembelizor.., cu cit faci mai multa panarama cu atit ai mai mult “succes” SI nu-i mai judecati pe toti de la “inaltimea”voastra din… olimp !!

 • 82

  @Cosa Nostra: vezi mai fraiere… ce ma interesa la ea? poezia. dupaia bucile.

 • 83

  @Ancao: ce putem face ca sa te razgandesti si sa postezi totusi aici poeziile? Serios intreb.

 • 84

  Şi te-ai ales cu haia !

 • 85

  si? sa ma tai tot bine? tu asa faci cand iti scapa o femeie? avand in vedere ca suntem in virtual… nu vreau sa ma insor cu ea… si nici aventura nu vreau. Imi place cum trateaza lucrurile si va tine piept. Are vana! De unde sa stiu cum arata si cum reactioneaza in realitate – ca sa-mi doresc ceva palpabil? Poate nu ii place ei… poate, poate, poate! oricum… imi pare o “Floare de Colt”

 • 86

  @Irina Burduşel: de mult voiam să te întreb, dar am tot uitat.

  De ce nu mai scrii? Mie una mi-e dor de textele tale. :)

 • 87

  Şi mie mi-e dor de tine, Irina.

 • 88

  irina:

  și mie.

 • 89

  I simply wanted to send a quick note so as to thank you for the remarkable tricks you are writing at this website. My incredibly long internet search has at the end of the day been compensated with useful knowledge to talk about with my contacts. I would tell you that many of us visitors are definitely endowed to dwell in a magnificent place with so many wonderful individuals with beneficial tips and hints. I feel extremely grateful to have come across your entire web pages and look forward to tons of more pleasurable moments reading here. Thank you once more for everything.

 • 90

  Thanks so much for giving everyone an exceptionally remarkable possiblity to check tips from this site. It really is so fantastic and also full of a good time for me personally and my office mates to search your blog at the very least thrice weekly to read through the newest guidance you will have. And definitely, I’m so actually amazed with your good creative ideas you give. Certain two areas on this page are absolutely the most beneficial I’ve had.

 • 91

  I have to show my gratitude for your kind-heartedness giving support to men who absolutely need help with your issue. Your personal dedication to passing the solution all-around had become wonderfully effective and have continually helped others like me to achieve their pursuits. The helpful hints and tips denotes a whole lot to me and substantially more to my fellow workers. Thanks a lot; from all of us.

 • 92

  I as well as my buddies were following the nice key points from your website while before long I had a terrible suspicion I never expressed respect to the website owner for those tips. The guys became consequently joyful to see them and have now very much been tapping into them. I appreciate you for genuinely very thoughtful and also for having certain cool themes millions of individuals are really desirous to discover. My very own honest apologies for not saying thanks to earlier.

 • 93

  My spouse and i got very more than happy that Peter could finish up his researching because of the ideas he grabbed out of the web pages. It is now and again perplexing just to continually be handing out procedures which often other folks could have been selling. And now we recognize we have got the blog owner to thank for this. Those illustrations you made, the straightforward web site navigation, the relationships your site make it easier to instill – it is most astonishing, and it’s making our son and the family know that this article is amusing, and that is tremendously essential. Thank you for the whole lot!

 • 94

  My spouse and i got very satisfied Jordan managed to finish off his survey through the entire precious recommendations he had while using the web pages. It is now and again perplexing to simply always be making a gift of ideas which often some others have been selling. We really already know we now have the writer to be grateful to because of that. The type of illustrations you’ve made, the easy web site menu, the relationships your site aid to instill – it’s got all astounding, and it is leading our son and the family consider that this article is satisfying, which is really vital. Thanks for everything!

 • 95

  I wish to point out my appreciation for your kindness supporting men who have the need for help with this particular area. Your very own commitment to getting the message around had become exceptionally interesting and have consistently encouraged girls much like me to arrive at their desired goals. Your warm and helpful help can mean a whole lot a person like me and much more to my peers. Thanks a ton; from everyone of us.

 • 96

  I precisely desired to say thanks all over again. I do not know what I would have undertaken without these ideas provided by you directly on such a area. This has been an absolute challenging condition for me, however , observing a new specialised tactic you handled that made me to cry with fulfillment. Extremely thankful for the guidance and thus pray you are aware of a great job you have been carrying out teaching people today via your web page. I am certain you have never met any of us.

 • 97

  I am glad for writing to let you understand what a incredible discovery my wife’s princess undergone visiting yuor web blog. She discovered such a lot of details, which included what it’s like to possess an awesome giving style to have the mediocre ones with no trouble learn several extremely tough issues. You really did more than readers’ expected results. Thank you for rendering those good, safe, explanatory as well as fun tips about this topic to Kate.

 • 98

  I and my friends came taking note of the best suggestions located on your web page and then unexpectedly came up with an awful suspicion I never thanked you for them. All the young men are actually as a consequence stimulated to read through all of them and have in effect simply been taking advantage of them. We appreciate you indeed being very kind and also for going for varieties of cool themes most people are really needing to discover. My very own sincere apologies for not expressing appreciation to you earlier.

 • 99

  I must convey my love for your kindness supporting people who absolutely need guidance on the concern. Your very own commitment to passing the message up and down was incredibly functional and have really made guys and women like me to achieve their targets. Your entire invaluable instruction entails so much to me and somewhat more to my fellow workers. Warm regards; from everyone of us.

 • 100

  I and also my pals happened to be following the nice things located on your website and then unexpectedly got a horrible suspicion I had not thanked the web blog owner for those strategies. The boys appeared to be for that reason very interested to read through all of them and have now certainly been tapping into them. I appreciate you for actually being considerably accommodating and also for using this form of very good issues most people are really wanting to discover. Our sincere regret for not expressing gratitude to you sooner.

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Sunt un om în construcţie. Sunt fericită că am descoperit ce vreau să fiu şi că Dumnezeu a pus în mine toate cărămizile cu care să mă construiesc. Îmi cultiv voinţa, imaginaţia şi caracterul pentru a trăi frumos, cu inima vie şi cu ochii deschişi.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!