…acesti unguri care ne reprezinta…motii si Africa!

decembrie 5, 2008 0

…marturisesc spasit: in ultima vreme UDMR a inceput sa ma irite. Se comporta aidoma unui handicapat care-si permite felurite blastamatii, profitand de faptul ca multi isi vor intoarce, rusinati, privirea: „lasa-l, dom’le, nu vezi ca l-a batut si-asa Dumnezeu?” Ce-i permis UDMR-ului ar fi tocat maruntel in oricare alt partid: singura conducere care nu s-a mai schimbat de prin ’92 (daca ma-nseala memoria, e explicabil) [Va reamintesc ca pana si PRM-ul a avut o schimbare – scurta, dar schimbare] + singurul partid care s-a aflat neintrerupt la guvernare de 12 ani dar urla ca din gura de sarpe ca e persecutat inainte de toate alegerile.
Exista in UDMR un politician de calitate – poate cel mai bun senator pe care l-a dat Romania in ultimii opt ani – Peter Eckstein. Dar Peter era dificil de controlat. Isi permitea sa gandeasca liber si sa spuna – de cele mai multe ori – lucrurilor pe nume. O oaza de normalitate intr-o lume anchilozata in proiect. O gura de aer proaspat, intr-o atmosfera altminteri imbacsita. A fost pedepsit „pe linie de partid” cu un colegiu din Cluj in care nu avea nici o sansa. A castigat si acolo peste 10,000 de voturi – degeaba. N-a fost ales.
Nu disperati, insa. A castigat cu vreo o mie de voturi un loc in senat Palfi Zoltan – un politican altminteri simpatic, dar cam atat – dar a castigat in colegiul motilor!!! Da, da, ati citit bine: un ungur a ajuns, cu 1800 de voturi, noul „Craisor al muntilor”, prin voia computerului si a noului sistem de vot!
Stati, ca asta nu e tot: Koto Jozsef, tot de la UDMR si tot din Cluj, a ajuns deputat pentru romanii din Africa, primind 34 de voturi! Nu, n-am gresit nici o cifra – treizecisipatru de voturi!!! Redistribuire sa fie, daca asa o cer interesele uninominalui, dar s-o stim si noi!
Ma asteptam ca pe tema asta/temele astea sa curga multa cerneala. N-a curs. Comentatorii nostri politici si-au intors, rusinati, capetele in alta parte: „Lasa-i, saracii! Bine c-am scapat de Vadim…”
O exceptie exista totusi: Titus Craciun, de la Cluj. Luati de cititi:
http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=19480
Vi se pare normal?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.