Acum ce faceți cu monstrul care a ”ucis-o” pe ex-șefa DNA? Desființarea Secției Speciale are ”verde” în UE

Acum ce faceți cu monstrul care a ”ucis-o” pe ex-șefa DNA? Desființarea Secției Speciale are ”verde” în UE

iulie 5, 2021 2

Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SSIIJ), zisă și ”SS-Gestapo” a fost creată de regimul Dragnea-Tăriceanu cu scopul de a distruge justiția din interior.

Din acest motiv, a fost populat cu magistrați supuși politicului, de o calitate îndoielnică, bine plătiți și dispuși să execute ordinele clanurilor.

Așa a fost posibilă ”mazilirea” Laurei Codruța Kovesi, cu protecția lui Tudorel Toader, la ordinul fugarului penal Sebastian Ghiță, care se ascunde în Serbia de justiția română.

Între timp, clasa politică refuză să desființeze acest monstru judiciar, dar Europa presează România pentru sănătatea propriei justiții.

Comisia de la Veneția recomandă acum clar și fără echivoc desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) ”ca un prim pas urgent” în cadrul unui proces mai larg de reformare a justiției, se arată într-un comunicat al Comisiei.

Comisia mai precizează că amendamentele votate în Camera Deputaților la legea de desființare a SIIJ trebuie complet înlăturate.

”Comisia de la Veneția salută intenția autorităților române de a reforma sistemul judiciar și de a reda atribuțiile procurorilor de la DNA și DIICOT și înțelege faptul că primul pas urgent în această reformă mai largă este desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați. (…)

Pe ansamblu, amendamentele adoptate în Camera Deputaților ridică numeroase semne de întrebare atât pe conținut, cât și pe procedură. Comisia de la Veneția recomandă ca aceste amendamente să fie înlăturate complet.

Comisia de la Veneția dorește să sublinieze că desființarea Secției Speciale este doar un prim pas în procesul de reformă și că încurajează autoritățile române să continue cu un proces de reformă mai larg”, se arată în comunicatul Comisiei.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
2 comments on “Acum ce faceți cu monstrul care a ”ucis-o” pe ex-șefa DNA? Desființarea Secției Speciale are ”verde” în UE
 1. Avatar

  Vlad

  Astept cu interes refomele”trambitate „de actualul ministru al justitiei si de catre actuala cualitie de guvernare. Desi exista o majoritate parlamentara, ministrul justitiei, s-a dovedit ezitant , in privinta nu numai a SS-ului ci si a celorlalte schimbari promise. Urgenta acestora este impusa de stadiul la care a ajuns economia Tarii si nivelul de trai al romanilor dupa 31 de ani de democratie, timp , in care toate guvernele si parlamentele perindate la putere , au promis progres si bunastare . Rezultatul este evident , bunastarea si progresul au fost doar pentru politicieni. Un ajutor direct , au primit si dela institutii infiintate de catre acestia, ( CCR, Av. poporului, SS-ul Gestapou, CNA-ul la care se adauga sprijinul unor justitiabili , fapt care nu numai ca a decredibilizat justitia ,dar care a generat o dezamagire generala, motiv ptr. care se spune ca Romania are justitie ,doar in organigrama statala . O scurta perioada de timp , a existat speranta indreptata spre Dna. Kovesi , eliminta insa de catre cei certati cu legea.

  iulie 5, 2021 Reply
 2. Avatar

  R. Daneel Olivaw

  1. Justitia s-a decredibilizat singura prin multitudinea de decizii in care, spre exemplu, sunt achitati violatorii unei fete de 13 ani, afirmand ca totul s-a intamplat cu acceptul ei!
  2. Miza desfiintarii SIIj priveste strict controlul puterii de facto din Romania asupra deciziilor date de judecatori si implicit asupra intregii societati din tara. Sa aduc aminte ca pe vremuri a fost deschis dosar penal de catre DNA tuturor membrilor CSM, avand astfel posibilitatea de urmarire, interceptare si santajare a lor, influentand astfel in mod direct deciziile CSM? De asta SIIJ trebuie sa ramana la modul in care a fost infiintata, subordonata CSM si cu membrii conducerii numiti tot de acesta!

  iulie 11, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.