Adrian Nastase de gherila

septembrie 13, 2007 0

Pe blogul sau, Adrian Nastase a postat un interviu pe care l-a dat agentiei Rompres si care va fi, sint sigur, intens comentat in aceste zile. Avem, nu e o surpriza, un Nastase cu manusi, dar sint si citeva afirmatii pe care acesta le face mai taios si mai deschis decit de regula.  Am facut doar citeva decupaje. Interviul integral se gaseste aici

 -„Există momente de criză când echipa însăşi se poate transforma în lider. De ce nu? Dacă avem nevoie de regăsirea limbajului comun, de toate energiile, ne putem gândi – de ce nu – inclusiv la o conducere cu adevărat colectivă, care să nu fie prezidată de o singură persoană, ci de un grup de lideri reprezentativi pentru partid. În acest moment, este clar că în PSD nu funcţionează o voinţă unică.”

-In noua formula de conducere pe care o vede Nastase, Mircea Geoana ar fi  „in interiorul sau in afara echipei de conducere”

-O pilda de ipocrizie: o greseala a actualei conduceri, in opinia lui Nastase, e ca s-a aliat, tacit, discret, cu PNL. Citat: „Am susţinut, în primăvară, PNL pentru a-şi forma un nou guvern, de pildă. Aceea alianţă tacită a fost un joc politic, aşa cum este acum moţiunea. Să nu credeţi că sunt naiv. Ştiu că, în politică, este nevoie uneori de astfel de jocuri. Dar mai ştiu că ele trebuie să aibă o minimă legătură cu interesul oamenilor pe care îi reprezinţi”. Nastase, va reamintesc, a fost acum citeva saptamini cel care a propus un parteneriat lung, de 6 ani, cu PNL.

Nastase, e de asteptat, va vorbi din ce in ce mai mult in saptamanile care vin. Inclusiv despre conspiratii.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.