”Afară cu Dragnea din Guvern!”. Cîțu, tot mai dur cu miniștri care nu curăță după PSD sau își ”bat joc de banii românilor”

”Afară cu Dragnea din Guvern!”. Cîțu, tot mai dur cu miniștri care nu curăță după PSD sau își ”bat joc de banii românilor”

iulie 29, 2021 0

Premierul Florin Cîțu e pe cai mari. După ce-a repurtat o victorie de mare impact în PNL, prin impunerea omului său la Capitală (Ciprian Ciucu) în detrimentul celui susținut de Ludovic Orban (Violeta Alexandru), șeful Cabinetului actual începe să-și arate ”colții” și față de colegii de la Palatul Victoria care nu mișcă ferm căruța reformei.

Într-o conferință de presă ad-hoc și în plină caniculă, Florin Cîțu i-a luat la ”rangă” pe acei miniștri care nu împing sistemul să se curețe de mizeria guvernărilor PSD, dar și de metehne ale trecutului cum ar fi haosul în cheltuirea banului public.

Întrebat despre proiectele trecute în buget, dar care au execuție aproape zero, premierul a răspuns:

Adrian Oros, ministrul Agriculturii

„Sunt proiecte de investiții. Sunt și la Transporturi câteva proiecte. Mă interesează să nu ne batem joc de banii românilor. Execuția proastă este ca și cum ne-am bate joc de banii românilor.”

„Nu suntem în guvern să ne protejam colegii”, i-a transmis Cîțu.

Dar tirul acuzațiilor sale nu a vizat doar miniștri de la USRPLUS, ci și colegi liberali.

Astfel, Cîțu l-a criticat și pe ministrul Agriculturii Adrian Oros, despre care a spus că nu a scos din buget „programele aprobate de Dragnea”, dar pe care nu l-a acuzat în schimb de proasta execuție bugetară.

„Este ok cu execuția bugetară aici. La Ministerul Agriculturii, am spus la începutul anului, şi am spus-o şi anul trecut, când eram în guvernul precedent, aş vrea să văd că programele aprobate de Dragnea, împotriva cărora noi am votat în Parlamentul României, nu mai sunt, nu mai rămân în buget. Aştept acest lucru. Sunt tot fel de programe care nu dau rezultate şi am putea să folosim acei bani pentru altceva. Cred că la rectificare aici vom aloca mai multe resurse pentru motorină. Este clar: este nevoie pentru agricultorii din România să rămână un an agricol bun. Dar repet, eu nu mai vreau să văd programele pentru care noi, PNL, am votat împotrivă în Parlamentul României să rămână în buget”, a afirmat Florin Cîţu, cu trimitere directă la ministrul Oros.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.