Ana-Maria Brânză, gest de aur: recunoaște că a greșit cu ministrul Novak și își cere scuze pentru lipsa de bun-simț!

Ana-Maria Brânză, gest de aur: recunoaște că a greșit cu ministrul Novak și își cere scuze pentru lipsa de bun-simț!

iulie 29, 2021 5

Vicecampioana olimpică la spadă în Jocurile Olimpice de la Tokyo a comis o mare nedreptate la sosirea în țară. Profitând de valul de simpatie populară pentru semi-succesul său din finala de spadă, a lansat un atac lipsit de orice suport real la adresa ministrului Sportului, Eduard Novak.

Mai mult, la sosirea pe aeroport, sportiva a comis nu doar o mare eroare de tactică și strategie, ci și o mare impolitețe față de un om care venise s-o aștepte cu flori și o lăudase public pentru medalia de argint.

Dar influențată de proști sfătuitori și de presa de scandal care a extras din context o declarație a ministrului Tineretului și Sportului, spadasina a pierdut controlul bunului-simț și l-a acuzat pe ministru că nu a dat bani sportului românesc.

Asta, deși Novak e ministru doar de 6 luni, iar performanțele la olimpiade sunt rodul a multor ani de eforturi, sportive, umane și financiare, deci dacă era cineva vinovat pentru lipsa de bani erau guvernele anterioare – cam toate de la Revoluție încoace, care au lăsat Sportul la coada listei de priorități.

Dar după această imensă greșeală de comportament public, Ana Maria Brânză demonstrează că nu este doar o mare sportivă, ci și un mare OM.

Așa se explică postarea sa pe pagina de socializare în care își recunoaște greșeala de la sosirea în țară și face o plecăciune în fața ministrului pe care îl ”înjurase” nedemn cu doar două zile mai devreme.

Este un mare gest al Anei Maria Brânză. Unul de aur.

Postarea Anei Maria Brânză în care recunoaște că a greșit atacându-l pe ministrul Novak

Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze față de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenți.
Am urmărit articolele/părerile/comentariile din ultimele zile și le mulțumesc celor care au înțeles că mesajul meu nu a fost un atac la persoană, ci mai de grabă, strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții, dar care își dorește ca cei mici să nu mai fie nevoiți să parcurgă aceleași etape… lipsuri materiale, competiții ratate din lipsa de fonduri, echipamente obosite de vreme și alte obstacole care îi împiedică încă „din fașă” să-și atingă adevăratul potențial.
Mesajul meu rămâne același. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucățică, nu vom reuși să fim mai buni! Dacă vom fi interesați de „capra vecinului”, doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! Și nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm și îndrăzneala să acționăm, nu vom putea ști niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit!
Am spus-o în repetate rânduri… când dorința de performanță va fi mai mare decât orgoliile, sportul (și nu numai) va avea de câștigat! Și poate că acest episod este o lecție din care avem cu toții de învățat.
Și, DA, eu chiar îi doresc sportivului Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020 🥇

VEZI ȘI:

Marea greșeală a unei mari sportive: Ana-Maria Brânză

VoxPublica
VoxPublica
5 comments on “Ana-Maria Brânză, gest de aur: recunoaște că a greșit cu ministrul Novak și își cere scuze pentru lipsa de bun-simț!
 1. VioMan

  Ce exprimare tendetioasa la autorul articolului : „semi-succesul său”. Pentru medalia de bronz cu ati fi numit succesul Anei Maria Branza? Sa intelegem ca in afara de aur nimic nu mai conteaza?

  iulie 29, 2021 Reply
 2. Frincu Marian

  Ce gesturi de slugoi aservit politic ai tu.Esti o SLUGA!!!!!

  iulie 30, 2021 Reply
 3. Ana

  Cât de nesimțit sa fii ca sa scrii ca e un “semi-succes”.
  Cel care a scris articolul a avut vreun succes in viața lui? Chiar nu mai exista jurnaliști. Sunt toți niște comercianți!

  iulie 30, 2021 Reply
 4. Dan Dobrescu

  Așteptam un „gest de aur” și din partea autorului acestui articol în legătură cu exprimarea cel puțin nefericită legata de „semisuccesul” campioanei noastre!!! Orice medalie câștigată, indiferent de culoare este un succes al sportivului și implicit a țării pe care acesta o reprezintă!!!

  iulie 30, 2021 Reply
 5. Mihaela Picu

  Cum se numește autorul acestui articol? Dorim să-i vedem CV-ul din dorința de a-i adresa felicitări pentru „întregul” succes din cariera sa. Cu respect, Prof. univ. dr. habil. fizician Mihaela Picu (pt a economisi timpul dumneavoastră prețios, toate titlurile mele științifice sunt obținute fără politica sau plagiat, în urma unei munci de-o viata). P. S. Pentru vietatea (ca „om” nu pot să-l numesc) care a scris acest articol, cât și pt cei care au fost de acord să-l posteze: minunata noastră Ana Maria a obținut nu un semi-succes, nu un succes întreg, ci succes extraordinar!

  august 1, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.