Anchetă la Constanța. Autoscara ISU Dobrogea a ajuns după ce o femeie a murit

Anchetă la Constanța. Autoscara ISU Dobrogea a ajuns după ce o femeie a murit

februarie 16, 2021 0

 

 

Momente dramatice în Constanța, după izbucnirea unui incendiu într-un apartament de la etajul 6 . Proprietara  a ieșit în exteriorul balconului, dar nu a rezistat agățată și s-a prăbușit  sub ochii pompierilor, care veniseră la intervenție.fără scară și saltea de salvare.

Reprezentanţii ISU Dobrogea au fost acuzaţi că au plecat în misiune fără a avea autoscară şi saltea pentru salvarea persoanelor aflate la înălţime. Autoscara, singura din dotarea pompierilor din oraşul Constanţa, a ajuns  după ce victima a căzut de pe balconul apartamentului care ardea. Aceștia susțin că autoscara a ajuns la doar două minute după căderea femeii. În realitate însă, autoscara a ajuns mult prea târziu, la 16 minute după ce aceasta a căzut.

Șeful ISU Dobrogea, Mihail-Cristian Amarandei, a recunoscut, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, că „sunt niste erori în datele înscrise inițial și realitatea de pe teren. Și am pornit o anchetă internă notăm minutele în care forțele s-au deplasat”, a declarat acesta marți după-amiază în emisiunea „100%”, cu Laurențiu Botin.

„Vizavi de modul în care a ajuns autoscara la locul incidentului sunt eronate. Am văzut și noi imaginile respective și vom fi foarte fermi în ceea ce privește cine se face vinovat pentru că aici a fost vorba de comunicarea unor date, și, din păcate, nu coincid cu realitatea” a declarat, în exclusivitate, Amarandei, într-o intervenție telefonică, la Realitatea PLUS.

Șeful ISU Dobrogea a recunoscut că în momentul desprinderii femeii de pe pervazul blocului și căderea în gol, echipajul abia ajunsese la fața locului, dar fără autoscară sau saltea de salvare.

„Cred, nu sunt foarte sigur. Cred că femeia a căzut înainte sa fie alertată…, să înceapă să fie deplasată autoscara”, a declarat Amarandei, adăugând că, în momentul căderii femeii de la etajul șase, autoscara „era în subunitate la Palas”.

„Colegii de la dispecerat au alertat și forțe de la unitatea din Palas”, a încercat șeful ISU să motiveze lipsa autoscării din baza aflată la doar 650 de metri de locul nefericitului incident, adăugând că nu mai au în dotare saltea gonflabilă de salvare.

Amarandei a mai explicat că în intervenția cu autoscara sunt necesare câteva minute pentru ridicarea acesteia la un anumit nivel: „cel puțin 3-4 minute pana o calează, apoi o urcă”.

Amarandei spune că cel care a dat primul comunicat de presă, referindu-se la purtătorul de cuvânt al ISU, este „singurul angajat de la noi. Acum vrem să vedem cine minte dintre cei care au avut atribuții”.

Întrebat de ce autoscara este depozitată în cartierul Palas, la 4 km de baza ISU, și nu în centrul orașului, deci la bază, care în acest caz se afla la doar 650 de metri de locul de intervenție, Amarandei a mai spus că „concepția operațiunii așa a fost gândită”.

Ulterior intervenției șefului ISU Dobrogea la Realitatea PLUS, instituția a transmis precizări de presă în legătură cu ancheta internă pe care a demarat-o.

„Ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, facem precizarea că inspectorul șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes  operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului.

Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de  verificare care se deplasează la Constanța  în vederea clarificării situației și  dispunerii unor măsuri ulterioare.

Vom reveni cu informații suplimentare, în momentul în care vom avea datele preliminare ale comisiei”, se transmite în comunicatul de presă.

Mai multe informatii pe realitatea.net

Cititi si  Incendiu puternic într-un apartament de pe bulevardul Mamaia. O femeie a căzut de la balcon

Sursa: Realitatea de Constanta

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.