Băsescu renunţă la mister: candidează. Dar dacă revine?

octombrie 3, 2009 0

Dacă tot l-au întrebat nişte alegători curioşi din Sînnicolau Mare dacă va candida pentru un nou mandat, Băsescu le-a zis că da. Adică nu i-a venit să plece de acolo şi să afle bieţii oameni vestea din altă parte. S-a mai ales praful cu ocazia asta de un subiect pentru comentatorii în criză de idei şi pentru candidaţii care trăgeau nădejdea că Băsescu se va abţine.
Pe cine văd că salută entuziast intrarea oficială a marinarului în campanie? Pe (încă) pesedistul Vasile Dâncu, sociologul din Grupul de la Cluj, care cu ocazia asta a trimis o săgeată în direcţia şefului său de partid, spunînd că Băsescu n-are nevoie de consilieri americani pentru a găsi momentul cel mai potrivit să-şi anunţe candidatura. Pedeliştii cărora li se cer reacţii pe la televiziuni ori chiar n-au ştiut că Băsescu îşi va anunţa azi candidatura, ori cei care au ştiut nu se numără printre cei cărora li se cere părerea.
De ce azi? Presupun că Băsescu s-a plictisit să tot joace comedia indeciziei şi dacă cei care l-au întrebat n-au fost nici ziarişti, nici politiceni, ce şi-o fi zis: „Ia hai să le spun ăstora, să le fac o plăcere, în contul lui Să trăiţi bine!” Prin simetrie inversă cu anunţurile repetate şi din ce în ce mai festiviste ale lui Crin Antonescu şi Mircea Geoană că vor candida la preşedinţie, Băsescu ar trebui să spună peste vreo cîteva ore că da, a zis că va candida, dar că încă nu e sigur că chiar o va face. Probabil că nu se va întîmpla asta, mai ales că şi el a recunoscut că nu se aştepta să-şi anunţe candidatura la Sînnicolau Mare. Iar anunţul a fost o lovitură de imagine teribilă.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.