Bomba Anei Birchall: Stelian Ion a dosit la minister observațiile pentru ordonanța Anghel Saligny!

Bomba Anei Birchall: Stelian Ion a dosit la minister observațiile pentru ordonanța Anghel Saligny!

septembrie 3, 2021 0

Stelian Ion, ex-ministrul revocat al Justiției, a declarat că motivul pentru care el a fost demis de premierul Cîțu e că a demarat procedura pentru numirea noilor procurori-șefi.

”Președintele știa de asta”, a aruncat Ion vina spre Cotroceni, sugerând că remanierea sa are avizul lui Iohannis.

Dar Florin Cîțu a spus că motivul remanierii este că nu a dat avizul pe ordonanța privind programul de investiții ”Anghe Saligny”.

În presă a apărut o informație potrivit căreia ordonanța a ajuns la Ministerul Justiției după ce Stelian Ion a fost demis.

Dar Ana Birchal, fost ministru al Justiției, a descoperit un detaliu care ar putea arunca în aer strategia de comunicare a lui Stelian Ion. Birchall a descoperit (probabil vorbind cu surse din Ministerul Justiției) că Stelian Ion ave deja clare observațiile despre OUG privind PNDL# încă din 17 august!!!

Adică, cu aproape 3 săptămâni înainte de a fi demis de Cîțu. Cu alte cuvinte, a ținut blocate la mapă observațiile, ca să tragă de timp, știind că asta îl va deranja pe Cîțu!

Dezvăluirea Anei Birchall despre faptul că Stelian Ion avea deja clar din 17 august observațiile privind OUG Anghel Saligny

”Domnule Stelian Ion daca se dovedeste ca avizul dat astazi pe OUG „Anghel Saligny” are aceleasi observatii de fond pe care le stiti si dvs. inca din 17 august aveti decenta sa va dati demisia din Parlament si va cereti scuzele pe care le datorati colegelor si colegilor din Directia de Avizare din MJ?
Va solicit sa ma contraziceti public, daca aveti curaj, si sa raspundeti, tot public, daca ati stiut sau nu , inca din data de 17 august, de observatiile directiei de avizare din MJ la proiectul OUG „Anghel Saligny”, venit in analiza la MJ in draft asa cum este practica in baza colaborarii loiale interministeriale?
Va spun eu: ati stiut inca din 17 august si nu numai ca ati stiut de aceste observatii dar ati si refuzat sa le trimiteti initatorului OUG ca sa poata sa le analizeze!

Oare cum se numeste, legal si moral, aceasta actiune a dvs. de a le tine blocate la mapa? Asa ca lasati smiorcaiala si campania asta de victimizare absolut penibila si nu mai aruncati cu noroi in MJ! E suficient cat rau ati facut MJ fiind ministrul cu un superb raport de activitate ZERO!”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.