BRAZILIA: număr record de morți din cauza COVID într-o singură zi

BRAZILIA: număr record de morți din cauza COVID într-o singură zi

martie 10, 2021 0

Brazilia a înregistrat marţi un nou record negativ de decese asociate COVID-19, după cea mai neagră săptămână de până acum de la debutul epidemiei, transmite miercuri dpa, citată de Agerpres.

Conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii în seara zilei de marţi, 1.972 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au murit în precedentele 24 de ore.

Recordul negativ anterior, de 1.910 de decese, data de miercurea trecută, după 1.641 cu o zi în urmă.

În total, în Brazilia s-au înregistrat până acum 268.370 de decese asociate COVID-19, potrivit statisticii Ministerului Sănătăţii.

Numărul cazurilor noi de infectare este de 70.764, ceea ce ridică bilanţul la peste 11 milioane în cea mai populată ţară din America Latină.

Brazilia, care a început vaccinarea populaţiei în ianuarie, este una dintre ţările cel mai puternic lovite de pandemie.

Potrivit institutului de cercetare Fiocruz, cel mai mare din Brazilia, citat de Agencia Brasil, situaţia pacienţilor cu COVID-19 în secţiile de terapie intensivă din ţară este ‘extrem de critică’.

În 13 din cele 26 de state ale federaţiei, gradul de ocupare a locurilor la terapie intensivă trece de 90%.

Preşedintele Jair Bolsonaro, care a minimalizat de la început coronavirusul şi pune de asemenea la îndoială utilitatea vaccinărilor, continuă, din motive economice, să respingă restricţii antiepidemice.

Politicieni locali au recunoscut însă gravitatea situaţiei şi au înăsprit măsurile împotriva răspândirii rapide a coronavirusului.

Fiocruz avertizează că circulaţia intensă a persoanelor şi accelerarea propagării virusului au favorizat apariţia unor ‘variante îngrijorătoare’ ale SARS-CoV-2 în Brazilia, precum varianta P.1 ce pare să se fi dezvoltat în Amazonia.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.