Când sparanghelul nu mai ajută la imunitate. Anarhistele propagandei ruse, spre ”bulău”

Când sparanghelul nu mai ajută la imunitate. Anarhistele propagandei ruse, spre ”bulău”

aprilie 26, 2021 0

Când au jucat pe cartea anti-UE&NATO, figuri celebre în Piața Victoriei au devenit brusc vedete în Sputnik – organul oficial de propagandă al Kremlinului.

Era firesc: Rusia a anunțat public dorința de a destabiliza țările ”inamice” din Occident, iar Europa a nominalizat Rusia lui Putin drept marele focar al pandemiei conspiraționiste care a provocat mii și mii de decese din cauza COVID.

Codruța Cerva și Oana Lovin au fost printre vocile cele mai virulente în astfel de acțiuni de stradă care contestau ”dictatura” medicală, provocând implicit neîncrederea unei părți a opiniei publice în măsurile de protecție anticoronavirus și în vaccinare.

Oana Lovin, mereu vedetă în Sputnik

Urmare și a acestor acțiuni a apărut explozia infectărilor și a numărului de morți, pentru care respectivele și aliații lor nu au dat încă socoteală.

Cu toate acestea, au ajuns la ananghie tocmai din cauza isteriei lor publice.

Astfel, Poliția Capitalei a confirmat, la solicitarea Aktual24.ro, că în urma manifestărilor barbare din 14 aprilie, de la intrarea în Ministerul Sănătății, a fost deschis un dosar penal pe numele Codruța Cerva și Oana Lovin, „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”.

Miercuri, 14 aprilie, în ziua demiterii ministrului Vlad Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan, cele două provocatoare au adus ciolane de porc, saci de plastic și alte mizerii la intrarea în Ministerul Sănătății.

Un tânăr civilizat, decent, a încercat să strângă gunoaiele și să le ducă la tomberon. Istericele rusofile, mari susținătoare ale PSD și ale AUR, l-au agresat pe tânăr, lovindu-l cu sălbăticie, înjurându-l și amenințându-l.

Jandarmii din zonă au intervenit cu întârziere și extrem de clemenți față de infractoare. Clemenți au fost și în amenda aplicată: doar câte 400 de lei pentru fiecare „cervă”.

„La data de 14.04.2021, în jurul orei 13.00, Secția 1 Poliție a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat a fost agresat de două persoane de sex feminin, fiind călcat pe mână, în proximitatea Ministerului Sănătății. În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a comunicat Poliția Capitalei.

România joacă tare pe cartea anti-rusă: diplomat expulzat pentru acuzația de spionaj

Bogdan Aurescu (ministrul de Externe) și Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București

Și încă o veste proastă pentru aliații conspiraționismului de sorginte rusofilă:

România expulzează un înalt oficial de la Ambasada Federației Ruse la București, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE) printr-un comunicat. Alexei Grișaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României pen motiv de spionaj.

Decizia i-a fost comunicată de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, ambasadorului Rusiei la București, Valeri Kuzmin, pe care l-a convocat la sediul MAE.

Oficial, lui Grișaev i s-a reproșat faptul că „activitățile lui încalcă prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”.

Invocata Convenție de la Viena prevede, între altele, că personalul diplomatic nu are dreptul să se angajeze în activități de spionaj.

Alexei Grișaev e acuzat că a încălcat exact această prevedere. În calitate de militar, activitățile sale de spionaj nu puteau fi subordonate decât temutului GRU – serviciul de informații al Armatei ruse.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.