Câți români ar pleca în SUA, temporar sau definitiv, dacă s-ar ridica vizele

Câți români ar pleca în SUA, temporar sau definitiv, dacă s-ar ridica vizele

august 25, 2021 0

2 din 10 români ar pleca la muncă sau și-ar trimite copiii la studii într-o altă țară UE, iar destinația favorită este Marea Britanie, conform unui sondaj realizat de Avangarde pentru G4Media.ro

De menționat că BREXIT nu a schimbat dorința de emigrarea în Regatul Unit, în ciuda perspectivelor sumbre legate de pierderea investițiilor și criza de locuri de muncă produsă de hemoragia capitalului, care se întâmplă deja de doi ani în UK.

Interesant este că nu există o diferență foarte mare față de numărul celor care ar alege să emigreze peste Ocean, în comparație cu Europa.

1 din 10 români ar pleca la muncă sau definitiv în SUA dacă s-ar ridica obligativitatea vizelor, în timp ce 72% au declarat că nu ar face acest lucru.

La întrebarea „Dumneavoastră personal intenționați să plecați din România pentru a munci într-o țară UE în următoarea perioadă?”, 72% din persoanele intervievate au răspuns nu, în timp ce 19% au răspuns da, aproximativ 2 din 10 români.

 

Topul nemulțumirilor celor care vor să plece în afara țării începe cu salariile mici din România, aproape 4 din 10 români indicând acest motiv. Urmează nemulțumiri legate de stilul de viață, de viitorul României, de clasa politică sau de corupție.

 

Deși a ieșit din Uniunea Europeană, Marea Britanie este principala destinație a românilor care vor să părăsească țara, 35% dintre persoanele intervievate declarând că ar munci sau s-ar muta definitiv în insulă. Urmează Germania – 18%, Italia – 11%, Franța – 8% și Spania – 3%.

În ceea ce privește intenția de a trimite copiii la studii în afara țării, 51% dintre cei intervievați au declarat că nu își doresc acest lucru, în timp ce 2 din 10 români ar lua această decizie.

 

 

 

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.