Cazul campionului de motociclism, negaționist antivaccinist și aflat în comă COVID, face înconjurul lumii. ”Mi-e teamă, Elena…”

Cazul campionului de motociclism, negaționist antivaccinist și aflat în comă COVID, face înconjurul lumii. ”Mi-e teamă, Elena…”

august 5, 2021 0

”Mi-e teamă, Elena, că pentru că eram căpos, iar acum nu putem opri acest lucru. Săptămâna aceasta a fost brusc una dintre cele mai mari lecții de viață ale mele. Petreceam multă vreme pe Facebook, Twitter și alte rețele de socializare și asta mă radicalizase până la extrem. Mi-aș dori acum să fiu vaccinat, dar…”

Mesajul de mai sus a fost primit de Elena Lis de la fratelei ei, pe 13 iulie.

Acesta, în vârstă de 46 de ani și negaționist declarat, i-a scris după ce a fost confirmat cu un test PCR că vărsăturile și febra pe care le-a avut s-au datorat coronavirusului.

Zile mai târziu, Jorge avea să fie internat la spital.

A plecat acolo cu computerul personal și o valiză încărcată cu cărți, nebănuind că în câteva zile va ajunge în comă indusă, măsură radicală stabilită de medici în încercarea de a-i salva viața. Acum este intubat la Terapie Intensivă în celebrul spital La Fe, din Valencia.

Se află acolo de 18 zile în ”stare extrem de gravă”, potrivit diagnosticului.

Cazul lui Jorge, campion de motoclism cu o condiție fizică de invidiat, a fost dezvăluit ziarului local Levante de către sora sa, Elena.

Într-un mesaj emoționant, care a făcut înconjurul Spaniei, Elena Lis a explicat de ce fac rău lumii noastre cei care l-au îndeamnat și pe Jorge să creadă în minciuni:

”Jorge și cu mine ne-am ciocnit de multe ori cu privire la problema covid. De fapt, a fost singurul lucru despre care ne certam. El, care la începutul pandemiei trăia cu frică, a devenitbrusc infectat cu un virus invizibil și foarte periculos: cel al teoriilor care neagă existența covidului sau îi fac relative efectele. El a ascultat așa-numiții guru care se lăudau cu manipularea informațiilor privilegiate: date economice și sociale la îndemâna altor muritori, inclusiv oamenii de știință. Apoi vaccinul a ieșit și, în același mod, a refuzat să-l facă. El a încercat chiar să împiedice restul familiei, inclusiv pe mama mea în vârstă de 84 de ani, să se vaccineze”, a mărturisit Elena Lis presei spaniole într-un caz devenit celebru în țară.

Cazul campionului antivaccinist a fost amplu comentat la televiziuni și în presa online

Mărturia emoționantă a Elenei Lis, sora negaționistului antivaccinist care se zbate între viață și moarte

Elena Lis

”E prea târziu pentru el. Soarta lui este în aer și acum depinde doar de Dumnezeu și de lucrătorii din sănătate care se străduiesc de luni de zile să lupte împotriva unei pandemii pe care unii nefericiți încă insistă să o nege.

Nu am puterea sau voința de a intra în controversele noaptea târziu: dacă este un vaccin care nu este suficient dovedit, că vor exista efecte secundare viitoare, că dacă a îndeplinit postulatele lui Koch … Cred este necesar să vă izolați de tot zgomotul care se agită în rețele de socializare pentru a realiza că realitatea este foarte simplă: Covid-19 ucide și vaccinurile salvează vieți. Este posibil ca ele să nu oprească complet infecțiile, dar evită să ajungi la ATI. Și asta este mai mult decât suficient.

Dacă citiți acest lucru și aveți încă îndoieli, vă rog doar să îl regândiți. Este adevărat că procentul de oameni care au efectiv de suferit din cauza coronavirusului este mic, mai ales în rândul celor cu vârsta sub 50 de ani, însă statistica e știința care spune că dacă vecinul tău are două mașini Ferrari și tu niciuna, media e că fiecare dintre voi conduce o mașină sport de lux. Mai puțin de 5% dintre pacienții covizi intră în Terapie Intensivă. Și, deși ți se pare că te tine nu te va atinge, există oameni care au nevoie să fie salvați. Oameni, ca și fratele meu, care credeau că sunt imuni: tineri, puternici și sănătoși.

Și atunci suferi mult. Pacienții suferă și familiile lor, care trăiesc luni de zile cu inima grea, dorind să nu existe apeluri târzii în noapte de la spital. Jorge nu vă poate spune acum, dar eu vă spun în numele lui: vă rog, nu ezitați și vaccinați-vă!

Foto principal: todocircuito.com

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.