Ce citim in week-end?

februarie 15, 2008 0

Am „in lucru” citeva volume. Va spuneam ieri despre autobiografia lui Sarkozy.
Sint pe la jumate si cu un roman – postmodern – scris de unul dintre ungurii mei favoriti – stralucitorul Peter Esterhazy. Cartea se cheama „Un strop de pornografie maghiara”. Buna cartea, dar merge greu. Iaca aici citeva detalii despre ea!
Citesc, de data asta cu ochii mari si cu mare atentie, volumul scos pe piata recent tot de Humanitas: „Hannah Arendt- Eichmann la Ierusalim. Un raport asupra banalitatii raului”. Aici! E cutremuratoare. Merge si ea greu, dar nu pentru ca e scrisa, precum precedenta, „jucaus” (nu e deloc o carte „jucausa”!), ci fiindca ma opresc din cind in cind sa respir dupa ce termin cite un pasaj.
Mi-am scos la indemina si asta. Pentru ca tot e plina lumea de ei – apar inclusiv la televizor foarte des si, fiind an electoral, cred ca mai des decit de obicei. Insa, nu pentru ca e in voga acum (dupa unul din romanele sale, reeditate de Polirom de curind, s-a facut „Atonement„, film-vedeta la Oscaruri), m-as „infige” cu mare placere in ultimul roman ramas necitit al lui Ian McEwan – Simbata. Restul cartilor aparute in limba romana, pe cuvint de onoare, din decembrie si pina acum, le-am „ras”.
Va doresc sa aveti cit mai mult timp la dispozitie pentru lectura. Ceea ce, sincer, imi doresc si mie. 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.