CTP: ”Cîțu a creat un bâlci sterp, USR s-a curvit cu AUR, iar Orban va fi ca Ponta sau la Partidul Tusea și Junghiul”

CTP: ”Cîțu a creat un bâlci sterp, USR s-a curvit cu AUR, iar Orban va fi ca Ponta sau la Partidul Tusea și Junghiul”

septembrie 24, 2021 0

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză cap-coadă a perioadei scurse până la congresul PNL din 25 septembrie. Invitat în emisiunea ”Cap limpede”, de la Digi 24, de vinerea trecută, CTP i-a acuzat pe liderii liberali că au comis o mare greșeală organizând un congres de care nu era nevoie în plină pandemie, pe care nu îl dorea nimeni, practic: nici populația, nici coaliția, nici măcar liberalii.

Concluziile lui Cristian Tudor Popescu despre cum se va tranșa congresul PNL

  • ”Cîțu, nu USR, a creat acest bîlci sterp (n.r. – criza actuală din coaliție). Dar marea greșeală a celor de USRPLUS este că și-au pus semnăturile pe moțiune de cenzură a AUR. Care moțiune este și degeaba. Nu, nu pot spune expresia respectivă (zâmbește)… Se termină cu și cu banii luați. S-au curvit gratuit. Lor nu le iese nimic din povestea asta celor de la USRPLUS. Moțiunea nu se va vota, nici nu va ajunge pe-acolo. În schimb, cine câștigă? AUR. A fost legitimat, propulsat, de legătura cu USRPLUS.
  • Dar o alianță de guvernare între USR și AUR e imposibilă. În schimb, domnul Orban, după ce va pierde aceste alegeri, mă gândesc ce-o să facă domnul Orban? S-ar putea duce unde la alt partid? Păi vă spun eu unde: la AUR. Nu USRPLUS! Păi, i-ați văzut platforma domnului Orban? Doctrina cu care intră în congres? Naționalist-ortodoxistă… N-a ieșit și-a spus, exact cu punctajul lui AUR: românii, biserica, familia și România care nu dă socoteală la nimeni?
  • Asta a spus atunci când Cîțu a făcut giumbușlucul ăla stupid, să se apuce să reclame pe la europeni, pe la Washington că au semnat împreună AUR și USR moțiunea de cenzură. A făcut-o așa, pentru efectul dramatic…. Dar cum a reacționat domnul Orban la asta? În loc să spună ce spun eu acum, domnule, e o prostie…, a spus: să terminăm cu atitudinea asta de slugărnicie, să îngenunchem în fața străinilor! Adică cum, noi ne rezolvăm problemele aici, cum să pârâm, să cerem acolo? A cui atitudine e asta?
  • Deci, domnul Orban se poate duce la AUR cu gândirile astea exprimate înainte de congres, dar nici ăia nu au ce să facă cu el. Nu mai vorbesc de o idee că s-ar face un partid cu niște parlamentari rupți din PNL și cu cine? Cu Tăriceanu! Nu știu dacă va fi posibil așa ceva, dar dacă va exista va fi Partidul Tusea și Junghiul.
  • Cel mai probabil, domnul Orban o să facă ce-a făcut domnul Ponta. Cu ce se ocupă domnul Ponta acum? S-a angajat cu 5.000 de euro pe lună la partid. Partidul ăsta al său, care nici nu mai știu cum îi spune… Partid care n-a intrat în Parlament. Ce demonstrează asta? Că domnul Ponta nu e în stare de nimic în afară de politicăreala aia pe care a făcut-o. Când nu mai e în politica mare la vârf, s-a repezit să-l angajeze vreo mare companie? E bătaie pe domnul ponta în calitate de expert? A devenit avocat? Nu! S-a dus la partidul său să ia 5.000 de euro.
  • Domnul Orban va face același lucru, pentru că, la fel ca prietenul său domnul Ponta, domnul Orban nu e capabil de nimic, în afara a ceea ce crede el că se numește politică. Combinageala asta pe care a făcut-o vreme de 30 de ani. Când n-o să mai fie șef, pentru că el nu mai poate trăi decât ca să fie șef, o să-i dea și lui ceva pe la partid. N-o să-l dea afară. Ceva îmi spune că n-o să-l de afară. Îi dă și lui ceva, să vedem…
  • Iar domnul Cîțu ce face? Aruncă un copil în apă și apoi strigă la niște cetățeni pe margine: domnule, de ce nu salvați copilul? Asta a făcut domnul Cîțu cu demiterea ministrului Stelian Ion. Practic, a desființat Guvernul de coaliție. Iar acum vine și spune, domnule, cine vrea să dea jos Guvernul e iresponsabil! A nu se înțelege că eu l-am considerat vreodată pe domnul Stelian Ion un ministru bun la Justiție. Nu, în niciun caz! Și rămâne valabil tot ce-am spus în legătură cu gesturile lui Florin Cîțu.

Vi-l amintiți pe domnul Cîțu când s-a vaccinat? A venit să ne-arate el brațul său lucrat la sală. Bine, o făcuse Iohannis înainte… Dar de-atunci, asta face (arată simbolic brațul încordat, pentru a scoate în evidență mușchii). Să vedem unde va ajunge cu genul ăsta de comportament.”

 

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.