CTP: ”USRPLUS, mai iresponsabili decât AUR”. Gazetarul acuză o ieșire absurdă de la guvernare

CTP: ”USRPLUS, mai iresponsabili decât AUR”. Gazetarul acuză o ieșire absurdă de la guvernare

aprilie 14, 2021 0

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că revocarea lui Vlad Voiculescu nu ar trebui să atragă ieșirea USR-PLUS de la guvernare.

„Ar fi un gest de iresponsabilitate acum, prin solidarizare cu Vlad Voiculescu, să părăsească acum guvernarea USR-ul. Asta ar face din USRPLUS o formațiune chiar mai iresponsabilă decât AUR”, a declarat CT Popescu într-o intervenție televizată.

Gazetarul spune că Florin Cîțu nu avea cum să accepte gesturile lui Vlad Voiculescu și ale secretarului de stat Andreea Moldovan, cu referire la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de modificare a condițiilor de carantinare, fără anunțarea guvernului și a premierului.

„Acest document a fost aruncat, a ajuns în Monitorul Oficial fără să existe o comunicare și fără să știe de el premierul. Așa ceva nu poate fi acceptat. Adică domnul Florin Cîțu, dacă ar accepta așa ceva, ar trebui să plece el din funcție, însemnă că nu e premier, din moment ce astfel de documente pot să ajungă în Monitorul Oficial (…) fără ca dânsul să știe – nu se poate accepta așa ceva. Și nu știu cum pot justifica domnii Barna și cei de la USR un asemenea gest”, a afirmat CTP.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USRPLUS, miercuri dimineață.

Barna ar fi refuzat să ocupe funcția de ministru interimar, potrivit unor surse politice.

Liderii USRPLUS discută în acest moment posibilitatea ieșirii de la guvernare din cauza a ceea ce ei consideră a fi ”un gest de agresiune al premierului” la adresa ministrului Vlad Voiculescu și a formațiunii care îl susține.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.