Cum se diferențiază puiul BIO La Provincia, vârful de gamă al brandului? Iustin Paraschiv, fondatorul companiei, ne explică.

iunie 13, 2024 0

Grupul Carmistin, condus de Iustin Paraschiv, a inaugurat prima fermă de pui de carne BIO din România, extinzând portofoliul La Provincia cu Pui BIO Hrănit Sănătos. Această inițiativă inovatoare subliniază angajamentul față de calitate și sustenabilitate, consolidându-și poziția de lider pe piața alimentară din România.

La Provincia – vârful de gamă al brandului Carmistin

Brandul Carmistin, unul dintre cei mai importanți producători români de alimente, a făcut un pas semnificativ în industria alimentară din România, prin inaugurarea primei ferme de pui de carne BIO din țară. Această inițiativă inovatoare extinde portofoliul La Provincia cu Pui BIO Hrănit Sănătos, un produs premium de cea mai înaltă calitate, recunoscut la nivel național.

Produsele La Provincia sunt deja cunoscute pentru calitatea lor superioară și pentru angajamentul față de practici sustenabile. Portofoliul brandului include pui vegetarian crescut cu legume și cereale, pui fără antibiotice, pui crescut la sol, pui marinat și, cel mai recent, pui BIO. Aceste produse reflectă angajamentul Carmistin de a oferi consumatorilor carne de pasăre nutritivă, produsă în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară.

Puiul BIO La Provincia Hrănit Sănătos, lansat recent, este vârful de gamă al brandului, diferențiindu-se prin hrana 100% organică a păsărilor, provenită din agricultură ecologică proprie, și prin condițiile de creștere în aer liber, cu o densitate redusă la populare. Acest produs premium este disponibil pe piața românească începând cu data de 1 noiembrie 2023, în gramaje variind între 700 și 1.200 de grame pe tăviță.

Carmistin – prima fermă de pui de carne BIO din România

Inaugurarea primei ferme de pui de carne BIO din România a reprezentat un moment important pentru Grupul Carmistin și pentru piața alimentară românească. Evenimentul de lansare a marcat un nou capitol în angajamentul companiei față de producția de hrană sănătoasă și sustenabilă.

 „Deschiderea primei ferme de carne de pui BIO marchează un moment deosebit de important pentru noi, fiind o continuare firească a planului Carmistin în ceea ce privește producerea de hrană BIO în România. Cererea pentru un astfel de produs, precum Puiul BIO La Provincia, reprezintă un semn de maturitate a pieței, care arată o preocupare tot mai mare pentru calitate și pentru hrana sănătoasă, produsă în mod responsabil și sustenabil,” a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Printre participanți s-a numărat și cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic, care a subliniat importanța acestui pas pentru industria alimentară din România: ”Să produci alimente BIO astăzi este o dovadă de responsabilitate și de curaj, dar și un angajament serios de business, care presupune investiții mari și mult efort. Dar iată că a venit momentul să avem și noi în România asemenea inițiative sănătoase la propriu. Mă bucur mult pentru această premieră și felicit Carmistin și La Provincia pentru tot ceea ce fac.”

Noua fermă inaugurată de Carmistin este situată în mijlocul naturii, în comuna Leleasca, din județul Olt. Pe termen mediu și lung, compania are în plan extinderea segmentului BIO prin deschiderea de noi ferme de profil.

Conform informațiilor publice oferite de către președintele companiei, Iustin Paraschiv, puiul BIO La Provincia Hrănit Sănătos se diferențiază de oferta existentă pe piață prin câteva caracteristici esențiale:

  • Hrana păsărilor provine din cereale organice 100%, producție proprie, asigurată din agricultură ecologică.
  • Păsările sunt crescute cu acces la aer liber, cu o densitate redusă la populare, pe o suprafață alocată de minimum 4 mp per pasăre.
  • Materiile prime nu sunt modificate genetic.
  • Nu sunt folosite pesticide.
  • Nu sunt folosite antibiotice și adaosuri de sinteză.

Creșterea puilor în sistem BIO este o creștere echilibrată și naturală, fără efecte negative asupra mediului înconjurător. Sistemul implementat de Carmistin respectă cele mai exigente standarde europene, asigurând o trasabilitate și retrabilitate absolută a produsului, de la fermă până la raft, cu certificări asigurate de organismele naționale responsabile.

Linii de business Carmistin

Grupul Carmistin operează cinci linii de business independente, dar integrate, acoperind un proces complet de producție și procesare a cărnii:

  • Linia de Pui: Brandul La Provincia oferă produse variate, inclusiv pui BIO, pui vegetarian, pui fără antibiotice și pui marinat.
  • Linia de Porc: Fermele Carmistin cresc sute de mii de porci, utilizând tehnologii moderne și practici sustenabile.
  • Linia de Vită: Compania asigură carne de vită de calitate superioară prin metode avansate de creștere și îngrășare.
  • Linia de Agricultură și Furaje: Carmistin cultivă peste 8.000 de hectare, dintre care aproximativ 25% sunt în sistem BIO, pentru a asigura hrana animalelor din fermele proprii.
  • Linia de Energie Verde: Investițiile în surse de energie regenerabilă reduc amprenta de carbon și promovează sustenabilitatea.

Carmistin demonstrează un angajament ferm față de calitate și protejarea mediului, consolidându-și poziția de lider în industria alimentară din România.

Obiective și perspective Carmistin

Obiectivul pe termen lung al Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România. Investițiile continue în noi tehnologii, extinderea capacităților de producție și consolidarea lanțului de aprovizionare sunt doar câteva dintre măsurile prin care compania, în frunte cu președintele Iustin Paraschiv, își propune să atingă acest obiectiv. 

De asemenea, Carmistin își propune să răspundă cerințelor tot mai ridicate ale consumatorilor pentru produse sustenabile și de înaltă calitate.

Prin inaugurarea primei ferme de pui BIO din România și lansarea Puiului BIO La Provincia Hrănit Sănătos, Carmistin nu doar că își consolidează poziția de lider pe piața națională, dar și demonstrează un angajament ferm față de inovație, sustenabilitate și sănătatea consumatorilor. 

Această inițiativă este un exemplu de bune practici în industria alimentară și un pas important către un viitor mai verde și mai sănătos.