Dan Barna, pro-Cîțu și anti-Ioana Mihăilă. ”Sunt optimist că vom trece de 5 milioane de vaccinați”

Dan Barna, pro-Cîțu și anti-Ioana Mihăilă. ”Sunt optimist că vom trece de 5 milioane de vaccinați”

mai 22, 2021 0

Vicepremierul Dan Barna s-a declarat optimist cu privire la atingerea ţintei de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 până la 1 iunie, arătând că este o „chestiune de zile într-o direcţie sau alta”.

„Eu sunt foarte optimist că vom atinge şi vom trece de 5 milioane (n.r. – până la 1 iunie). Sunt obiective de etapă pe care le vom atinge. Este o chestiune de zile într-o direcţie sau alta, dar important este ca fiecare dintre noi care înţelegem că nu există altă soluţie decât vaccinarea, să continuăm, să fim activi şi să nu spunem gata, m-am vaccinat, nu mă mai interesează. M-am vaccinat, ia să mai conving eu doi-trei să se vaccineze. Dacă facem asta avem rezultate”, a spus Barna.

Barna a susţinut că intenţia de vaccinare în România este de peste 60%.

„În toate ţările s-a întâmplat acelaşi lucru. (…) Primul procent este în jur de 30%, cei care vin din elan şi din dorinţă personală foarte fermă s-au vaccinat. Mai este o altă categorie de încă 30%, cel puţin asta arată datele în România, că intenţia de vaccinare este undeva de peste 60%. Acum suntem în etapa în care de la 30 la 60% trebuie să ducem vaccinul cât mai aproape de cetăţeni”, a spus vicepremierul.

El a menţionat că există şi exemple de bune practici de primari care şi-au asumat campania de vaccinare precum o campanie electorală.

„Sunt localităţi unde primarii nu s-au implicat, nu au privit această campanie altfel decât ca pe o campanie naţională şi acolo rezultatele nu sunt cele mai spectaculoase. Sunt şi exemple de bună practică, pe care intenţionăm să le promovăm în zilele şi săptămânile următoare, în care primarii şi-au asumat această campanie precum o campanie electorală, mergând din poartă în poartă, uşă cu uşă, bătând, v-am adus vaccinul, haideţi să vă vaccinaţi şi unde rezultatele sunt spre acel 60 sau peste 60%”, a afirmat Barna.

Vicepremierul Dan Barna a fost voluntar, sâmbătă, la centrul de vaccinare de tip drive-thru de la Centrul Comercial Esplanada din sectorul 2 al Capitalei.

Prin declarațiile sale, liderul USRPLUS a venit în sprijinul premierului Florin Cîțu, care și-a propus ca țintă de vaccinați 5 milioane până în iunie.

El a fost contrazis atunci rapid de Ioana Mihăilă, actuala șefă de la Sănătate, care a declarat:

”Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la 5 milioane până în luna iunie, până la mijlocul lunii iunie, dar este posibil să ajungem la 5 milioane cu prima doză şi prima doză conferă un oarecare grad de protecţie”, a afirmat ministrul Ioana Mihăilă, în emisiunea Insider Politic, la postul Prima TV.

Replica premierului a venit imediat. El a taxat mentalitatea mioritică a Ioanei Mihăilă:

„Când avem un obiectiv ambițios sunt multe voci care spun că nu se poate. De 30 de ani auzim că nu se poate. Eu am spus că se poate și veți vede că se poate”, a comentat primul-ministru.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.