”Doctorița-morții”. Lumea medicală, în alertă din cauza dezastrului provocat de Flavia Groșan. ”Sunt tot mai multe cazuri grave”

”Doctorița-morții”. Lumea medicală, în alertă din cauza dezastrului provocat de Flavia Groșan. ”Sunt tot mai multe cazuri grave”

martie 24, 2021 5

Situația provocată de cea botezată ”vindecătoarea-minune” de la Oradea se complică de la o zi la alta. Pur și simplu, din cauza prostiei tot mai multor pacienți, spitalele din zonă riscă să se umple cu cazuri grave, pentru că oamenii au luat în serios aberațiile Flaviei Groșan privind ”oxigenul care face rău” și refuză să primească vaporii vitali pentru viață.

Situația a alertat lumea medicală, în ciuda faptului că, la Oradea, Colegiul Medicilor nu a luat nicio măsură, alegând să rămână ”popular” printre adepții doctoriței iresponsabile.

Medicul-șef UPU SMURD Bihor, Hadrian Borcea, a descris situația dramatică în care ajung pacienții care se lasă influențați de teoriile medicului Flavia Grosan, cea care a spus că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale.

”De când lucrez că medic UPU aproape de 30 de ani n-am întâlnit să avem lunar pacienți care ajung de limita stopului cardio-respirator pentru că nu vor să vină la spital și dacă ajung e greu să-i convingem ce e nevoie să facem. Din păcate, sunt tot mai multe de la o zi la altă aceste cazuri. E o presiune în plus pe echipa medicală de la UPU să convingă aceste persoane și această convingere trebuie făcută contra timp. Deseori sunt zeci de minute, ore, încercând să le explicăm. E ceva de nedescris ce se întâmplă„, a declarat medicul, pentru Digi 24.

Mediatizarea iresponsabilă a cazului Flavia Groșan, doctorița din Oradea prezentată drept o „minune” a luptei anti-Covid, are efecte înfiorătoare în spitalele de stat, mai ales în saloanele cu bolnavi în formă medie sau gravă și în secțiile de Terapie Intensivă, unde pacienții au nevoie de oxigen.

Publicația Bihoreanul.ro a prezentat o situație scandaloasă, provocată de „doctorița-minune” Flavia Groșan (proprietara unui cabinet privat) și de susținătorii acesteia, cu senatoarea Diana Șoșoacă în cap de listă.

Hadrian Borcea, medicul-şef al UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea, a confirmat, luni, pacienţii au început să refuze oxigenoterapia încă de joia trecută, la o zi după afirmaţiile făcute de doctoriţa Flavia Groşan.

Dr. Hadrian Borcea: „Doamna doctor Pantiş o fi aflat abia acum, dar asta se întâmplă de joia trecută. Vă dau un exemplu concret de azi-dimineaţă. Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă, încât ulterior a ajuns la ATI, intubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală. Deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă, implorându-ne să nu-i dăm oxigen”.

Dr. Hadrian Borcea

„O psihoză”

Întrebat cum a fost rezolvat cazul, dr. Borcea a spus că pacientul a fost lăsat să-şi dea seama singur că nu putea respira fără oxigen. „Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis: «OK, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit!». După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen”.

Şeful UPU-SMURD a caracterizat situaţia generată de „fenomenul Groşan” ca fiind „tristă, pur şi simplu tristă”, pentru că „oameni în stare gravă, fără cunoştinţe medicale, sunt învăţaţi să refuze ajutorul medical, fiind convinşi că acesta le face rău”.

Este o psihoză pe care nu mi-o imaginam, dar care face extrem de mult rău, în primul rând pacienţilor, pentru că ei suferă, nu cei care le transmit să refuze asistenţa medicală sau, mai rău, să considere că aceasta le este vătămătoare”, a spus dr. Hadrian Borcea.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
5 comments on “”Doctorița-morții”. Lumea medicală, în alertă din cauza dezastrului provocat de Flavia Groșan. ”Sunt tot mai multe cazuri grave”
 1. Avatar

  Octavia

  Nu Flavia Groșòn a legat bolnavii de pat în ATI.
  Nu Flavia Groșan a administrat vaccin celor doi bătrâni răciți din Filipeștii de pădure care acum sunt in pământ și fiicei lor care e în stare gravă… dacă nu cumva între timp s-a dus și ea lângă părinții ei…
  Dr. Groșan a explicat foarte frumos protocolul pe care-l aplică, cu FOARTE BUNE REZULTATE.
  ȘI EA N-A REFUZAT NICIODATĂ VREUN CAZ DE COVID, ORICÂT DE GRAV. Dimpotrivă, a spus că nimeni nu a rămas cu sechele după tratamentul aplicat de ea.

  martie 24, 2021 Reply
 2. Avatar

  Lucian

  O singură critică autorului articolului: oxigenul nu poate exista sub formă de vapori decât la temperatura de – 118 grade Celsius. Astfel, peste această temperatură Oxigenul exista sub forma de gaz și nu vapori.

  Într-adevăr, oxigenul administrat în scop medical este rareori pur, ci amestecat cu aer și de obicei barbotat printr-o solotuie apasă, astfel amestecul rezultat conținând și vapori de apă. Totuși, oxigenul și nu apa este principiul activ. Astfel, exprimarea „vapori vitali pentru viață”, deși sună bine, nu e informativă și mai e și pleonasm!

  martie 25, 2021 Reply
 3. Avatar

  Tinu

  Nu judecați pe cei ce fac bine și au rezultate, susțin tratamentul d-nei Grosan

  martie 25, 2021 Reply
 4. Avatar

  Camelia

  O individă care își spune medic debitează inepții care arată clar că duduia e slab pregătită profesional: orificiile pe care i le-a dat Dumnezeu nu trebuie acoperite, dar de ce doar cele de la partea superioară a corpului, de ce nu merge dezbrăcată pe stradă că ar mai avea și alte orificii date de Dumnezeu, care, nu-i așa, în concepția ei nu ar trebui acoperite, că sunt date de Dumnezeu; la saturație 80 trebuie să te plimbi; oxigenul omoară; medicamentele sunt copiii ei; ea lucrează la rețetă de vreo 10 ani; oamenii se testează pe furiș, online… Oare cum se ia exudatul online? Să breveteze metoda! Dar de ce se testează pe furiș?
  Aceste „perle” pot fi scoase de o vânzătoare din piața cu școală medicală zero, dar nu de către un medic. Individa fumează ceva de proastă calitate sau uită să își ia tratamentul prescris de medicul psihiatru. Ar trebui să aibă grijă la gropi! Și fanii ei, idem!

  martie 25, 2021 Reply
 5. Avatar

  Budica Stancu

  Din 30martie 2020 sustin ca inca de la primele simptome trebuie tratata ca pneumonie acest SARCOV -2 ,deoaarece el se manifesta ca un BPOC de la incipient acutizat unde numai cu antibiotic il redresezi.Domna doctor pneumolog tratand asrfel de pacienti cu BPOC , a constat ca este bine sa atace boala din prima zi cu antibiotic castigand timp!Experienta de pneumolog a facut diferenta , iar cei care contesta meritele doamnei Flavia Grosan nu trebuiesc bagati in seama!N-au caracter ,iar oamenii fara caracter nu conteaza!

  martie 26, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.