Dovada: cu Trump la Casa Albă, Putin avea azi liber să invadeze toată Europa, nu doar Ucraina

Dovada: cu Trump la Casa Albă, Putin avea azi liber să invadeze toată Europa, nu doar Ucraina

februarie 23, 2022 0

Donald Trump și-a dat arama pe față, demonstrând lumii și americanilor că dacă mai era azi președinte Rusia avea liber să invadeze toată Europa, nu doar Ucraina.

Trump a ajuns președinte cu ajutorul Rusiei și timp de 4 ani i-a servit pe tavă liderului de la Kremlin tot ce aves el nevoie pentru a pregăti asaltul asupra Occidentului: războiul cu UE, sabotarea NATO, alimentarea discursului naționalist etc.

Iar acum Trump se dă singur de gol că a fost pionul lui Putin.

Urmărind discursul de luni al lui Vladimir Putin, în care preşedintele rus a declarat că recunoaşte independenţa a două teritorii separatiste din Ucraina, „Am spus- este geniu”, a declarat miliardarul republican într-un podcast conservator. „Cât de deştept este”, a adăugat fostul preşedinte despre Vladimir Putin, lăudând în trecere relaţia sa cu liderul rus.

Apropierea dintre cei doi a fost în trecut subiectul unor puternice critici. Subliniind că îl cunoaşte „foarte bine” pe Vladimir Putin.
Denunţând modul în care succesorul său Joe Biden gestionează dosarul, el a spus că „nu a existat absolut niciun motiv pentru ca situaţia care se desfăşoară în prezent în Ucraina să aibă loc”.

Donald Trump, care cochetează cu posibilitatea de a reveni în cursa pentru Casa Albă, a calificat pe de altă parte ca „slabe” sancţiunile adoptate pentru moment de administraţia Biden.

„Putin nu numai că obţine ceea ce şi-a dorit întotdeauna, dar devine din ce în ce mai bogat datorită avântului gazelor şi petrolului”, a adăugat el.

După primele sancţiuni prudente, care vizau în special teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina, Casa Albă şi-a înăsprit marţi răspunsul împotriva Moscovei, dezvăluind noi sancţiuni care ţintesc în special sectorul bancar rus. (Agerpres)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.