Draga Sever, daca pot sa-mi dau doua palme?

martie 8, 2007 0

Doamne iarta-ma! Abia acum apucai sa citesc comentariul colegului Sever Voinescu (“Sa nu fim obiectivi!”, editia de azi, 8 martie, Cotidianul). Dati-mi voie sa ma crucesc putin. Sever e un tip nu doar f inteligent ci si extrem de competent. Am citit articole de-ale sale in Dilema veche care, efectiv, m-au imbogatit. Dar ce scrie in textul asta mi se pare incredibil. Deci, sustine el, o presa independenta si obiectiva  e nu doar imposibila in Ro ci si indezirabila.
Sever, pot sa-mi dau chiar acu doua palme ca sa-mi revin si, in plus, sa ma asigur ca nu esti tu cel ce a scris o asemenea enormitate. Hai, ca nu e posibila o presa obiectiva si independenta in tarisoara noastra, pot sa inteleg,  poate mai e nevoie de ceva timp pentru asta. Dar sa decretezi ca nu e nici dezirabila, asta-i de-a dreptul jalnic. A argumenta, printre altele, impotriva obiectivitatii pe motiv ca multi de la noi doar o mimeaza, e o aberatie logica. Iar, in context, chestia cu Marquez si spiritul latin, da-mi voie sa-ti spun, doar o superba poliloghie.
Daca de la inaltimea unui asemenea spirit se poate milita impotriva obiectivitatii si independentei in presa, mie unul incepe sa-mi fie frica.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.