Dragnea, muza USR

Dragnea, muza USR

noiembrie 25, 2020 0

Stai și te întrebi cum de au ajuns USR-iștii, cot la cot cu PSD-iștii, epigonii lui Liviu Dragnea? În decembrie 2016, după ce și-a înnoit mandatul de deputat, Dragnea a anunțat că renunță la cele câteva zile rămase din mandatul pe care urma să-l încheie. Chipurile așa, cu mandatul incomplet, nu ar mai fi beneficiat de pensie specială. Ipocrizia lui grețoasă era cu atât mai greu de digerat cu cât un an înainte, respectiv în 2015, la inițiativa PSD, parlamentarii își votaseră cu elan pensii speciale. 

 

Acum, parlamentarii USR s-au gândit in corpore să repete figura: și-au scris demisiile și le-au și depus de ochii lumii, deși nu se pune problema să intre curând în vigoare. Se va întâmpla abia pe 18 decembrie, adică în ultima zi de mandat. Atunci de ce le-au fluturat în plen cu aproape o lună mai devreme? Ca să primească aplauze și voturi la alegerile din 6 decembrie, evident. 

 

Șmecherească mișcarea, dar tot penibilă rămâne, la fel ca demisia lui Dragnea. De ce totuși s-au dat în spectacol? Nu îi suspecta nimeni că-și doresc pensii speciale. Nu i-a arătat nimeni cu degetul că și-au votat pensii speciale. Din contră. Au încercat fără succes să-și treacă de Parlament legea care tăia pensiile speciale. Pentru ce atâta circ penibil? Pentru ce să facă și ei ce a făcut detestatul Liviu Dragnea? Ce să priceapă electoratul lor? Ne-am dat demisiile, dar suntem în continuare parlamentari, până în penultima zi de mandat, la fel cum a făcut și Liviu Dragnea?! 

 

Argumentul că nu vor beneficia de pensie specială pentru că nu au un mandat dus la capăt nu ține. A fost demolat de liberali. În instanță, își pot cere pensiile speciale, pentru că legea nu condiționează pensia de finalizarea mandatului. Așadar, mult zgomot pentru nimic. 

 

Cât despre PSD, deja figura cu demisiile pe final de mandat este marcă înregistrată. Nici nu este de mirare că Ciolacu a vrut să continue tradiția mentorului Dragnea. Meritul lui este că a furat startul. În rest, aceeași ipocrizie crasă: deși putea să pună Parlamentul la treabă și să voteze anularea pensiilor pentru parlamentari, a stat pitit și a făcut pe final figura cu demisia, fix la fel ca acum 4 ani. Evident că nu îl putem suspecta de bună credință. Este un demagog patentat, care nici măcar nu mai face eforturi să pară credibil. 

 

Culmea penibilului a fost însă atinsă de cea care deschide lista pentru Senat din partea PSD, nimeni alta decât Gabriela Firea. Fosta noastră primăriță a insistat ca și Ludovic Orban să-și dea demisia din Parlament, deși premierul nu este parlamentar. Argumentul tot nu a convins-o pe viitoarea beneficiară de  pensie specială. Firea a insistat că premierul este ceea ce nu este, respectiv deputat. În acest registru, total rupt de realitate și bun simț a decurs dezbaterea publică. 

 

Și în timp ce sarabanda demisiilor a încins ecranele, alegătorii trăiesc pe pielea lor filmul horror în care au fost distribuiți grație aleșilor din ultimii 30 de ani: spitalele au ajuns centre de exterminare a celor cu zile, secțiile ATI nu mai salvează bolnavii de Covid decât printr-o minune, bolnavii mor cu zile pe patul de spital din cauza frigului sau lipsei tubului cu oxigen. Politicienii își văd, însă, de ale lor. Scapă cine poate să-i mai voteze o dată. 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.