EDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Covidologii șefi ne prescriu rețeta dezastrului

EDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Covidologii șefi ne prescriu rețeta dezastrului

iulie 20, 2020 0

În timp ce stăm cu ochii ațintiți spre Senat, să vedem ce aberații mai scot pesediștii doctori în covidologie, medicii sunt la datorie și ne transmit mesaje disperate-

“Nici nu știu dacă mai are rost să dea legea aceasta pentru că deja transmisia intracomunitară e atât de mare, încât ne pregătim de ce este mai rău”, spune directorul medical al Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, doctorul Cristian Oancea.

“Sunt lucruri înfiorătoare. Gândiți-vă că noi, în acest moment, nu mai avem nicio lege. De dimineață, aveam un caz la Terapie Intensivă, acum am 5. Câte doi mor în fiecare zi în Terapie Intensivă. Deja ne umplem și sunt focare multiple.”

În loc să îi protejeze pe cei sănătoși și să le ofere cele mai bune variante de tratament celor infectați, în aceste zile, pesediștii sperie lumea cu “poliția medicală”, luatul de pe stradă pentru un strănut, luarea copiilor din sânul familiei și confiscarea bunurilor… Au și un public țintă bine orientat- protestatarii de ieri, din Piața Victoriei, s-au oprit și au aplaudat în fața Ambasadei Rusiei. Ca să fie totul clar. Glumea cineva pe rețelele de socializare- la un eveniment e normal să aplauzi organizatorii.

Toate aceste deliruri de pe scena politică nu mai sunt de mult timp de râs! Când vine un senator și propune ca medicul să ceară încuviințarea judecătorului pentru internarea celor bolnavi de Covid, întrebarea care se naște e- de ce Dumnezeu nu e un control psihiatric obligatoriu, pentru accesul în funcțiile publice! 

Și cât timp acești oameni se joacă de-a importanții prin comisiile parlamentare, bolnavii ies nestingheriți din spital, împrăștie boala, ca mai apoi, secțiile ATI să se umple de cazuri grave. 

Mizele lor sunt clare- cele interne țin de lupta pentru șefia PSD, cele externe țin de încercarea disperată de a reveni la putere, prin subminarea oricărui pas al guvernului, încurajarea haosului în raport cu pandemia și asumarea cinică a câștigului politic în urma dezastrului epidemiologic. 

Puterea noastră este votul! Ei știu asta și se tem de alegeri. Cu cât vor reuși să le împingă mai târziu, cu atât își asigură mai mult timp la butoanele Parlamentului, unde au majoritate. 

Mai multe cazuri de covid, mai puține șanse să avem alegeri și să fie măturați de la putere…

Sursa: Realitatea de Bucuresti

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.