EDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Cu boala mergem la medic sau la “tăriceni”? 

EDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Cu boala mergem la medic sau la “tăriceni”? 

iulie 20, 2020 0

Trăim de ceva timp în lumea celor două realități – prima e cea a oamenilor de bun simț, alertați de pericolul pandemiei, dornici să meargă mai departe înțelegând și respectând regulile vieții în pandemie și a doua, a celor care neagă realitatea, din prostie sau, cel mai des, din interes meschin. “ Ne cred proști, dar suntem mulți”, ca să o cităm pe doamna primar de la Capitală. 

Doar că, în aproape orice alt context, negaționiștii puteau să își vadă nestingheriți de realitatea lor îngustă – acum, însă “libertatea” lor de a nu respecta regulile se izbește violent de libertatea celorlalți de a-și proteja sănătatea și mai ales de obligația statului de a proteja dreptul la sănătate. 

Ca să fim cât mai mulți sănătoși, trebuie să fie cât mai mulți în “tabăra” celor care ascultă avertismentele specialiștilor, ale medicilor care tratează boala! Și cât mai puțini între cei vrăjiți de elucubrațiile politrucilor. 

Să le punem față în față – iată avertismentul doctorului Cristian Oancea, de la Victor Babeș- “Severitatea cazurilor e în creștere incredibilă, ne așteptăm la ce e mai rău. Ne așteptăm la un tsunami. Valul unu va fi replica palidă a valului 2.
Cei care promovează teoriile conspiraționiste trebuie să plătească. Acești oameni care promovează că nu există Covid, decese, ar trebui să răspundă cu caz penal. Din cauza teoriilor lor, ajungem să moară foarte mulți oameni. O nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru medical.”

Și iată acum și vârful de lance al taberei politicienilor care se luptă cu toată forța pentru drepturile noastre de a fi … bolnavi.

“Internarea forțată este arest”, “medicii sunt gardieni”,“Viața nu va reveni la normal dacă momentul central al zilei se va concentra în continuare în jurul comunicatului de la ora 13.00 al Grupului de (Dez) Informare Strategică! Asta nu e viață! Ne transformați în niste roboți care se uită hipnotizați în ochii lui Kaa!”. 

Toate aceste gânduri mărețe vin din puțul adânc al domnului Tăriceanu, unul dintre cei opt parlamentari care au votat și împotriva legii carantinei și izolării.

Din păcate, pentru sănătatea noastră, unor strategi politici le-a ieșit în calcule că ar da bine la vot pentru pesede să puna egal între guvern si pandemie și să pară că dacă dau jos guvernul, alungă de fapt virusul din țară. Doar coronavirusul nu a fost informat că pesedeul vrea să îl scoată din țară prin moțiune de cenzură! 

Acum, opțiunea este clară pentru oricare dintre noi – ce alegem? Să ne trateze în această țară medicii sau tăricenii?

Sursa: Realitatea de Bucuresti

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.