EDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Visul unei sesiuni de vară

EDITORIAL Mădălina Dobrovolschi: Visul unei sesiuni de vară

septembrie 1, 2020 0

Ieri a fost poate cea mai penibilă zi politică pentru PSD – ziua în care ar fi trebuit să își prezinte noul guvern de specialiști și intelectuali, garantați Marcel Ciolacu și nu au reușit nici măcar să strângă de un cvorum amărât, pentru a se putea vota moțiunea de cenzură. Guvernul lor din umbră cu cele trei garnituri de miniștri rămâne tot…în umbră. În lumină apare însă adevarul despre ei- blatiști, șmenari, securiști și pampălăi. Ei despre ei. Toate aceste cuvinte de alint le aparțin! Primul gest politic al noului președinte PSD a fost un act ratat.

Cine plătește cu excluderea nota de plată? Izolații la domiciliu și suspecții de Covid din partid! Chiar dacă vor aduce scutire de la medic, totuși Doctor Haos nu i-a consultat, deci boala nu se pune! 

Partea cea mai jenantă a noii aventuri politice marca PSD este pe cine și-au găsit să comunice la vârf strategiile și planurile revoluționare! Chiar pe premierul ordonanței 13, chiar pe singurul premier din istorie demis de propriul partid, adică tot de ei- Sorin Grindeanu!

După ce au aplaudat în picioare demiterea lui, “colegii” pesediști l-au căutat pe unde îl aruncaseră politic și l-au înscăunat numărul doi în partid. Mai mult, l-au scos în conferințe la televizor, să facă analiza moțiunii și să anunțe cum va reconstrui pesedeul România, cum au ei gata deja un nou (!) program de guvernare pe 4 ani, minuțios, atent realizat, care se va afla pe mesele tuturor parlamentarilor.

Nici moțiunea nu a trecut, nici cvorum nu a fost, dar nici programul de guvernare al lui Grindeanu nu a fost de găsit pe nicio masă de parlamentar. Poate o fi rămas fără hârtie în copiatorul de la partid.  Ce bază să mai pui în oamenii aceștia care mint cu seninătatea unei zile de vară?

După ce ai călcat justiția în picioare, după ce ai scos mii de oameni în stradă locul potrivit ar fi coșul de gunoi al istoriei, nu pupitrul Parlamentului sau al unui partid!

Până unde poate merge lipsa de bun simț? Cum să vinzi electoratului atâtea baliverne, promisiuni fantasmagorice și când ajungi la putere să faci NIMIC pentru oameni, totul pentru apropiați.

Moțiunea de cenzură din vacanța parlamentară- o altă găselniță electoralistă, care, spre tristețea profundă a domnului Ciolacu, nu a strâns suficiente “vote”. Lăsați, nu mai plângeți! Începe o altă “sexsiune” și puteți să vă jucați din nou de-a “Chuck Norrix”. Mult succes!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.