Franța dă 1.500 de euro celor care își schimbă mașina veche cu o bicicletă

Franța dă 1.500 de euro celor care își schimbă mașina veche cu o bicicletă

iulie 28, 2021 0

Franța va acorda până la 1.500 de euro tuturor acelor cetățeni care sunt dispuși să renunțe la vechea mașină pentru a o schimba cu o bicicletă.

Aceasta este o măsură care a fost deja aprobată de Adunarea Națională în aprilie trecut, ca amendament la noua lege climatică care are ca scop lupta cu criza de mediu din Hexagon.

Cu toate acestea, într-o declarație comună între Ministerul Transporturilor și Economiei, Executivul francez detaliază acum mai multe aspecte despre stimulentul său de a promova mobilitatea cu bicicleta.

În mod specific, acestea subliniază că „bonusul de conversie a fost extins”, în așa fel încât acum primele „se aplică și achiziționării unei biciclete asistate electric sau a unei biciclete de marfă asistată”.

În schimbul acestor bani, Executivul cere doar un singur lucru: „casarea unei mașini sau camioane poluante”. Astfel, intenționează să retragă din circulație toate mașinile a căror emisie de dioxid de carbon este mai mare de 20 g / km, anunță La Sexta.

Ca parte a angajamentelor luate prin Acordul de la Paris de a reduce gazele cu efect de seră cu 40% față de 1990, până în 2030, Parlamentul a votat un proiect care ar presupune oferirea a 2.500 de euro în schimbul mașinilor vechi, sumă ce poate fi folosită pentru achiziționarea unei biciclete electrice, unei biciclete care se pliază sau carduri pentru transportul public.

Așadar, Franța ar putea deveni prima țară din lume care ar oferi cetățenilor șansa să dea la schimb o mașină veche pentru o bicicletă electrică.

„În planurile de recuperare și climă nu ar trebui să existe scheme de casare a mașinilor care să nu includă opțiunea de cumpărare a bicicletelor. Parlamentul francez a precizat clar că bicicletele electrice și cele obișnuite trebuie să fie promovate ca înlocuitoare ale vehiculelor”, a spus pentru Forbes Kevin Mayne, CEO la Cycling Industries Europe, un grup de lobby pentru industrie.

Ajutor pentru cumpărarea vehiculelor mai puțin poluante

În „planul său de reînnoire”, guvernul Macron a oferit, de asemenea, o serie de bonusuri, astfel încât populația să poată achiziționa mai ușor „vehicule electrice comerciale ușoare și hibrizi conectabili”.

Mai exact, această măsură vizează un tip de vehicul: camionete cu consum redus, care pot fi alese și de cetățeni prin bonul ecologic „indiferent de prețul lor”.

În acest sens, suma furnizată de Guvern este stabilită la 40% din costul achiziționării sau închirierii vehiculului menționat (inclusiv taxele), iar limitele variază în funcție de vehicul: până la 7.000 de euro dacă este achiziționat sau închiriat de un persoane fizice și 5.000 de euro dacă vehiculul este achiziționat sau închiriat de o persoană juridică.

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.