Gripa porcină, folosită în campania pentru prezidenţiale

noiembrie 3, 2009 0

Orice subiect este bun de manipulat în campania pentru alegerile prezidenţiale. Criza financiară, şomajul, inflaţia, chiar şi gripa porcină. Mai ales când începe să fie o situaţie foarte gravă.
Ca în Ucraina. Şi ei, ca şi noi, sunt în plină campanie electorală pentru prezidenţiale. La ei, cu gripa porcină este cu adevărat îngrijorătoare situaţia. Momentan, mult mai grav decât la noi. Doamne fere! 22 de persoane au murit din cauza virusului AH1 N1, iar alte 45 au murit de infecţie respiratorie cauzată de alt virus. 250.000 de oameni suferă de gripă, porcină sau sezonieră. Subiectul a fost imediat luat în vizor de candidaţii la funcţia supremă. În prim plan, Iulia Timoşenko, care aseară s-a deplasat personal la aeroport pentru a întâmpina avionul cu cele 300.000 de doze de Tamiflu. Camerele de luat vederi ale televiziunilor nu erau departe, fireşte. Preşedintele Iuşcenko, foarte prost plasat în sondaje, nu vrea însă să piardă oportunitatea de reclamă: transportul a fost comandat de preşedinţie! De altfel, de săptămâna trecută încoace, nu trece nicio zi în care Prinţesa să nu apară la televizor şi să anunţe noi măsuri împotriva gripei porcine.  „Timoşenko joacă rolul de epidemiolog şef al ţării”, comenta Volodimir Fesenko, directorul centrului de studii politice Penta. Prorusul Ianukovici strânge bani pentru victimele gripei. Ediţia ucraineană a Izvestia anunţă, de altfel, pe prima pagină, că gripa porcină a devenit „o nouă tehnică politică în Ucraina”.
Pe cât pariu că, dacă Doamne fere! se strică treaba şi la noi, o să-i vedem pe candidaţii noştri bătându-se cu gripa porcină? Eu cred că, în asemenea condiţii, şansele lui Oprescu la preşedinţie s-ar dubla, cel puţin! Vorba aia, el e doctor şi ştie mai bine cum să se bată cu viruşii…

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.