I-au prins pe ruși prin satelit! Pod de pontoane peste râu, în Belarus, la granița cu Ucraina

I-au prins pe ruși prin satelit! Pod de pontoane peste râu, în Belarus, la granița cu Ucraina

februarie 16, 2022 1

Imaginile comerciale prin satelit postate marți pe rețelele de socializare par să arate o ciudățenie la granița dintre Ucraina și Belarus: un pod de ponton în stil militar pe râul Pripyat — la doar 4 mile de granița cu Ucraina și la 14 mile nord-vest de reactorul nuclear nr. 4, care s-a topit în dezastrul de la Cernobîl din 1986, relatează Forbes.

Podul, situat la coordonatele 51.5327, 29.86593, se află în zona de excludere din jurul reactorului, care se extinde peste granița dintre Ucraina și Belarus.

Astăzi, o mare parte din acea zonă poate fi vizitată relativ în siguranță timp de câteva zile.

Reactorul în sine este închis într-un sarcofag numit New Safe Confinement, conceput pentru a limita eliberarea de contaminanți radioactivi.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Moscovei să demonstreze că retrage trupele din apropierea granițelor cu Ucraina, arătând că militarii și tancurile se mișcă în mod constant.

„Rămâne de văzut dacă există o retragere a Rusiei. Ceea ce vedem este că au crescut numărul de militari, iar mai multe trupe sunt pe drum. Dacă încep cu adevărat să-și retragă forțele, vom saluta acest lucru. Ei au mișcat întotdeauna forțele înainte și înapoi, așa că doar faptul că vedem mișcare a forțelor, a tancurilor de luptă, nu confirmă o retragere reală”, a spus Stoltenberg la începutul unei reuniuni a miniștrilor apărării din statele membre NATO, la sediul Alianței de la Bruxelles.

„Vom urmări să vedem ce face Rusia. Anunță că retrag trupe, dar armamentul rămâne acolo. Mișcarea acestor trupe nu reprezintă o retragere clară”, a spus Stoltenberg, într-o conferință de presă, marți.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.