#ioapro – mișcarea socială care înglobează persoane dispuse să-și riște viața pentru a trăi la limită

#ioapro – mișcarea socială care înglobează persoane dispuse să-și riște viața pentru a trăi la limită

martie 13, 2021 1

Milano deep word! Încă din ianuarie foarte mulți deținători de baruri și restaurante au format un curent numit #ioapro care înglobează persoane dispuse să riște pentru a trăi azi indiferent de risc.

În afara acestui curent declarat pe proprie răspundere, avem un alt curent cel al localurilor de noapte subterane care înțeleg să ocolească legea și să facă prohibiție pe timp de pace, să facă comerț la negru și fie vorba-ntre noi foarte la risc pentru cei care vizitează acele locuri. Avem pandemie? Avem! Avem remedii pentru pandemie? Avem! Avem teamă de Covid19? Avem, daaar…

Omenirea în toate timpurile a fost nonconformistă și a inventat metode de a-și păstra obișnuița, normalitatea de zi cu zi. Dacă vrei să schimbi ceva (chiar și spre binele general), te vei izbi de-un zid, vei fi azvârlit ca o minge de ping-pong și eviscerat( metaforic vorbind), ca să vadă unii unde ai deraiat, în ce etapă a vieții tale.

Fiecare individ e unic și este particular și în gândire, fiecare are percepția lui pentru care este dispus să lupte așa că indiferent de risc, indiferent de cazuistică.

Indiferent de câte studii de specialitate se vor face, cetățeanul vrea ”drogul” lui care poate fi shoppingul, drumețiile, cinematograful, teatru, muzica, restaurantul, în cazul de față viața de noapte.

Să ne înțelegem, prezint o situație, părerea mea personală nu este pusă în discuție însă trebuie să acorzi fiecăruia dreptul la replică (în situația prezentă unii încalcă fragrant legea din motive de lăcomie, alții din dependență, plictiseală sau pur și simplu teribilism)!

Este și va fi pe piață produsul prohibit.

Oricât de aspre sunt legile, indiferent de cât de avansați tehnologic vom fi, resursa umană va depăși oricând estimările! Eu urez sănătate și înțelepciune la toți oamenii și luptați pentru frumusețea vieții!

Roxana Șerban, Como (Italia)

VoxPublica
VoxPublica
One thought on “#ioapro – mișcarea socială care înglobează persoane dispuse să-și riște viața pentru a trăi la limită
  1. Doru Munteanu

    Nu-i bai ! Asta e ITALIA !

    martie 13, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.