Iohannis: Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general NATO – VIDEO

Iohannis: Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general NATO – VIDEO

martie 12, 2024 0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial că va intra în cursa pentru șefia NATO, într-o declarație ce presă făcută cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când România este membru oficial al Alianței nord-atlantice.

„Cred că NATO are nevoie de o reînnoire a perspectivei asupra misiunii sale. Europa de Est are o contribuție valoroasă în discuțiile și deciziile NATO. Cu o reprezentare echilibrată și influentă din această regiune, NATO va putea lua cele mai bune decizii.

Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general NATO. E o candidatură a României. Angajamentul meu ferm față de valorile NATO, a anunțat șeful statului.

Alte declarații ale șefului statului:

Sunt două decenii de când România e membră NATO, care de 75 de ani promovează dmeocrația și libertatea și a dezvoltat o rețea vastă de parteneri

Valorile cardinale ale Alianței, statul de drept, respectarea drepturilor și a libertăților fundamentale, sunt busola care ne-a ghidat către consolidarea democrației

Umbrela NATO ne-a oferit cele mai puternice garanții de securitate din istorie. Trăim în cele mai dificile vremuri din punct de vedere al securității, din ultimele decenii, dar ne simțim protejați pentru că suntem membri ai NATO. 

Rusia e o amenințare gravă și de lungă durată pentru Europa, iar întărirea flancului estic va rămâne prioritate pe termen lung.

Ciucă, despre candidatura lui Iohannis la şefia NATO: Este sprijinită de tot ceea ce a realizat armata română în aceşti 20 de ani. Vom veni cu

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.