Iohannis anunță revoluție în Sănătate: ”Alocăm 3 miliarde de euro pentru sistemul sanitar. Rămâneți vigilenți!”

Iohannis anunță revoluție în Sănătate: ”Alocăm 3 miliarde de euro pentru sistemul sanitar. Rămâneți vigilenți!”

martie 17, 2021 0

”Situația este încă sun control, dar lucrurile pot evolua rapid în mod nesatisfăcător. Nu putem renunța la prudență chiar acum. Singurele metode demonstrate științific că au stopat pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea. Nu există motive să nu folosim toate vaccinurile aprobate în Europa. Dragi români, haideți să rămânem vigilenți, iar în felul acesta să-i ajutăm pe cei dragi”, a declarat președintele Iohannis în urmă cu câteva minute.

El a anunțat și o infuzie imensă de fonduri în sistemul sanitar, ca de altfel și în alte domenii rămase în urmă ca investiții.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis

”Am convenit astăzi în cadrul ședinței cu liderii coaliției Planul național de Redresare și reziliență, care va fi aprobat de Guvern și trimis Comisiei europene.

Cele circa 30 mld euro de care vom beneficia sunt o șansă majoră pentru dezvoltarea României.

Vom pune un accent major pe îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate. Pentru acest obiectiv vrem să acordăm 3 mld euro.

PNRR ne va permite să finanțăm în continuare dezvoltarea rețelei de autostrăzi – 4,5 mld de euro.

PNRR este o oportunitate extraordinară și pentru sistemul de educație. Programul România educată va beneficia de 4 mld euro. Vom avea școli sigure, curate, vom investi într-o rețea de școli verzi și în sistemele de educație timpurie. Digitalizarea va fi o componentă importantă în educație. 780 milioane de euro ne propunem să investim.

România va investi substanțial în viitorul sustenabil. Câteva exemple de proiecte: 1,3 mld euro pentru diversificarea și umtiplicarea surselor de energie regenrabilă, 1,5 mld pentru împădurire, 4 mld pentru combaterea secetei, 8,5 mld pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare.”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.