Update2: ION ILIESCU

iunie 4, 2008 0

Update 2
La sugestia unui comentator de pe acest blog, am gasit filmuletul de mai jos. Stiu, tot Oprescu asta…. dar nu stii daca iti vine sa razi sau sa plangi… Ca si sustinatorul sau, Ion Iliescu, domnul Oprescu nu rateaza sansa de a fi stigmatizat video prin intremediul propriilor aberatii… Si ca tot n-am priceput: dom’ doftor, cum e aia cu raza si diametrul?
P.S. Filmele cu Iliescu le gasiti la sfarsitul postarii. Mai e o saptamana pana la alegeri.
Update1
Dupa cum am zis, voi mentine postarea cu Ion Iliescu pana dupa alegeri. Multi dintre cei care comenteaza au trecut deja la un limbaj de..miner… sau de Oprescu, daca e sa judecam dupa interviul sau din Academia Catavencu. Ceea ce inseamna ca argumentele lipsesc si a ramas numai pasiunea, numai furia oarba. Dar periodic voi sterge injuraturile.
Acum, despre Update: Pentru primul tur de alegeri, Oprescu nu a venit cu solutii concrete, dar acum vrea sa le importe pe cele ale lui Orban. Iar daca vreun liberal va vota cu un om sustinut de Ion Iliescu si de PSD doar pentru ca acesta a stiut sa fure cateva lucruri inteligente, inseamna ca sufera de fetisul gretos al placerii de a fi pagubit.
Iarasi a fost invocat argumentul ca daca Oprescu e legat de Iliescu, de ce sa nu fie si Blaga ancorat de Basescu. Iliescu cu minerii, Basescu cu flota. Buuun… Nu il apar pe Basescu, pt ca nici mie nu mi-e clar ce smecherii a facut la viata lui si nu bag mana in foc pt el. Dar o bag pentru cei ce au murit in mineriade, o bag pentru discursul lui Iliescu inregistrat audio si video.Mai bag mana in foc pentru ce au insemnat mineriadele pt Romania si ce a insemnat flota respectiva… In momentul de fata nu imi pasa ce s-a intamplat cu flota, ce bacsisuri a scos Basescu din blugi. Am de ales intre Oprescu si Blaga. Punct. Si nu pot alege un om sustinut de Iliescu, atata vreme cat celalalt pare vopsit cu lavabila alba, pe langa tapetul comunist afisat de mosul ce i-a numit pe studenti legionari drogati si destabilizatori, laudandu-i pe mineri pt curatenia din Piata Universitatii.
*************************************************************************
A nu face apel la istorie, a uita trecutul, a il ingropa inseamna a inceta sa traiesti in mod rational si sa plonjezi intr-un soi de troaca, unde totul pute si nici o diferenta nu este prea mare pentru a te deosebi de porcii si scroafele din jur. Pentru a-l nu uita cumva pe Ion Iliescu si pentru ca nimeni sa nu aiba impresia ca este doar un politician abil, in varsta si care merita respectat, voi mentine acest post pana dupa alegerile din turul doi pentru Primaria Capitalei. Orice alta postare va fi facuta in continuarea acesteia.
De ce? Pentru ca Iliescu este inca presedintele de onoare al celui mai mare partid din Romania. Pentru ca il sustine pe Sorin Oprescu, iar Oprescu ne roaga sa lasam de-o parte trecutul. Pentru ca Iliescu este un sir lung de oameni, care stau unul in spatele altuia si se apara unul pe altul (dupa cum spunea Slavici despre Lica Samadaul).
Priviti filmele de mai jos. A-l ierta pe Iliescu este din punct de vedere istoric sinonim cu a-l ierta pe Hitler, pe Stalin, pe Ceausescu sau pe Antonescu. Pot doar sa sper ca, la fel cum in 2000 oamenii l-au votat pe Iliescu pentru a nu-l avea pe Vadim Tudor presedinte, acum sa iasa la vot pentru a-l opri pe Sorin Oprescu de la a deveni primar. Vazand filmele de mai jos, imi vin in minte vorbele lui Petre Tutea: „Daca n-ai fost comunist pana la 20 de ani, inseamna ca n-ai inima. Daca mai esti comunist dupa 20 de ani, inseamna ca n-ai minte”. A-l respecta, a-l stima, a-i spune „presedinte” lui Iliescu inseamna a-ti asuma in mod automat faptele, ideile si convingerile sale. Iliescu nu se vinde la kilogram. Se da numai la pachet. Si este valabil pentru TOTI cei care fac acest lucru. Inclusiv pentru Sorin Oprescu.
Ion Iliescu nu trebuie adus in discutie doar cu ocazia alegerilor pentru Bucuresti, ci de fiecare data cand cineva din partidul sau, cand un protejat de-al sau, cand un apropiat candideaza pentru orice functie publica. Cel putin ,atata vreme cat mai este in viata… Ca despre morti, numai de bine… Desi pentru Iliescu cred ca si in cazul acesta se va face o exceptie.
Pentru a vedea cele patru clipuri video, alegeti-le pe rand din sirul de mai jos

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.