Jos pălăria, Universității care i-a dat peste nas ”șoșocarului” lider al studenților! La examen, doar cu vaccinare

Jos pălăria, Universității care i-a dat peste nas ”șoșocarului” lider al studenților! La examen, doar cu vaccinare

mai 14, 2021 0

La Iași nu se întâmplă numai lucruri rele, ci și fapte remarcabile. Orașul lui Eminescu nu poartă doar emblema unor Tudorel Toader, Cosette Chichirău, Chirica sau Alexe, are și lideri care au curajul să înfrunte răul chiar și atunci când el devine foarte popular în jur.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a adoptat două decizii prin care studenții și profesorii pot să participe la sesiunea de examene din vară doar dacă prezintă dovada vaccinării, un test PCR sau antigen negative, ori adeverință că au trecut prin COVID-19 în urmă cu cel mult 90 de zile.

Măsura vine să-i pună la punct pe studenții care au luat-o razna, pe panta conspiraționismului ”șoșocar”, întărâtați și de liderul lor care derapează tot mai clar spre zona iresponsabilității publice.

Este celebrul cazul lui Silvian-Emanuel Man, șeful Ligii Studenților, care a devenit un fel de  portavoce juvenilă a conspiraționismului ce-a răpit milioane de vieți în lumea largă, prin diseminarea de informații false.

Liderul studenților din Iași, al cărui cont de Facebook e plin cu ceremonii religioase, steaguri tricolore și mesaje de contestare a măsurilor sanitare de prevenire a infectării, evită cu grijă să-și facă publice preferințele politice.

În preajma mitingurilor AUR din martie, el și-a îndesit însă mesajele care erau convergente cu liniile discursului promovat de George Simion, Diana Șoșoacă și alții asemenea.

Pe 23 martie, Silvian-Emanuel Man scria:

«Dreptul pandemiei» este cocktail toxic de limitări neconstituționale ale drepturilor fundamentale, combinat cu lipsa de garanții judiciare și căi de atac, o crasă lipsă de pregătire juridică din partea autorităților precum și cu foarte, foarte multă dublă măsură și discriminare. Singurul «fundament» găsit de oamenii politici este pixul și puterea arbitrarului“. Cu doar câteva zile mai devreme, postase un mesaj cu subînțeles: „Bibliotecile se închid din nou. Voi nu v-ați săturat?”.

O prietenă îi răspundea prompt, a la Șoșoacă: „Eu m-am saturat. Vreau referendum prin care politicienii sa fie demisi si prin care sa li se interzica sa mai dea diferite «legi» ilegale si abuzive. Purtatul mastii este o FORMA DE TORTURA FIZICA SI PSIHICA. Nu se poate legaliza tortura“.

Demență totală!

Silvian-Emanuel Man minte public colegii, pe pagina sa de socializare, când spune că măsurile anti-COVID nu garantează reducerea deceselor. Ca orice conspiraținist care se respectă, nu oferă nicio dovadă credibilă a acestor vorbe iresponsabile.

Există, în schimb, tone de probe în lumea civilizată (din care el pare că nu se inspiră atunci când își construiește mentalul de viață) care demonstrează exact contrariul.

Spania a scăzut cu 90% (!!!) numărul morților, în doar TREI luni de zile, tocmai pentru că a aplicat acele două soluții-cheie (vaccinare+restricții). Dacă știe să citească, poate s-o facă aici: https://voxpublica.ro/spania-a-redus-cu-90-mortalitatea…/

Premierul Cîțu nu a ezitat să ia public apărarea conducerii Universității, punând piciorul în prag în fața conspiraționiștilor care au penetrat și aulele universitare.

”Ministrul Educației este aici și vă poate răspunde, cred că astfel de măsuri se iau pentru a ne asigura că nu răspândim mai departe boala și de aceea se încearcă a se crea un mediu sigur pentru cei care participă la acest examen, dar pentru detalii este aici ministrul Educației și vă rog să-l întrebați”, a declarat Cîți când a fost întrebat dacă e de acord cu măsura interzicerii accesului la examene în absența vaccinării sau a altor probe sanitare.

Ministrul Educației a explicat și el:

„În învățământul universitar există autonomie universitară. Fiecare universitate își stabilește propriile reguli. Aceste reguli sunt adoptate în senatele universitare. În senatele universitare sunt reprezentați atât profesorii, cât și studenții. Depinde de fiecare universitate. Am prezentat acest lucru ca fiind o posibilă inițiativă a unei universități. În măsura în care această inițiativă va fi validată la acea universitate, ea va fi în perfectă siguranță, pentru că va reflecta dorința acelei universități, atât studenți, cât și profesori”, a declarat și Sorin Câmpeanu.

Deciziile sunt semnate de rectorul instituției, Viorel Scripcariu, astăzi, 12.05.2021 și intră în vigoare pe 29 mai 2021.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.