Lista liderilor PNL care se opun lui Orban și îl susțin pe Cîțu la șefia partidului

Lista liderilor PNL care se opun lui Orban și îl susțin pe Cîțu la șefia partidului

mai 21, 2021 4

Emil Boc a dat semnalul de luptă. Primarul Clujului nu s-a mai ferit de vorbe și a anunțat public susținerea sa și a colegilor liberali din Cluj pentru actualul premier.

“Premierul Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier. A dus țara printr-un moment greu și a terminat în picioare această bătălie. Florin Cîțu a preluat din mers ștafeta și confirmă în fiecare zi. Cred că acesta e marele avantaj al PNL, care are ocazia să aibă oameni care duc ștafeta mai departe. Asta este viața politică: să ai oameni capabili, care să ducă și partidul, și România la nivelul următor. Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu este viitorul României și al PNL”, a declarat Emil Boc.

Intenția liderului PNL actual de a candida la alegerile prezidențiale din 2024 i-a nemulțumit pe unii lideri, care consideră că Orban nu poate aduce o victorie partidului. În plus, lui Orban i se reproșează faptul că a condus partidul discreționar, fără a permite accesul la decizii liderilor din Biroul Politic.

„Declarația pe care a dat-o referitoare la candidatura la prezidențiale i-a deranjat pe mulți colegi și i-a făcut să se gândească de două ori înainte de a-l susține pentru un nou mandat. Orban își dorește să fie președintele partidului, candidatul la președinție, să-și numească oamenii în funcții și să conducă singur, practic să controleze totul”, a explicat pentru HotNews.ro unul dintre membrii conducerii PNL.
Printre liderii nemulțumiți de Ludovic Orban și care l-ar susține pe Florin Cîțu se numără: Florin Roman, Alina Gorghiu, Mircea Hava, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Emil Boc, Ilie Bolojan, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Vergil Chițac, Robert Sighiartău, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Alin Tișe, Iulian Dumitrescu, Alin Nica.
E vorba de lideri în general din Ardeal, dar și din alte zone (Gorj – Dan Vîlceanu, Constanța – Vergil Chițac).
De moment însă, Ludovic Orban controlează ferm voturile din multe filiale ne-ardelene.

Oficial, 18 organizații și-au exprimat public susținerea pentru Ludovic Orban: București, Hunedoara, Caraș Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, sector 1, Sector 2, sector 4, sector 5 București, Mureș, Teleorman, Bistrița, Ilfov, Prahova, Tulcea și Dolj.

Dincolo de declarațiile oficiale există și organizații unde Orban și-a susținut oameni fideli sau a numit președinți interimari și care, bineînțeles, și-ar dori să obțină mandate pline. Și pe votul acestora contează liderul PNL: Dâmbovița, Slobozia, Ialomița, Brăila, Satu Mare, Neamț, Vâlcea, Timiș, sector 6 București, Olt, (11 organizații).
Este însă tot mai evidentă consolidarea acestui val de schimbare, care îl susține pe Florin Cîțu la șefia PNL.
Actualul premier începe și el să conteze tot mai mult: are de la o zi la alta succese în materie de pandemie și creștere economică, și-a creat imagine de lider puternic odată cu demiterea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate și este perceput, așa cum spunea și Boc la începutul acestui articol, drept liderul de viitor al PNL.
Va fi Ludovic Orban trecutul după Congresul din toamnă? Sau capacitatea sa de a rezista atâția ani la vârful politicii este un argument forte că actualul lider liberal își va conserva puterea în partid?
Cine va fi viitorul presedinte al PNL?
Ludovic Orban
523 Vote
Florin Citu
1005 Vote
Rares Bogdan
36 Vote
Emil Boc
68 Vote
Ilie Bolojan
247 Vote
Raluca Turcan
27 Vote
Robert Sighiartau
497 Vote
Altcineva
75 Vote
Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
4 comments on “Lista liderilor PNL care se opun lui Orban și îl susțin pe Cîțu la șefia partidului
 1. Avatar

  Mira

  Bah, esti nebun!? Pokemon si-a pus pocaitii sa-l voteze in sondajul asta si el nu e in stare ca castige nici daca ar candida pt. sef de scara de bloc!

  mai 21, 2021 Reply
 2. Avatar

  Văcărescu Marian

  V-ați încins la cap.Ve argumente solide aveți ca să credeți că F.Câțu ar putea deveni un lider politic? Această calitate se dobândeşte în timp,
  L.Orban a dovedit-o .

  mai 23, 2021 Reply
 3. Avatar

  ovidiu

  Oare de ce majoritatea celor nemultumiti sunt lideri PD veniti de la fostul partid a lui Basescu ??

  mai 23, 2021 Reply
 4. Avatar

  Thor

  Lista rusinii . Cum ma sa-l pui pr Citu sef de partid si candidat la presedentia romaniei

  mai 23, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.