M-am întors. N-aveţi nişte clişee de vacanţă?

ianuarie 5, 2009 0

La mulţi ani! Am plonjat cu totul în job – jobul la care trebuie să ţin mai mult de azi înainte pentru că e criză. Şi am revenit şi pe blog. Îmi permit să vă prezint două trei clişee care îi vin romanului în cap după ce trece graniţa şi se mai şi întoarce:
– mers cu masina pina in Slovenia cu unele pauze
– Belgrad, un oras bine lustruit la suprafata, dar n-am vrea sa stim ce zace dedesubt, cum m-a asigurat prietenul nostru de acolo, Zoran. E mai spilcuit in centru, mult mai aranjat decit Bucurestiul.
– un concert intr-un barulet din Belgrad care a facut cit zece de pe aici. trupa dadea cu publicul de pamint. Iar publicul, de la 16, la 40 de ani, foarte priceput in dat din cap.
– o autostrada prin serbia si croatia care ne-a aruncat rapid in slovenia. asa cum stiti, adevarata nebunie cu sofatul a fost in Romania.
– Slovenia, o tara in care nimeni nu vorbeste prea tare decit in cadru organizat, o Ljubljana foarte geroasa si placuta, o tara in care nu ninge pe strada, numai pe margine… :))
– Nu intru in detaliile petrecerii propriu-zise. vreau doar sa va spun ca nimic nu e mai placut decit un loc linistit – vreau sa ramin burghezul perfect pina la sfirsitul vietii cu mincare, bautura si prieteni in jur (nu asta zic si manelele?, hah – zace in ele o intelepciune profunda)
– am mincat cel mai bun bob gulas tot in Slovenia, facut de Cosmin, prieten din Satu Mare. Mai bine de atit nu se putea.
–  am suferit cind m-am intors, desi cu totii am fi vrut sa fim optimisti si darimatori de prejudecati in ce priveste Romania. Dar, sa va descriu intrarea inapoi in tara, intr-o seara de 2 ianuarie. Am aratat pasapoartele vamesului roman la Stamora Moravica si am vrut sa trecem mai departe – numai ca nimeni nu ridica bariera. Am dat inapoi si am aflat ca trebuia „colega” s-o faca. A venit el in ghereta colegei absente si ne-a lasat sa intram pina la urma.
– despre socul rutier nu se va scrie niciodata destul. Sa iesi din Serbia, tara trecuta printr-un razboi recent, in care autostrada e perfecta si sa intri in intunecatul tinut al lipsei de marcaj, al lipsei de nisip pe sosea pe vreme de ninsoare. Cit au putut sa ne fure unii…
Astept si locurile voastre comune de prin vacanta.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.