Mike Godoroja: ”Vreau să fac dragoste chiar și în vreme de COVID”

Mike Godoroja: ”Vreau să fac dragoste chiar și în vreme de COVID”

octombrie 20, 2021 0

” Aș putea fi dezamăgit.

Vorbim despre vaccinare în mod diferit dar despre a muri gândim la fel … ne luăm măsuri de protecție fiecare dintre noi cum credem mai bine sau deloc iar statul român face cam la fel  La nivel planetar sunt măsuri … bune, foarte bune chiar în unele țări, la un loc cu unele anacronice sau ineficiente sau inutile din păcate.

Finalmente, statisticile arată foarte diferit de la o țară la alta.

Există însă ceva care devine tot mai clar, la noi în țară mortalitatea indusă de Covid precum și de lipsa locurilor în ATI pentru cazurile grave ne-Covid este evidentă și se poate măsura… se poate verifica. Putem vorbi cu orice asistentă modestă de la Balș și vom avea imaginea unei statistici cu date reale. Putem imediat expanda la nivel național și … da, este adevărat : mortalitatea a crescut în procent îngrijorător la persoanele care nu s-au vaccinat deopotrivă cu bolnavii cronici care au alte boli, să le zicem consacrate și care nu mai au loc la terapie intensivă (pentru că aceste paturi sunt deja ocupate cu noii suferinzi de Covid).

Da, sunt însă dezamăgit de guvernanți, incapabili să lucreze coerent, inteligent  și în echipă, de președintele meu infatuat și rece, de parlamentul ca un obor … dar mult mai tare sunt dezamăgit de mine, de noi împreună !

Dacă pandemia e reală ?

Dacă vaccinul este un truc mondial ?

Dacă există un plan tiranic pentru controlul și manipularea omenirii ?

Dacă suntem programați să murim o mare parte dintre noi ?

Sunt întrebări care își au rost atâta timp cât suntem corect informați și avem  “timp” pentru ele… dar nu avem !

Nu avem timp de fapt pentru că zilele noastre se duc și cad precum foile vechilor calendare de perete iar ceea ce rămâne se tot împuținează … iar noi avem atât de multe motive să folosim timpul pentru a trăi frumos începând chiar de acum, din prima zi a restului vieții noastre ! (ha, romanian beauty !)

Întrebărilor de mai sus le trebuie însă timpul unor jurnaliști de calibru care să muncească pe “timpul” profesiei lor și să ne dezvăluie părți de adevăr, părți de informații, părți de dovezi…părți dintr-un întreg ocult .

Ce putem face noi însă cu al nostru “timp” ?

Să vorbim cu medicul nostru de familie de exemplu . Să-i călcăm pragul cabinetului pentru că el este parte “din familie” și să-l întrebăm .

– Ce pot face eu pentru mine și pentru noi ?… E adevărat că pot muri ?… putem muri de la Covid ? Ce ziceți doamna doctor, pentru că știu că dumneavoastră puteți cunoaște mai multe despre boală, ați depus un jurământ sacru la finalul facultății de medicină, dumneavoastră puteți simți mai mult această situație pandemică? Să mă vaccinez sau nu ?

Să mă vaccinez sau nu ?

Da sau nu ?

Da sau…sau mai bine nu ?! Pot muri de la vaccin, am eu vreo boală care să facă serul Pfizer  să-mi fie fatal ? Sau mai bine Opel Astra cum îi zice ?…

Ce ziceți ?… Vă rog, pentru că eu nu am timp și nici pricepere prea mare în mediul politic, spuneți-mi cu cuvinte simple așa cum sunt textele din Beatles …

Și ? … și vom primi sfaturi manufacturate cu vorbe blânde sau mai reci dar sfaturi de la un om care ne vrea binele.

Ah, am putea să mergem și la un preot bătrîn sau… sau mai bine unul tânăr (dar cine mai știe drumul spre biserică în afară de bunici ?!).

Sau aș mai putea întreba pe vecinul care n-are nimic, de pe scara blocului sau de peste gard… Salutare Costele , mă cum faci tu că n-ai probleme cu Covidu’ ăsta… te-ai vaccinat omule ?…Nu ?… Da ?… de ce ?

Mda…

Deschidem apoi îngândurați facebook… sau altele dar altele sunt doar cu poze cu pisici sau filmulețe comice de amatori și zâmbim absent … nu au nicio treabă unii dintre noi se pare.

Dar vreau să știu totuși mai mult, mai clar, mai bine ce se întâmplă . Nu mai vreau să pierd “timpul meu” pentru like-uri și m-am săturat de inimioare.

Presa online, radio și TV de luni multe tot unica știre anunță :  Covidul există și face și drege anunță  cei mai mari , Covidul nu există și nu face și nu drege nimic comunică alții mai obscuri…

Ce să fac Doamne, sunt confuz ?

De la porțile Raiului primesc un whatsapp : urmărește unul-doi jurnaliști de carieră, cu deontologie și experiență… ascultă-le discursul pentru că au “timpul lor” pentru asta.

Dar cum îi găsesc pe cei de calitate ? Nu știu clar… aș putea să mă orientez după renumele și prestigiul publicației sau ale postului unde ne împartașește ideile, gândurile și analizele meticuloase. Cu siguranță prestigiul este un criteriu dar cum stabilesc asta ? După audiență … dacă are audiență înseamnă ceva nu ? …nu-și permit moncher, mă-nțelegi ?!

Și daca după toate astea nu fac nimic pentru mine, pentru noi, amânând ca lăsatul de fumat sau declarând răspicat eu NU sau NU VREAU sau altă negație abruptă, trebuie să știu că  am șanse mari si clar dovedite de realitatea care mă inconjoară, să pot ocupa un pat în ATI cât de curând… dacă va fi liber. Și să mai știu că dacă situația în orașul meu se înrăutățește, eu pot ocupa locul la terapie al unui bolnav de diabet sau infarct pe care nu-l mai ia salvarea că nu are unde să-l mai ducă.

Și deja știu asta…

Și atunci aleg să mă vaccinez.

 

Da, viața trebuie să meargă înainte cu prieteni la terasă și revelioane, cu spectacole de teatru și Enescu, cu Deep Purple farewell tour , cu excursii la Enisala în Dobrogea sau în Sardinia, cu o înghețată și un rom la o cafenea minionă din centru, vizite la bunici fără mască, cu dimineți însorite și crăciun ! … da, crăciun !

Iar eu vreau să fiu parte din toate astea.

EU VREAU !

Știu, sunt un artist, ce mă pricep eu…? Vezi-ți de cântatul tău de greiere și nu te băga !

Ba mă bag pentru că sălile goale sau o ocupate doar cu o treime de spectatori toți cu mască sunt problema și a mea … a mea !

Eu și colegii mei artiști continuăm să cântăm fără să ne oprim … online sau în casă pentru prieteni pentru că avem un destin și o răspundere față de oamenii care ne treceau pragul sălilor de spectacole odinioară.

Cu gândul la Adi Bărar care ar mai fi putut să trăiască probabil, încă mai cântăm piese de dragoste așa cum o făceau menestrelii din vremea Sfântului Francisc din Assisi sau lăutarii Spitalului Amorului lui Anton Pann.

Da, fir-aș al dracului, vreau să iubesc fără mască, vreau să se termine odată cu frica, teama și durererile pandemice !

Vreau să fac dragoste … chiar și în vreme de covid !

 

Mike Godoroja, 2 oct 2021 ’’

 

Sursa foto: HoriaGhibutiu.ro

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.