Neamul Ursăcheștilor lovește din nou. Șefa DRP îi face ”viermi” pe românii ne-USRPLUS

Neamul Ursăcheștilor lovește din nou. Șefa DRP îi face ”viermi” pe românii ne-USRPLUS

septembrie 4, 2021 1

Oana Ursache este cel mai caraghios rateu administrativ al USRPLUS, din perioada cât această formațiune a gestionat relația cu românii din Diaspora.

În primul rând, a aruncat în aer parteneriatul cu majoritatea asociaților culturale românești din străinătate, provocând un haos managerial fără precedent. A ajutat asociații de profil PSD, le-a încurcat pe cele aparținând Dreptei politice, a întârziat plăți, a politizat și mai mult actul public, în general a făcut praf activitatea Departamentul Românilor de Pretutindeni (DRP).

Nu există nici măcar un singur eveniment notabil care să fi marcat pozitiv mandatul ei la șefia DRP.

Există în schimb o mulțime de gafe și sacrilegii la adresa bunului-simț românesc, ultimul dintre ele comis nu mai departe de ieri.

Deranjată că riscă să-și piardă ciolanul după ruptura PNL-USRPLUS, Oana Ursache i-a făcut ”viermi” pe românii ne-USRPLUS, într-o postare pe pagina ei de socializare.

”Azi am depus moțiunea și zilele următoare numărăm voturile. Nu mor caii când vor viermii”, a scris șefa DRP.

Cum nu a precizat concret cine sunt ”viermii” la care se referă, orice om de bun-simț se poate gândi că s-a adresat celor care nu sunt din tabăra USRPLUS, simpatizanți ai altor partide, votanți sau simpli cetățeni care nu ies în stradă să apere sinecurile USRPLUS.

Ulterior, când și-a dat seama că a ”comis-o” rău de tot, Ursache a revenit și a înlocuit cuvântul ”viermi” cu ”spini”.

Dar Ovidiu Burdușa, predecesorul Oanei Ursache în funcție, postase deja pe pagina sa de Facebook un text cu varianta inițială.

Totul a început cu stângul pentru Oana Ursache. Nici nu pusese bine piciorul în Guvernul României, când s-a lăudat pe Facebook că ”Neamul Ursăcheștilor” (din care ea face parte) a ajuns la șefia țării.

”Neamul Ursăcheștilor, slăvit fie-i numele de țărani simpli, răzăși…”

”Neamul Ursăcheștilor, slăvit fie-i numele de țărani simpli, răzăși de pe dealurile Hușilor, cărora Ștefan însuși zice-se că le-a dat 14 prăjini odată și încă 12 altă dată, a ajuns în Guvernul României. Numele mi l-am luat de la mama și de la părinții ei, am sărit peste o generație și tare aș vrea să îl văd pe Tătaia citind acum Monitorul Oficial, ca să vadă că nepoata lui e Secretară de Stat și uite așa a ajuns în guvern numele la care ținea atât de mult, odată cu nepoata care îi asculta vrăjită istoriile luptelor de la Cotul Donului.

E soare astăzi la București. Și îmi petrec prima zi cu noii colegi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Vin să ascult și să fac.

Vin cu o echipă care ascultă și face.
Vin să vedem ce a fost și ce poate fi făcut mai bine.

Pentru mine există două Românii: una în țară și una în afara României. Ne preocupă mult cea de acasă. Trebuie să ne preocupe la fel de mult și cea din străinătate. Pentru că acolo locuiesc, muncesc și iubesc undeva între 6 și 9 milioane de români. O țară întreagă.

Sunt optimista. Nu are cum să nu iasă lucrurile așa cum am planificat noi.
Bun găsit, așadar, Români de Pretutindeni!”

La scurt timp după mostra de mai sus de aroganță supremă, jurnaliștii au descoperit că șefa DRP și-a plasat fiica (foto jos) pe o altă sinecură, via Parlamentul României.

”Deputata Simina Tulbure, aflată la primul mandat în Legislativ din partea USR PLUS, a răspuns afirmativ întrebării publice adresate de jurnalistul Eugen Cișmașu (România Liberă) privind angajarea, la biroul său de parlamentar, a Sânzianei Covaliu, fiica Oanei Ursache (USR PLUS), numită recent secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.  

Pare o sinecură clasică, după tiparul atât de împământenit la politicieni din zona PSD și PNL”, au scris atunci gazetarii de la Podul.ro

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.