Nu e chiar nici un cap limpede in PNL?

martie 12, 2007 0

Groapa pe care liderii actuali ai PNL si-o sapa singuri, cu mult zel, e ca Zidul Chinezesc: se vede de pe Luna. Sa spui despre presedintele liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu, ca a devenit un adevarat barbat politic (pentru ca ii riposteaza lui Traian Basescu) echivaleaza cu un proces de intentie. Nu, Tariceanu nu a devenit un “barbat”; e doar un gropar, poate groparul sef, al ultimului partid cu vechime care mai dadea semne ca mai are dosite citeva rezerve de oxigen. In jurul lui: zgomot si consens. Consens si confuzie. Confuzie intre (ceea ce se pretinde ca ar fi miza aminarii alegerilor europene) interesul national si interesele particulare (vezi zona Patriciu, vezi zona PSD). In plus, tot in jurul lui Tarcieanu: capete infierbintate si plecate. Crin Antonescu, de pilda, unul dintre cei mai zgomotosi liberali, spune senin ca seful lui de partid e consecvent: nu s-a razgindit in legatura cu programarea alegerilor europene. Minte, desigur.
Da, liberalii s-au schimbat la fata in ultima vreme, dar cu ce costuri? Ce poate face un papion cind fata cu care vii si te afisezi in public nu te ajuta sa pari mai decent, mai credibil, mai onest?
Am incercat sa scanez cu mintea acest partid, pentru a identifica daca exista alternativa. Raspunsul pe care il am e unul negativ. Nu e, asta e parerea mea, nici un om in actualul PNL care ar putea sa dea semne de trezire la realitate. PNL doarme si traieste euforic o cadere care ii poate fi fatala.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.