Nu mai am cash! Afară, Culcer. Oameni mulţumiţi: Tăriceanu, Voiculescu, Vadim, Iliescu…

martie 4, 2007 0

Conferinţa de presă iniţiată de Tudor Giurgiu trebuia să aibă un răspuns pentru problemele TVR-ului cu banii. Dar nu a avut răspunsuri clare. S-a lăsat cu o ploicică de 10 la sută peste nişte băieţi deştepţi care au semnalizat Doganului slăbiciunea pentru o achiziţie nesperată de fotbal intern.
În schimb, în valul de restructurări iniţiate (oare chiar vor merge pînă la capăt?), am găsit un alt ţap ispăşitor, Rodica Culcer de la ştiri pe care Giurgiu o răsfăţa cu nesfîrşite complimente pînă anul trecut. Tentaţia e să spui: mai sînt şi alţii! Dar Zeca Buzura nu intră în acelaşi calcul. TVR Cultural arată cum arată, fără pic de personalitate, cu nişte „texte culturale” nici măcar snoabe, insuportabile pentru cunoscători, neinteresante pentru neofiţi. Directoarea de acolo trebuia schimbată de mult timp. Culcer a încercat o reformare a ştirilor, nu mai vorbim dacă i-a ieşit sau nu, cert e că audienţele nu au scăzut şi nici materiale „cu limbi ” nu prea am mai văzut.
Cotidianul a publicat un schimb de mailuri care arată o atitudine gravă din partea preşedintelui: uşurinţa pe care o are în negocierea politică. În loc să arate cu degetul o dependenţă politică inevitabilă, una pe care şi Ralu Filip o indică foarte bine într-o declaraţie de ieri, Giurgiu a preferat să facă gestul aşteptat de toată lumea din Guvern şi comisii: afară, Culcer! În felul acesta avem o mulţime de mulţumiţi, pnl, psd, geoană, iliescu, voiculescu. doar pd-ul mai poate crîcni puţin, dar nu a făcut-o pînă acum.
Încă o dată, Giurgiu, în aparenta sa naivitate, a făcut alegerea care mulţumeşte pe toată lumea şi-i permite să treacă mai repede, în lunile următoare, un raport care scîrţîie.
c

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.