O călătorie cu avionul supersonic Boom va dura 4 ore spre orice loc din lume și va costa 100 de dolari

O călătorie cu avionul supersonic Boom va dura 4 ore spre orice loc din lume și va costa 100 de dolari

mai 19, 2021 0

Compania aeronautică Boom Supersonic va lansa, dacă totul merge conform planului, mai târziu în acest an prototipul XB-1.

Obiectivul acestui model este de a putea zbura oriunde în lume, în doar 4 ore și pentru doar 100 USD.

Compania a dezvăluit primul model Boom XB-1, o versiune a avionului său supersonic Overture, în octombrie trecut.

Odată ce prototipul este gata până la sfârșitul acestui an, compania se așteaptă să ajungă la călătorii de 4 ore și cu astfel de prețuri competitive, în 2026.

Experții au început deja să-și dea cu părerea, la fel și O’Keefe, care a fost președinte al consiliului Airbus și secretar al marinei SUA. El a asigurat CNN că „este un obiectiv îndrăzneț, dar posibil”.

Cu toate acestea, el nu a fost foarte convins cu privire la termenele propuse de Boom Supersonic: „Va necesita două sau trei generații de tehnologie, dezvoltare și descoperiri, ceea ce echivalează cu aproximativ 20 de ani”, a spus expertul citat de La Vanguardia.

El primer prototipo estará disponible a finales de este año
CEO-ul companiei, Blake School, a asigurat într-un interviu pentru CNN că cheia nu este doar fabricarea avioanelor la prețuri rezonabile, ci reducerea costului total al zborului suficient de mult pentru a putea oferi prețuri competitive.
El fundador y CEO de Boom Supersonic, Blake Scholl

El a subliniat importanța reducerii consumului și a asigurat că obiectivul său este ca amprenta de carbon a aeronavei să fie 100% neutră: „captează carbonul din atmosferă, lichefiindu-l în combustibil pentru aeronavă”, a explicat el.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.