O idee de job pentru Piţurcă

octombrie 12, 2008 0

Deja s-a comentat destul pe marginea meciului România-Franţa, iar ideea la care subscriu a fost punctată foarte de bine de un anume Nea Tudose la cronica publicată de cotidianul.ro la finalul partidei. Iată comentariul său:
flotari defensive…
Mi-am dezvoltat un tabiet. La fiecare meci al nationalei imi iau langa mine, alaturi de bere, un exemplar din Miorita. Cand se intampla sa luam o bataie seaca ( cum a fost cu Lituania) sau cand salvam penibil (in extremis) o infrangere lamentabila cu Franta ( dupa un avantaj care intr-o logica fireasca ar fi trebuit sa transeze o partida) incep sa recit, usor cabotin : pe-un picior de plai/ pe-o gura de rai…si tot asa: mai iau o cate-o gura de bere, nationala mai ia cate-un gol…iar io mai declam, invariabil, cate- un vers:…iata vin in cale/ se cobor la vale…imi spun ca astia suntem, imi fac rugaciunea si ii spun mioarei (care din profil seamana cu nea gigi) sa aiba grija de toate datoriile mele ( de pe la banci)..ca io ma retrag ca Pitzi (sau ca Stefan cel Mare)…in extrema aparare…
Ce vreau să adaug e că am văzut în tribune un banner împotriva naturalizării în România a jucătorilor străini. Deşi am luat-o doar ca pe o expresie a nevoii românului de a apărea la televior, chestiunea ar trebui rumegată puţin. Poate că aceasta ar fi soluţia ca Naţionala să treacă de la viteza de Dacia, la una superioară, capabilă să ţină pasul cu limuzinele care aleargă pe stadioanele Europei. În fond, dacă te uiţi la lotul francezilor, nume ca Mandanda, Ben Arfa, Boumsong sau Benzema te duc cu gândul la struţul african, nicidecum la cocoşul galic. Special pentru Piţurcă (care m-a enervat teribil găsindu-se să-l critice după meci tocmai pe Mureşan, pe care eu l-am găsit cel mai bun jucător al nostru) postez mai jos demonstraţiile câtorva tinere talente pe care le-ar putea lua sub comanda sa.
PS
Evident, fiind vorba de o reclamă turnată de EA pentru un joc video, locul lui Piţurcă ar fi pe canapea, cu un joystick în mână.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.