Omul candidează. Un scriitor înţelept. 2008 va fi cel mai bun an din vieţile noastre

octombrie 3, 2009 0

Şi-a anunţat omul candidatura. Aşa într-o doară, într-o atmosferă cîmpenească. S-au dus încolo mediatizările pentru Gigi şi Vadim sau pentru măreţul congres al lui Geoană.
Analiştii se întreabă deja dacă va fi independent susţinut de PDL sau va candida pentru PDL. Nu mă interesează.
Mircea Geoană îl va atacă tot timpul. Băsescu va ataca răul în general, va încerca să omoare balaurul.
Bun, acestea fiind zise vă reproduc ce mi-a spus azi un scriitor după ce mi-a ascultat două ore nemulţumirile, revoltele, prostiile. A concluzionat (parafrazez): am avut cîteva momente în care m-am simţit excelent în ţara asta, după ce am o viaţă întreagă n-am avut parte de aşa ceva. ei bine, momentele alea au fost atunci cînd un preşedinte care a pierdut a predat fără mare tamtam cheile de la Cotroceni aceluia care l-a învins în alegeri.
Asta m-a calmat. Şi, în plus, mi-a mai amintit de ceva, trăim nişte ani care vor fi consemnaţi în istorie în două rînduri ca „o perioadă liniştită, în care au predominta pacea şi acalmia în Europa de Est…”
Vă mai plictisesc cu ceva: ieri mi-a picat fisa. la cum merg lucrurile, se prea poate ca 2007-2008 să fi fost cea mai bună perioadă economică şi socială din viaţa cetăţeanului român cu vîrstă medie. Să mă sinucid?

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.