Opiniometru: Cum l-au primit pe Oprescu ziariştii neamului?

octombrie 6, 2009 0

Ieşirea primarului la rampă a ridicat mult dorinţa de comentariu politic. S-au făcut clasificări, noi metafore, s-au numărat aplaudacii lui Oprescu şi multe altele. Am selectat cîteva rînduri din care vă puteţi rapid face o părere. Ce e mult mai interesant: comentariul lui Cristi Ghinea din care aflăm că visul nostru la comisariat pe agricultură devine utopic.
C.T.Popescu îşi pune o singură întrebare şi îşi răspunde. Concluzia ar fi că Oprescu e mai rău decît Băsescu pentru că ne aruncă mai rău în trecut:

Ar fi o singură problemă – spuneam în editorialul despre Noul Maglavit al d-lui Băsescu că victoria d-sale ne întoarce de unde am plecat acum 20 de ani. Victoria în alegeri a d-lui Oprescu ne-ar arunca şi mai adânc în trecut, am redeveni copii de şcoală primară, dacă nu ajutătoare, pentru că l-am votat pe Pinocchio preşedinte. (citiţi aici)

Dan Tapalaga mai trage nişte tuşe ca să întărească un portret făcut de Hurezeanu lui Oprescu:

Emil Hurezeanu a fost retinut cand l-a numit pe Sorin Oprescu populistul utopic. Nu utopia, ci delirul emfatic ii calauzeste pasii. Aberatiile trebuie sa fie musai colosale, cat anvelopele lui Geoana, ca sa si le insuseasca pe post de proiect. Discursul sau nu e antisistem, e pur si simplu tembel, scris cu dedicatie pentru retardati politici, pentru exaltati si sinucigasi. (citiţi aici)

Florin Ciornei observă în Evenimentul zilei că Fabrica de diplome este alături de Oprescu:

Purtătorul de cuvânt al rectorului Aurelian Bondrea, George Nicolau, confirmă că „în câteva birouri” din imobilul Universităţii „Spiru Haret” îşi desfăşoară activitatea Octav Cozmâncă. „Nu ştiu care sunt condiţiile. Preşedintele (Aurelian Bondrea – n.n.) poate dispune orice. Sediul este proprietate privată a universităţii. Poate să dispună închirierea sau folosirea gratuită a acelor spaţii”, a declarat, pentru EVZ, George Nicolau. (citiţi aici)

Să ieşim totuşi din nebunia cu Oprescu şi să notăm un pariu al lui Cristian Ghinea. Sînt se pare şanse să rămînem cu un Orban trist, comisar lingvistic, şi fără agricultură. O mică imporalitate comisă de popularii europeni pentur binele lor…

Un prieten care lucreaza la Bruxelles intr-o pozitie nu foarte inalta, dar care il tine bine informat, ma suna zilele trecute si imi propune un pariu: el crede ca viitorul comisar european din partea Romaniei va fi tot Leonard Orban si tot cu portofoliul multilingvismului. I-am spus ca nu se poate. Iar el a construit scenariul care urmeaza. (citiţi aici)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.