Pariul Bing – Yahoo contra Google. Si legatura cu Romania.

noiembrie 10, 2009 0

Nu puteam sa il am in fata pe omul care conduce Microsoft in intreaga lume (mai putin America de Nord) si sa nu il intreb cate ceva si despre strategia pe online a gigantului american. Evident, discutia s-a purtat in jurul Bing si a parteneriatului cu Yahoo, in lupta cu Google.

UpDate: Varianta integrala a interviului difuzat aseara  o puteti gasi aici (text in romana), aici (text in limba engleza) si aici (video).

Lucru poate mai putin stiut, Bing are in Romania, la Timisoara, un centru de dezvoltare pentru Ciao – motorul de cautare de shopping, prezent in prezent în Italia, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Suedia şi Spania. 

Un alt lucru care mi s-a parut foarte interesant: fermitatea cu care Presedintele Microsoft International a spus, la intrebarea mea, ca ecranele TV, mobil si calculator NU se vor uni intr-unul singur (minutul 2min :15sec in inregistrare).

Sa fie realism sau strategie de business (Microsoft are, desigur, interesul sa vanda aplicatii pentru toate cele 3 suporturi)?

Fun fact: l-am intrebat si daca are un iPhone, dar a ras, diplomat (time code: 6 min: 20 sec) 😉

Discutia integrala pe care am avut-o cu Jean-Philippe Courtois  – vicepresedinte Microsoft – va fi difuzata in seara aceasta, la The Money Channel, de la ora 18:00.

Pana atunci, alte extrase din interviu, legate de viitorul tehnlologic, piratarea Windows, criza economica si lansarea Windows 7, Microsoft Exchange 2010 si altele, gasiti pe MONEY.ro

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.