Partidul lui Ion Iliescu

octombrie 5, 2007 0

„Sa ii fie rusine” – asta e, pina acum, cea mai dura parte a avertismenului pe care Mircea Geoana i l-a dat lui Ion Iliescu, in urma boicotului acestuia de la votul impotriva motiunii. Situatia va cunoaste cu siguranta in viitorul imediat – poate chiar astazi – o evolutie.
Una dintre ipotezele care exista pe piata e aceea ca Mircea Geoana si fidelii sai vor propune forurilor de conducere ale PSD ridicarea sprijinului politic pentru fostul presedinte al Romaniei si, mai apoi, excluderea sa din partid.
Daca Ion Iliescu este expulzat din PSD, e probabil ca social-democratii se vor rupe. Lucrind pe acest scenariu, exista, la limita, posibilitatea ca Iliescu, devreme ce a promis ca va iesi din politica doar cu picioarele inainte, sa isi faca un nou partid.
Eu m-as bucura enorm daca s-ar ajunge aici: ar fi o proba suprema ca, din punct de vedere politic, ACUM, Ion ILiescu nu mai face nici cit o ceapa degerata.
P.S. Excludeti ca cei doi Teodorescu – Alin si Razvan (scris Theodorescu) – sa mearga la PNG? Eu nu exclud deloc asta, mai ales ca Gigi Becali s-a aratat in repetate rinduri interesat de sociologi, istorici si academicieni.  

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.